Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Before & After: Η ντουλάπα με τα παιχνίδια!




Όπως σας είχα γράψει στο ποστ σχετικά με το πώς οργανώνω τα παιχνίδια των παιδιών (δείτε εδώ το 1ο και το 2ο μέρος), στη ντουλάπα των παιδιών αποθηκεύω τα επιτραπέζια τους, καθώς και κάποια παιχνίδια ογκώδη που δεν ταιριάζουν καλά στα κουτιά κάτω από τα κρεβάτια τους.

Τα παιχνίδια της ντουλάπας τα οργάνωνα με κρεμαστές θήκες από τα Jysk, οι οποίες είναι κατά τη γνώμη μου πολύ προχειροφτιαγμένες, γιατί κάθε θήκη δεν έχει γερή βάση, αλλά σκέτο ύφασμα το οποίο βουλιάζει μόλις βάλεις μέσα κάτι. Καμία σχέση με τις αντίστοιχες θήκες από τα Ικέα, τις οποίες έχω στη δική μου ντουλάπα και έχουν μέσα χοντρό πλαστικό, το οποίο δε βουλιάζει με τίποτα. Δεν πήρα όμως τέτοιες για τα παιδιά, γιατί είναι πιο στενές από αυτές των Jysk και δεν θα χωρούσαν τα επιτραπέζια.

Με τον καιρό, οι θήκες πήραν τόσο άσχημο σχήμα, που όταν κάποιο παιδί πήγαινε να πάρει κάτι από τη ντουλάπα, τα παιχνίδια γλιστρούσαν και έπεφταν, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο ακόμη και να τα τραυματίσουν! Έτσι, κήρυξα τη ντουλάπα σεισμόπληκτη ζώνη και δεν τα άφηνα να παίρνουν από εκεί τίποτα μόνα τους.




Το απόλυτο χάος στην εγκαταλελειμμένη ντουλάπα!


Γέρνειιιιιιιι!!!!!!


Ώρα για αλλαγή! Την προηγούμενη εβδομάδα που είχα άδεια λόγω γκαστονάκου, είχα αποφασίσει ότι θα την οργανώσω από την αρχή! Αρχικά, έβγαλα όλα τα παιχνίδια.


Ο γκαστονάκος με βοηθάει (λέμε τώρα!)


Αγόρασα από τα Jumbo αυτή τη ντουλαπίτσα. Ρίσκαρα και έδωσα 12€ απλώς γιατί είχα μια διαίσθηση ότι μπορεί και να έκανε τη δουλειά  που ήθελα. Κι είχα δίκιο τελικά!




Η ντουλαπίτσα δεν είναι πλαστική όπως νόμιζα, αλλά έχει πλαστικό ύφασμα, το οποίο όμως είναι πολύ καλά τεντωμένο, καμία σχέση με τις υφασμάτινες θήκες! Έχει και κάποιες ενώσεις, μέσα στις οποίες πιάνει η κάθε πλευρά. Αυτές θέλουν καλό πάτημα/σπρώξιμο, ώστε να κουμπώσουν καλά και να μην κουνάει το επιπλάκι.




Κάπου, όμως, δεν πρόσεξα και δυο γωνίες δεν μπήκαν μέσα! Πού να τα βγάλω και να τα ξαναβάλω σωστά; Αδύνατον! Χρειαζόταν ηράκλεια δύναμη και δεν είχα και τον άντρα σπίτι!!! Ευτυχώς όλο το υπόλοιπο στερεώθηκε πολύ καλά και έτσι παρόλα αυτά δεν κουνιόταν.


Από τα stories του Ίνστα!


Όλα τα παιχνίδια μπήκαν μέσα στην κούνια. Ευτυχώς προς το παρόν δεν κοιμάται κανένας εκεί!


Τι έχω κάνει;;;;;;; 😭😱😭😱


Αφού καθάρισα τη μισή ντουλάπα, τοποθέτησα το επιπλάκι και έδειξε ΤΟΣΟ όμορφο! Πήρα θάρρος και συνέχισα με την άλλη μισή.


Το ξέρεις πως είσαι γλυκούλι;;;


Έτοιμο!!! Όλα στη θέση τους και με πανεύκολη πρόσβαση! Αφαίρεσα και κάποια παιχνίδια που δεν τα έπαιζαν τα παιδιά και πήρε η ντουλάπα ανάσα! Ελάτε να σας τα δείξω αναλυτικά!!!




Πάνω στο ντουλαπάκι τοποθέτησα τα παιχνίδια ακαθόριστου σχήματος. Δεν κρατάω συνήθως τα κουτιά, γιατί πιάνουν πολλαπλάσιο χώρο από τα ίδια τα παιχνίδια.




Στο πρώτο ραφάκι έβαλα τα σπιτάκια.




Στο δεύτερο έβαλα τα επιτραπέζια και τα μικρά τουβλάκια.




Στο τρίτο τοποθέτησα όλα τα παζλ, το τζένγκα και το quiet book που έφτιαξα πριν χρόνια (δείτε εδώ το 1ο και 2ο μέρος) και που ακόμα είναι μάχιμο.




Δίπλα στη ντουλαπίτσα αποθήκευσα κάποια επιτραπέζια και παζλ που δε χωρούσαν μέσα και το ταψάκι με τσόχα, μέσα στο οποίο παίζουν τα τσόχινα παιχνίδια που τους έχω φτιάξει (δεν σας τα έχω δείξει αυτά, θα προγραμματίσω ανάρτηση). Στο καλαθάκι έχω όλα τα μικροπαιχνίδια: Πάρτα-όλα, κάρτες, ζάρια ιστοριών, παιχνίδια ταξιδιού.




Στα δεξιά της ντουλάπας φυλάω δυο υφασμάτινες τσάντες. Η μία είναι της πεταλουδίτσας και η άλλη του σαμψωνάκου. Κάθε τσάντα έχει μέσα σακίδια και τσάντες των παιδιών, σε διάφορα μεγέθη, τις οποίες χρησιμοποιούν όταν πηγαίνουμε βόλτα, εκδρομή ή ταξίδι για να κουβαλήσουν μαζί τους παιχνίδια, νερά, καπέλα, ζακέτες κλπ. Μπορούν να πάρουν ό,τι θέλουν μαζί, αρκεί να χωράει στην τσάντα τους! Οπότε ανάλογα τι θέλουν να πάρουν και τι όρεξη για κουβάλημα έχουν, επιλέγουν και το κατάλληλο σακίδιο!




Ένα καλό που κάνουν οι θήκες των Jysk, είναι να κρατούν πολύ καλά τα μπουφάν. Α, να λέμε και θα καλά!!!




Πώς σας φάνηκε το befor-after; Πήρατε ιδέες;; Πηγαίντε τώρα και ανακατέψτε και τα δικά σας παιχνίδια και τις ντουλάπες!!!

Καλή διασκέδαση!!! 😄


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips