Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Παίζουμε με το ηλεκτρονικό λούτρινο Ατσίδα!




Μετά από το Σαύρα Σφαλιάρα, σήμερα θα σας μιλήσω για ακόμη ένα ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό λούτρινο από την εταιρεία ΙΔΕΑ Hellas! Ο νέος μας φίλος λέγεται Ατσίδας και έχει πολλά να μας πει και να μας μάθει!




Το consept
Διασκεδάστε, τραγουδήστε τα αγαπημένα σας τραγούδια, φτιάξτε παζλ, μάθετε έξυπνα ανέκδοτα και πολλά άλλα, παρέα με τον Ατσίδα, που μας έρχεται από τη Λαχανοχαχανοχώρα!


Τι θα βρείτε στο κουτί


  • Λούτρινο Ατσίδας
  • 20 κάρτες διπλής όψης
  • Οδηγίες χρήσης

Πώς παίζεται
Ο Ατσίδας μας έχει πολλές λειτουργίες, οι οποίες ενεργοποιούνται μέσα από τα 5 κουμπιά που συνολικά έχει στο σώμα του!




Αριστερό χεράκι
Αν το πατήσετε, θα ακούσετε τα εξής:

  • 16 εκπαιδευτικές κουβεντούλες
    "Το ήξερες ότι τα δέντρα αναπνέυουν; Ναι αμέ! Αναπνέουν από τα φυλλαράκια τους. Εισπνέουν τον μολυσμένο αέρα και εκπνέουν καθαρό αέρα με μπόλικο οξυγόνο. Το οξυγόνο που αναπνέουμε εμείς, που χωρίς αυτό... δε ζούμε! Ουάου!!!"

  • 6 ατάκες, μυστικά, αστεία και ανέκδοτα
    "-Τι είπε το 0 στο 8;
    -Πολύ σε σφίγγει η ζώνη σου, θα σκάσεις! "Ξέδεσε την!"
  • Λίγα λόγια για τον εαυτό του
    "Είμαι όνομα και πράμα ο Ατσίδας και στους πιο μεγάλους ένας κολλητσίδας! Πότε, που, γιατί και πώς πάντα ρωτάω και απάντηση αν δε βρω σε σταματάω!..."

Δεξί χεράκι
  • 10 παιδικά τραγούδια από την αγαπημένη συλλογή "Λάχανα και Χάχανα"



Αριστερό πόδι
  • Λαχανοχαχνοπαίχνιδα (μας λέει ποιά κάρτα να πάρουμε και να βρούμε τη λύση της)


Δεξί πόδι
  • 6 διασκεδαστικές ιστορίες από τη Λαχανοχαχανοχώρα (Τα ονόματα των αγοριών στη Λαχανοχαχανοχώρα, όλα τελειώνουν σε  -ΙΔΑΣ, όπως το δικό μου: ΑΤΣΙΔΑΣ, ΛΑΧΑΝΙΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ, ΒΡΑΣΙΔΑΣ...".)

Κοιλίτσα
Όταν το παιδί πατήσει την κοιλίτσα του Ατσίδα, μπορεί να ακούσει 3 νανουρίσματα, από τη συλλογή "Λάχανα και Χάχανα" και αυτά! Αυτή η λειτουργία αρέσει ιδιαίτερα στην πεταλουδίτσα μου, η οποία δεν κοιμάται χωρίς να έχει ένα λούτρινο αγκαλιά!




Κάθε φορά που πατάτε κάτι από τα παραπάνω, ο Ατσίδας θα σας πει κάτι διαφορετικό! Επομένως, το παιδί έχει τη δυνατότητα να επιλέγει κάθε φορά αν θα ακούσει τα λογάκια του Ατσίδα ή αν θέλει να παραβλέψει κάτι και να προχωρήσει σε κάτι διαφορετικό.


Το λαχανοχαχανοκαρτοπαιχνίδι
Όπως και ο Σαύρας Σφαλιάρας έτσι και ο Ατσίδας, μας έρχεται σετάκι με 20 κάρτες διπλής όψεως. Από τη μία πλευρά, οι εικόνες παίζονται σε συνδυασμό με τον Ατσίδα. Εκείνος μας ζητά να βρούμε την κάρτα με το χρώμα και τον αριθμό που μας λέει κι εμείς, παίζοντας όλοι με τη σειρά, πρέπει κάθε φορά να βρούμε τη λύση της δραστηριότητας που απεικονίζεται. Οι κάρτες περιλαμβάνουν κυρίως μετρήσεις αντικειμένων, λαβύρινθους και αντιστοιχίσεις. Εύκολα πραγματάκια σχετικά!




Η άλλη πλευρά των καρτών, σωστά συνδυασμένη, σχηματίζει ένα παζλ με τον Ατσίδα! Οι κάρτες και από τις δύο πλευρές τους, μπορούν να παιχτούν ανεξάρτητα από το λούτρινο και αυτό προσμετράται στα θετικά του παιχνιδιού.




Οι εντυπώσεις μας
Ο Ατσίδας είναι ένα ηλεκτρονικό λούτρινο που άρεσε πολύ, τόσο στα παιδιά όσο και σε εμένα.




Εμφανισιακά είναι πολύ χαριτωμένος και το ύφασμα του είναι ιδιαίτερα μαλακό, σε σχέση με τα υπόλοιπα λούτρινα που έχουμε στο σπίτι και σε σχέση με τον Σαύρα Σφαλιάρα, παρόλο που και τα δύο είναι της ίδιας εταιρείας.




Το μπλουζάκι είναι πιασμένο με δυο ραφές πάνω στο σώμα, αλλά μπορεί πολύ εύκολα να ξηλωθεί και να του αλλάζετε ρούχα αν θέλετε, κάτι που τουλάχιστον τα δικά μου παιδιά τα διασκεδάζει πολύ.




Άλλη μια χαριτωμένη λεπτομέρεια του Ατσίδα είναι τα μαλλιά του! Οι άκρες από τις τουφίτσες του κολλούν σαν απαλό βέλκρο πάνω στο τριχωτό της κεφαλής του, με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να σχηματίσει διάφορα χτενίσματα στο φίλο μας! Πρωτότυπο!

Τα τραγούδια του Τάσου Ιωαννίδη από τη συλλογή "Λάχανα και Χάχανα" (η οποία έχει μελοποιημένα κάποια ποιηματάκια από το αναγνωστικό της Α' Δημοτικού) που ακούγονται στο λούτρινο είναι εξαιρετικά. Τα χρησιμοποιώ κι εγώ πολύ στο νηπιαγωγείο γιατί είναι άριστα από μουσική, στίχους και καθαρότητα φωνών, ώστε να μπορούν τα παιδιά να κατανοούν κάθε λέξη που ακούγεται σε αυτά.




Οι κάρτες έχουν πολύ χαμηλό βαθμό δυσκολίας για την πεταλουδίτσα μου (είναι 7 ετών, λογικό είναι!) αλλά παρόλα αυτά για έπαιξε κι εκείνη, γιατί πώς να το κάνουμε, είναι διασκεδαστικό να παίζεις με λαβύρινθους και κρυμμένες εικόνες! Για τον γκαστονάκο νομίζω ήταν τόσο δύσκολο όσο έπρεπε.








Συμπερασματικά, είμαι πολύ ευχαριστημένη που προσθέσαμε τον Ατσίδα στα παιχνίδια μας, γιατί θέλω τα παιδιά να απασχολούνται στον ελεύθερο χρόνο τους με πράγματα που ναι μεν τα διασκεδάζουν, αλλά και τους οξύνουν το νου προς τη σωστή κατεύθυνση, τουλάχιστον με βάση τη δική μου φιλοσοφία. Μπράβο στην ΙΔΕΑ Hellas που δεν κάνει σκόντο στην ποιότητα της!!!


Πώς σας φαίνονται τα ηλεκτρονικά λούτρινα της Ιδέας;




Άλλα παιχνίδια της ΙΔΕΑ Hellas που σας έχω παρουσιάσει:

Γνωρίζουμε την ΙΔΕΑ και παίζουμε Σαυράιβορ!
Παίζουμε με το ηλεκτρονικό λούτρινο Σαύρα Σφαλιάρα!
Παίζουμε με τη "Ζουζούνα και το Σκυλάκι"!
3 πρωτότυπα επιτραπέζια προσχολικής ηλικίας από την ΙΔΕΑ!
Παίζουμε με την Αναστασία Ντουέτο Καραόκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης: