Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Βιβλιο-παίζουμε: Πέντε λεπτά (Αυτό είναι πολλή ώρα!) (Όχι, δεν είναι!) (Ναι, είναι!)




Να και ένα βιβλίο με το οποίο μπορώ να ταυτιστώ απόλυτα ως μαμά τριών μικρών παιδιών, γιατί αυτά τα οξύμωρα σχήματα τα ακούω καθημερινά!!! Όσα 5' και αν δώσω στα παιδιά να δουν παραπάνω παιδικό, να μείνουν παραπάνω ξύπνια ή να παίξουν, ΠΟΤΕ δεν είναι αρκετά! Τι τα δίνω; Αφού ούτως ή άλλως γκρίνια ακούω!! 😄


Εικόνα βγαλμένη από το σπίτι μας!!!


Το βιβλίο: Πέντε λεπτά
Το βιβλίο, λοιπόν, με είχε από τον τίτλο ακόμη! Ο μικρός μας μπόμπιρας παλεύει με την ώρα, η οποία πότε περνά με το ανοιγόκλεισμα των ματιών και πότε μοιάζει με βασανιστική αιωνιότητα!

Πέντε λεπτά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ όταν θες να πας στην τουαλέτα και υπάρχει άλλος, όταν περιμένεις να ανοίξει η βιβλιοθήκη, να μπεις στο τρενάκι του λούνα παρκ ή να πληρώσει η μαμά σου στην τράπεζα. Μα πέντε λεπτά είναι επίσης υπερβολικά λίγα όταν διαβάζεις ένα παραμύθι στα αρκουδάκια σου, όταν παίζεις στο λούνα παρκ ή όταν είσαι στη μπανιέρα!!


Αυτό το βλέμμα των γονιών!!!


Συγγραφείς του βιβλίου είναι οι Λιζ Γκάρτον Σκάνλον και Όντρει Βέρνικ και εικονογράφος ο Ολίβιερ Ταλέκ, ο οποίος πραγματικά δίνει στο βιβλίο όλη την ουσία του! Η εικονογράφηση αποδίδει τόσο τέλεια την καθημερινότητα με ένα παιδί, που είναι λες και έχει μπει στο σπίτι μας, μας έχει παρατηρήσει και ζωγράφισε ό,τι είδε!!!




Το κείμενο είναι ουσιαστικά μια μικρή πρόταση σε κάθε σελίδα κι έτσι είναι πολύ εύκολο για την πεταλουδίτσα μου που είναι πρωτάκι να το διαβάσει μόνη της. Είναι, μάλιστα, το πρώτο βιβλίο ever που της έδωσα να διαβάσει ολομόναχη!

Μέσα από τις σελίδες του, τα παιδιά θα συνειδητοποιήσουν πως όταν περνάμε όμορφα, ο χρόνος μοιάζει να κυλά γρηγορότερα, ενώ το αντίθετο συμβαίνει όταν πρέπει να περιμένουμε για κάτι ευχάριστο ή να υπομείνουμε μια βαρετή ή ανεπιθύμητη κατάσταση!




Το παιχνίδι: Σωστό ή λάθος;
Με αφορμή το βιβλίο μπορείτε να παίξετε, δημιουργώντας προτάσεις που τα παιδιά θα πρέπει να υπολογίσουν αν είναι σωστές ή λάθος!

  • Τα μωρά μένουν στην κοιλιά της μαμάς τους για 5'.
  • Βουρτσίζω τα δόντια μου σε 5'.
  • Το μάθημα στο σχολείο διαρκεί 5'.
  • Μπορώ να ξεφυλλίσω ένα βιβλίο σε 5'.

Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν την αίσθηση του χρόνου ενστικτωδώς, ακόμη κι αν δεν έχουν μάθει ακόμη την ώρα!




Πώς σας φάνηκε το βιβλίο και το παιχνίδι;
Καλή διασκέδαση!


2 σχόλια:

  1. Πέντε λεπτά ποτέ δεν είναι αρκετά. Ευχαριστούμε Τριανταφυλλένια μου για την όμορφη παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέντε λεπτά μερικές φορές είναι αρκετά Δραστήρια μου, ειδικά αν δεν έχεις περισσότερο χρόνο να αφιερώσεις!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips