Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Η DIY βάπτιση του γκαστονάκου με θέμα "Μαστορέματα": Η διακόσμηση, τα δώρα του νονού και το τραπέζι των ευχών







Διακόσμηση
Έξω από τον Ιερό Ναό τοποθετήσαμε μπαλόνια σε χρώμα κόκκινο, κίτρινο, πράσινο και μπλε. Είχα αγοράσει, επίσης, οικονομικά λουλουδάκια του 1-2 ευρώ σε κόκκινο και κίτρινο χρώμα και τα τοποθέτησα μέσα σε τσίγκινα κρεμαστά κασπώ από το 1€.




Στα πλαϊνά του ναού τοποθέτησα γάζες σε κόκκινο και κίτρινο χρώμα, μαζί με λινάτσα. Στα δεξιά της εισόδου άφησα μια σκάλα εργασίας και πάνω σε αυτήν μια εργαλειοθήκη με ένα παιδικό καπέλο εργασίας και μια κόκκινη γλαστρούλα και στα σκαλάκια της σκάλας έβαλα παιχνίδια εργαλεία.




Εδώ κι εκεί έβαλα μερικούς πορτοκαλί κώνους!






Μέσα δεν βάλαμε απολύτως τίποτα!




Τα δώρα του νονού
Ο νονός μας είχε την καλοσύνη να με πάρει κι εμένα μαζί, για να διαλέξουμε τα βαφτιστικά για τον μικρό! Εγώ προσπάθησα να τον αφήσω να επιλέξει πράγματα του γούστου του, για να λέει ο μικρός όταν μεγαλώσει ότι του τα διάλεξε ο νονός του και καλά έκανα γιατί έχει και ωραίο γούστο!

Για αποθήκευση των βαπτιστικών επέλεξε μια μπεζ βαλιτσούλα, την οποία η καταστηματάρχισσα διακόσμησε βάση του θέματος μας.




Τα ρουχαλάκια ήταν πολύ όμορφα! Μου άρεσε πολύ το περίεργο γιλέκο!






Τα παπουτσάκια ήταν κι αυτά πανέμορφα, φυσικά αρκετά μεγαλύτερα για να φορεθούν το φθινόπωρο.




Κάλτσες, πετσέτες και σεντόνι ήταν όλα σε χρώμα μπεζ με καφέ κορδέλα.




Η πετσετούλα για τα χέρια.


Η σαπουνοθήκη.




Η λαμπάδα με φουλ εργαλεία πάνω.




Το ΥΠΕΡΟΧΟ κουτί με τα μαρτυρικά.


Τα κεράκια.


Το δοχείο με το λάδι.




Το τραπέζι των ευχών
Στο μαγαζί που μαζευτήκαμε έπειτα, είχα ετοιμάσει ένα τραπέζι με γλυκίσματα, όπου θα μπορούσαν οι καλεσμένοι να κεραστούν και να γράψουν τις ευχές τους, σε ένα τετράδιο που θύμιζε βαλιτσάκι εργαλείων.




Στο τραπέζι είχα στρώσει ένα άσπρο τραπεζομάντηλο και από πάνω κόκκινη και κίτρινη γάζα. Μπροστά είχα καρφιτσώσει μια γιρλάντα από λινάτσα και είχα γράψει το όνομα του γκαστονάκου μου με ακρυλικό χρώμα, που είχα ακόμη από τις μπομπονιέρες του σαμψωνάκου!!




Πάνω στο τραπέζι τοποθέτησα θήκες για βίδες κλπ. τις οποίες γέμισα με ζελεδάκια και μαρσμάλοους! Αρχικά είχα κάποιους ενδοιασμούς, επειδή τα καφασάκια ήταν μαύρα, αλλά τελικά μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα!

Εκεί άφησα και δυο σέσουλες και μέσα σε μεταλλικά καλάθια από το 1€ έβαλα χαρτοπετσέτες και χωνάκια για τα γλυκά, τα οποία φτιάξαμε από χρωματιστά Α4.




Σε μια μικρότερη κόκκινη θήκη-βαλιτσάκι για μικροπράγματα έβαλα άλλες καραμέλες και στην πλαστική εργαλειοθήκη από τα παιχνίδια των παιδικών μπομπονιέρων, τοποθέτησα ένα γλαστράκι και ένα παιδικό κράνος! Σκόρπια στο τραπέζι βίδες και άλλα μικροπραγματάκια που είχαν μέσα τα σετ με τα εργαλεία. Στη μέση μια κουπίτσα με χερούλι-κλειδί την οποία αγάπησα και στην οποία μέσα έβαλα μαρκαδοράκια για να γράφουν οι καλεσμένοι τις ευχές τους. Μετά τη βάπτιση τη χρησιμοποίησα πολύ, τι να κάνω, με εξέφραζε! "For the man that fixes everything" έλεγε, έτσι νιώθω κι εγώ, θέλω να καταπιάνομαι με όλα!!!




Εδώ η φωτογραφία είναι μέσα στο εστιατόριο, γιατί η κατάσταση ήταν θα βρέξει-δε θα βρέξει και μέχρι τελευταία στιγμή οι καταστηματάρχες τα μπαινόβγαζαν, να είναι καλά οι άνθρωποι!!




Να και το γλυκό που προσφέραμε στο τραπέζι! Πεντανόστιμη πάστα cookies με κόκκινες και κίτρινες ροζέτες! Μαλακή, μυρωδάτη, ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ!!!






Κι εδώ μερικές φωτογραφίες μας! Δεν θα δείτε πρόσωπα βέβαια, καθώς θέλω να προστατέψω την οικογένεια μου από την έκθεση αυτή, αλλά θα πάρετε μια ιδέα από το κλίμα!!! Μαλλιά, νύχια και μακιγιάζ, τα ετοίμασα όλα μόνη μου. Τίποτα το φοβερό, αλλά ήμουν περιποιημένη!






Ο αεικίνητος σαμψωνάκος με παπιγιόν!


Αυτή την έκανα παραγγελία για το blog!


Κι εδώ είναι κάποιες από τις φωτογραφίες που μας τράβηξαν οι φωτογράφοι μας από το Studio Κουρμούση, λίγες ημέρες μετά τη βάπτιση. Η φωτογράφηση ήταν υπέροχη και είπαμε με τον άντρα μου να το καθιερώσουμε κάθε χρόνο να κάνουμε μια επαγγελματική οικογενειακή, αφού είναι και πολύ οικονομικότερη απ' ό,τι περιμέναμε. Επομένως, πρώτα ο Θεός, σε λίγους μήνες θα κάνουμε πάλι! Είναι υπέροχο υλικό για τα ψηφιακά μας άλμπουμ αλλά και για να τις κρεμάμε στον τοίχο!!!






Ας είναι καλοφώτιστος ο μικρός μας γκαστονάκος!


4 σχόλια:

  1. να εισαστε ολοι γεροί κ ευλογημενοι!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ζήσει το μικρούλι σας, πάντα γερό και καλοφωτισμένο και πάντα στο δρόμο του Θεού!
    Και εσείς γεροί να καμαρώνετε την όμορφη οικογένειά σας!
    Χάρηκα και εγώ με τη χαρά σας!
    να είστε πάντα καλά!

    με την αγάπη μου,
    Αλεξάνδρα Χ. Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξία μου, σε ευχαριστώ τόσο πολύ για τις ευχές σου φίλη μου! Ας είναι γερά και τα δικά σου παιδάκια και να σας σκεπάζει η Παναγία!!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips