Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Βιβλιο-παίζουμε: Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους




Σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο που διαβάζαμε όλα αυτά τα βράδια και έχω μόνο καλά λόγια να πω, γιατί το απολαύσαμε πολύ όλοι!!

Ένα συνηθισμένο αγόρι σε μια συνηθισμένη οικογένεια που πηγαίνει σε ένα συνηθισμένο σχολείο, βοηθά τον παππού του στον κήπο. Εκεί ανακαλύπτει ένα πολύ περίεργο δέντρο! Που να το φανταζόταν ότι από τον κόκκινο καρπό του δέντρου αυτού, θα ξεφύτρωνε ένας δράκος!!!

Ο ήρωας μας ξεκινά μια περιπέτεια, αρχικά προσπαθώντας να κρύψει το δράκο και τα εκρηκτικά δρακο-κακά του από τους πάντες, έπειτα να μοιραστεί το μυστικό του με τους φίλους του και στη συνέχει να ανακαλύψουν παρέα αν υπάρχουν κι άλλοι δράκοι, γιατί, πώς να το κάνουμε, είναι πολύ κουλ να έχεις έναν δράκο για κατοικίδιο!!!


Το βιβλίο έχει γράψει η Άντι Σέπερντ, την εικονογράφηση επιμελήθηκε η Σάρα Ογκίλβι και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.




Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών, καθώς έχει κεφάλαια, μεγάλο κείμενο, λίγες εικόνες και οι ήρωες είναι παιδιά του δημοτικού, αλλά πιστέψτε με, ΤΟ ΓΕΛΙΟ που έκανε, ειδικά ο 5 ετών σαμψωνάκος μου σε ΠΟΛΛΑ σημεία της ιστορίας, είναι ΕΠΙΚΟ!!!!! Τα παιδιά μου ζητούσαν να τους διαβάσω πολλά σημεία ξανά και ξανά, για να λυθούν στα γέλια από την αρχή!!


Το γέλιο που κάναμε με τη σοκολάτα εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης, δε λέγεται!!!


Το βιβλίο το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ κι εγώ που τους το διάβαζα! Κάθε κεφάλαιο αφήνει τον αναγνώστη σε αναμμένα κάρβουνα και θες να γυρίσεις γρήγορα γρήγορα και να διαβάσεις τη συνέχεια!

Σε όλες τις σελίδες υπάρχουν χαριτωμένες λεπτομέρειες, σημάδια που έχουν αφήσει οι δράκοι, οι οποίοι προφανώς το έπιασαν στα χέρια τους το βιβλίο!


Για κάτσε, στ' αλήθεια είναι καμμένη η σελίδα;


Το παιχνίδι: Ζωγραφίζουμε τον ιδανικό μας δράκο
Κάθε δράκος στην ιστορία έχει κάποια χαρακτηριστικά του αφεντικού του! Έτσι, σκέφτηκα να ζωγραφίσουμε κι εμείς τον ιδανικό μας δράκο! Πώς θα ήταν ο δράκος μας, αν μας έμοιαζε αλλά και αν ήταν όπως τον ονειρευόμαστε; Σαν τον ιδανικό μας εαυτό δηλαδή (που λέει και ο Σμυρνάκης), αλλά σε δράκο!!!

Να τι ζωγράφισαν!




Η πεταλουδίτσα μου έφτιαξε ιδανικούς δράκους για όλους και τους ονόμασε κιόλας! Η δική της δρακίνα είναι η Λαμπίτσα Γλυκούλα, του σαμψωνάκου ο Αστερένιος Λαμπερός και του γκαστονάκου ο Λαμπίριος ο Φωτικός! Όπως βλέπεται, προτιμά το μολύβι από τους μαρκαδόρους, γιατί δεν της αρέσει απλά να ζωγραφίζει, τρελλλλλαίνεται να ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ!!!




Εδώ ο σαμψωνάκος, σαν αυτάρκες παιδί που είναι, του αρκούν οι δράκοι της ιστορίας. Αυτός που τα τρώει όλα, αυτός που ζωγραφίζει και ο Λάμπης!


Να σας πω, τέλος, ότι το δεύτερο βιβλίο της σειράς έρχεται το φθινόπωρο στα ελληνικά και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα το αναζητήσουμε! Απ' ό,τι είδα, στο εξωτερικό έχουν ήδη κυκλοφορήσει 4 βιβλία!! Γιούχου!!!


Πώς σας φάνηκε το βιβλίο και οι ζωγραφιές μας;
Εσείς στο σπίτι σας αγαπάτε τους δράκους;;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips