Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Τα 5α γενέθλια του σαμψωνάκου με θέμα "Πειρατές" (+ νέα δωρεάν εκτυπώσιμα!)




Ναι, αυτός ο μικρός, ασταμάτητος ατακαδόρος είναι κιόλας 5! Για τα γενέθλια του επέλεξε πειρατικό θέμα! Όλα όσα ετοιμάσαμε δεν είναι δικές μας ιδέες, αλλά τις βρήκαμε στο Pinterest! Μπορείτε να δείτε εδώ τον σχετικό πίνακα που δημιούργησα.

Η οργάνωση
Από καιρό είχα στα σκαριά ένα εκτυπώσιμο οργάνωσης για πάρτι. Με αφορμή τα επικείμενα γενέθλια της πεταλουδίτσας μου τον Ιούνιο, το τελειοποίησα! "Ένα Επικό Party" είναι, λοιπόν, η νέα 13σέλιδη προσθήκη στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του blog, στην οποία έχετε πρόσβαση μόλις εγγραφείτε στο newsletter εδώ! Μια κλεφτή ματιά παρακάτω, κατά την πιλοτική εφαρμογή του στην οργάνωση του πάρτι, για το οποίο θα σας γράψω σήμερα (στα πλαϊνά του ντοσιέ βλέπετε το δεύτερο εκτυπώσιμο για το πάρτι, το δεύτερο πειρατικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, θα το βρείτε κι αυτό στην ψηφιακή βιβλιοθήκη):








Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, στιχάκια made by me!

Η διακόσμηση
Το πάρτι έγινε στην αυλή μας. Στα τζάμια κόλλησα κόκκινες λωρίδες από γκοφρέ χαρτί.




Όλοι βοηθούν στην προετοιμασία της αυλής!


Για τον τοίχο ετοιμάσαμε φινιστρίνια, τα οποία ουσιαστικά ήταν χάρτινα πιάτα με κομμένο το εσωτερικό τους και βαμμένα με χρυσό ακρυλικό, ιδέα από εδώ.


Εδώ στεγνώνουν!


Τα παιδιά ζωγράφισαν τα τοπία, τα οποία θα έβλεπε κανείς μέσα από τα φινιστρίνια.










Δυστυχώς δεν έβγαλα φωτογραφία το σήμα της εισόδου, όπου τα παιδιά είχαν ετοιμάσει πειρατικούς χάρτες με θησαυρούς και άλλα υπέροχα. Που το είχα το μυαλό μου; Χθες έβαλα την κρέμα χεριών στο ψυγείο και την ψάχναμε όλοι, οπότε η κατάσταση μου συνεχίζεται από το Μάρτιο ως σήμερα!!! Πάντως, ακολουθήσαμε αυτό το μοτίβο.


To photo booth
Ετοίμασα ένα καράβι από χαρτόκουτα, όπως το είδα εδώ. Το έβαψα με τέμπερες, έκοψα και τα φινιστρίνια και βουαλά!


Κόλλησα το εσωτερικό με ταινία για να είναι σταθερό.










Ωχ, οι πειρατές κοιτάζουν προς το μέρος μου!!!


Όχι γκαστονάκο, μη βουτάς, είναι κρύα ακόμα η θάλασσα!


Ετοιμάσαμε και ατομικά photo props λόγω κορονοϊού!


Πολύ μούσι!!!


Η τούρτα
Ο σαμψωνάκος ήθελε τούρτα σοκολάτα-φράουλα και καράβι πειρατικό! Μου αρέσουν οι προκλήσεις στις τούρτες, να φτιάχνω κάτι διαφορετικό κάθε φορά!

Για να την ετοιμάσω, ακολούθησα τη συνταγή της Σόφης Τσιώπου, της οποίας έχω ξαναφτιάξει τούρτες και ποτέ δε με έχει απογοητεύσει! Το ίδιο και τώρα! Νομίζω τη συνταγή την έκανα τετραπλή δόση. Για να τη στήσω, ετοίμασα δύο μεγάλα μακρόστενα παντεσπάνια και τα έστησα με βάση αυτό το σχεδιάγραμμα.


Σαντιγί και ζελέ φράουλα... Brilliant!!!


Ετοιμάζοντας το προσχέδιο


Η αρχή του στησίματος.






Αρχίζει να δείχνει!


Τη θάλασσα την έφτιαξα προσθέτοντας μπλε χρώμα στη σαντιγί. Η σχεδία είναι από πουράκια, κολλημένα πάνω σε παντεσπάνι με κρέμα και το νησάκι είναι στρώσεις παντεσπανιού και κρέμας. Για φινιστρίνια έβαλα μίνι oreo cookies.




Το κατάρτι το έφτιαξα ενώνοντας 2 πουράκια με ένα ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκια. Η σημαία είναι από χαρτόνι και την έφτιαξα στο περίπου, παρατηρώντας την πειρατική σκούνα Playmobil του σαμψωνάκου. Άνοιξα δυο οπές και την πέρασα στα πουράκια.




Για τιμόνι έβαλα ένα oreo cookie πάνω σε οδοντογλυφίδες. Όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ είναι από τα Playmobil του σαμψωνάκου, με τα οποία γενικώς παίζει με τρέλα ο γιος μας και των οποίων τη συλλογή όλο και εμπλουτίζουμε με φιγούρες, καθώς αυτές είναι το κύριο είδους δώρου που παίρνει όταν συμπληρώνει τον πίνακα των αυτοκόλλητων καλής συμπεριφοράς. Η γοργόνα είναι της πεταλουδίτσας!


"Εκεί στης Ύδρας τ’ ανοιχτά και των Σπετσών
να σου μπροστά μου ένα δελφινοκόριτσο..."


"...Μωρέ του λέω που ‘ναι το μεσοφόρι σου
έτσι γυμνούλι πας να βρεις τ’ αγόρι σου..."


"Άιντε Playmobil μου, ανέβα και κινήσαμε
πέντε φορές τους ουρανούς γυρίσαμε..."


"-Και με το θησαυρό, τι θα γίνει;
-Άσε το θησαυρό, πάμε για παγωτό!" 😋




Εδώ φαίνονται και οι μπάλες για το κανόνι, που είναι στρογγυλά σοκολατάκια!




"Άιιιι, δύσκολο να οδηγάς και να πολεμάς ταυτόχρονα!!!"




Εδώ φαίνεται και το κεράκι!


"Ουπς! Ένα κύμα με έκανε λούτσα!"


Όπως βλέπετε, στις στρώσεις όσο πάω και βελτιώνομαι! Εδώ έχω κάνει άρτια εκτέλεση στο κόψιμο των παντεσπανιών και στο μοίρασμα της κρέμας! Παίρνει και βελτίωση, αλλά είναι καλύτερη σε σχέση με όλες τις προηγούμενες και αυτό το λες και επιτυχία!!!




Το πειρατικό λεηλατήθηκε ασύστολα.


Το παντεσπάνι που έμεινε από τα κοψίματα για το σχηματισμό του καραβιού, το έκοψα κομμάτια, το μούλιασα στο σιρόπι, το θρυμμάτισα σε ποτήρια και από πάνω έβαλα την κρέμα φράουλα που περίσσεψε.




Πρόλαβα να φωτογραφίσω ένα!


Τα παιχνίδια
Για να διασκεδάσουμε λίγο, ετοίμασα ένα κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, ένα punch box και ένα "πειρατο-μπάσκετ".

Το punch box είναι ένα κουτί με τρύπες καλυμμένες, στις οποίες δίνεις γροθιά και παίρνεις τα δωράκια που υπάρχουν μέσα σε κάθε τρύπα. Ετοίμασα το punch box με οδηγίες που βρήκα από εδώ, με τη διαφορά ότι το έφτιαξα με ποτήρια σφηνωμένα στις τρύπες.

Πρώτα σχεδίασα και έκοψα με κοπίδι τις οπές.




Έπειτα έβαψα το μισό μπροστινό κομμάτι μαύρο και στο πίσω μισό κόλλησα κίτρινο γκοφρέ. Αυτό το έκανα όχι από στυλ (αν και βγήκε τέλειο) αλλά επειδή δεν ήθελα να κάθομαι να τραβάω τις κολλημένες στο κουτί ταινίες.




Χρησιμοποιήσαμε πλαστικά ποτήρια και τα γεμίσαμε με διαφορετικά, οικονομικά μικροδωράκια το καθένα. Σφραγίδες, μπλοκάκια, καραμέλες, σοκολατάκια και γομίτσες. Τα ποτήρια τα γέμισαν και τα έκλεισαν με κίτρινο γκοφρέ κι σελοτέιπ εξ ολοκλήρου τα παιδιά.






Κάποια δωράκια δε χωρούσαν σε ποσότητα μέσα στα ποτηράκια, όπως οι σοκοφρέτες. Αυτό που κάναμε ήταν να τοποθετήσουμε μέσα στο ποτήρι ένα μόνο πραγματάκι, μαζί με ένα χαρτάκι που έγραφε: "Τα υπόλοιπα είναι στο γραφείο της μαμάς".




Ετοιμάσαμε κι ένα χάρτινο πειρατικό καπέλο, τα παιδιά δηλαδή. Εγώ απλά το κόλλησα με σιλικόνη!


Και τα ρούχα για δίπλωμα πάνε λίγο πίσω, έχουμε σοβαρές δουλειές κύριοι!!!


Ποιό είναι το πειρατικό σου όνομα;
Το τρίτο εκτυπώσιμο που ετοίμασα και θα το βρείτε στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του blog, είναι το "ποιό είναι το πειρατικό σου όνομα;" το οποίο βγαίνει με βάση τη μέρα και το μήνα γέννησης! Προσπάθησα να το κάνω διασκεδαστικό και ενδιαφέρον!


Το πειρατο-μπάσκετ
Δεν ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο, αλλά διασκεδάσαμε όλοι με αυτό! Σε μια κούτα στεριώσαμε με σιλικόνη ένα κομμάτι χαρτόκουτο και πάνω ένα πρόσωπο πειρατή, το οποίο σχεδίασε η πεταλουδίτσα μου.




Έπειτα απλά πετούσαμε μπάλες με τη σειρά και κοιτούσαμε ποιός τις έβαζε στο κουτί και ποιος αστοχούσε! Δεν κρατούσαμε σκορ, είχε καθαρά διασκεδαστικό χαρακτήρα!

Εδώ βλέπετε τον σαμψωνάκο, ο οποίος φορά πειρατική στολή! Γενικά έχουμε την τάση να ντυνόμαστε σύμφωνα με το θέμα και ο μικρός δεν είχε στολή πειρατή, οπότε μπήκε και αυτή στο budget! Τις στολές φυσικά τις φοράμε όλο το χρόνο και γι' αυτό τις θεωρούμε επένδυση!!! Όχι ότι ήταν και ιδιαίτερα ακριβή!!




Εκτός από το punch box, ο σαμψωνάκος έδωσε και κάποια παιχνιδάκια στο χέρι. Ένα από αυτά ήταν και τα go bananas, που αν θέλετε τη γνώμη μου ήταν τελείως πεταμένα λεφτά. Εντάξει, οι μπανάνες μυρίζουν ωραία και μέσα έχουν ένα ζωάκι έκπληξη. Τα ζωάκια-έκπληξη σταμάτησαν να τα ενδιαφέρουν μετά από λίγες ημέρες και νομίζω τα έχουν χάσει κιόλας και οι μπανάνες σταμάτησαν να μυρίζουν, αφήστε που αυτές τις μπανανόφλουδες δεν μπορεί να τις φάει η κατσίκα του παππού!! 5€ για κάτι κατά τη γνώμη μου άχρηστο και καθόλου eco-friendly!!!




Το θετικό είναι πως τα χριστουγεννιάτικα ξωτικά μας (το δικό μας και της ζουζούνας ανιψιάς), οι Βασίληδες μας, μας έκαναν έκπληξη και ήρθαν κι αυτά στο πάρτι, από το Βόρειο Πόλο!


Ο δικός μας πότε πρόλαβε και πασαλείφτηκε με σοκολάτες;;


Αυτά είχα να σας δείξω! Δεν θυμόμουν ότι ήταν τόσα πολλά! Μου πήρε 4 μέρες αυτή η ανάρτηση για να την ολοκληρώσω! Είχα και ΠΟΛΛΕΣ παρεμβολές... καταλαβαίνετε!!!

Αν χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα εκτυπώσιμα, θα χαρώ να μου πείτε τη γνώμη σας!!!


Να μας ζήσει ο σαμψωνάκος!!! 
Αρρρρρργκ!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips