Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

DIY μικρόκοσμοι σε κουτί!




Άλλη μια ανάρτηση από πέρυσι το καλοκαίρι! Ήθελα να φτιάξω κάτι στα παιδιά που να είναι μεν μικρό για να μπορούν να το παίρνουν στις βόλτες τους, αλλά να μπορεί να γίνει η βάση για πλούσιο παιχνίδι! Έτσι, αποφάσισα να τους φτιάξω δυο μικρόκοσμους!

Τα ρώτησα τι θέμα θα ήθελαν να είναι ο μικρόκοσμος του καθενός. Περίμενα να μου ζητήσουν κανένα σπιτάκι για κουκλάκια ή κάτι τέτοιο. Τα παιδιά, όμως, δε μου χαρίστηκαν! Μου έβαλαν δύσκολα! Η πεταλουδίτσα μου ζήτησε μια χώρα των πόνυ και ο σαμψωνάκος έναν κόσμο για τους κακούς! Τι να πω! Ροζ πάνθηρα βλέπαμε και Τομ και Τζέρι, τέτοια αγάπη για τους κακούς δεν ξέρω από που προήλθε!!!

Ένιγουέι, αγόρασα από τα Jumbo δυο μεταλλικά κουτιά με μη αποσπώμενο καπάκι. Της πεταλουδίτσας το έχει ακόμη και είναι αυτό. Του σαμψωνάκου δεν το έχει πια.

Αρχικά, πιάσαμε της πεταλουδίτσας γιατί ο σαμψωνάκος ήταν πολύ απασχολημένος με το παιχνίδι του για να ενδιαφερθεί! Κολλήσαμε με τη σιλικόνη πράσινη τσόχα στο καπάκι, για να το κάνουμε γρασίδι. Έπειτα, φτιάξαμε μια μικρή πισίνα με μπλε τσόχα και στικς για cake pops. Μερικές τσόχινες πετρούλες για μονοπάτι και ένα κομμένο σφουγγάρι για παγκάκι, στο οποίο έπειτα κολλήσαμε και γλωσσοπίεστρα για να κρατά τα κουκλάκια καθιστά. Το παγκάκι το ντύσαμε με πορτοκαλί τσόχα και έτοιμο το καπάκι!




Στο εσωτερικό του κουτιού, κολλήσαμε γαλάζια τσόχα για ουρανό και σχηματίσαμε με διάφορα χρώματα ένα ουράνιο τόξο! Η πελάτισσα δεν ήθελε τίποτε άλλο, οπότε το κλείσαμε εκεί!

Το θέμα είναι ότι δεν έβγαλα φωτογραφία ολοκληρωμένα τα κουτιά όταν τα έφτιαξα, οπότε σας τα δείχνω όπως είναι τώρα, ένα σχεδόν χρόνο μετά! Όπως βλέπετε, η κατασκευή έχει ελάχιστες φθορές και μάλιστα την παίζουν ακόμα! Τη συγκεκριμένη φωτογραφία την τράβηξα χθες, που είχαν βγάλει όλα τους τα Playmobil και όχι μόνο και τα είχαν στήσει στο διάδρομο! Χαρά για τη μαμά να πηγαίνει από το ένα δωμάτιο στο άλλο μετ' εμποδίων!!! Αυτό να ξέρετε, λέγεται "θυσία της μάνας" χαχα!!


Η κότα κοιτάζει αυτόν τον περίεργο τύπο που μπλοκάρει το μονοπάτι.


"Κάνε άκρη καλέ μου, δεν μπορώ να ξεπαρκάρω το αυτοκίνητο!!!"


Μετά από μερικές μέρες, εδέησε κι ο σαμψωνάκος να κάτσει να φτιάξουμε και τον δικό του κόσμο των αρχιληστών, τεράτων και κάθε τρομακτικού πλάσματος. Αρχικά, ήθελε να είναι νύχτα, οπότε φτιάξαμε σκούρο ουρανό και γκρι φεγγάρι, αφού ασημένιο δεν είχαμε. Δεν πειράζει, ταιριάζει με τα σκοτεινά σχέδια των κατοίκων του μικρόκοσμου!




Έπειτα, παρήγγειλε ένα κάστρο! Τώρα, αφού μπήκα στο χορό θα χορέψω! Έκοψα δυο κομμάτια μαύρης τσόχας σαν κάστρο, που ενωμένα να είναι τόσο μεγάλα, όσο και το μήκος του κουτιού συν 5-6 πόντους ακόμη. Έκοψα και κόλλησα πάνω στο κάστρο πόρτα και παράθυρα και μετά έκοψα την πόρτα στη μέση. Κόλλησα τα πλαϊνά του κάστρου αριστερά και δεξιά του εσωτερικού του κουτιού.




Στο καπάκι του κουτιού κολλήσαμε πράσινη τσόχα και από πάνω κόκκινη που ξεδιπλώνει. Αυτή είναι μια παγίδα που πέφτουν μέσα οι καλοί! Και πάλι αυτή η φώτο είναι από χθες, γι΄αυτό βλέπετε ότι κουτί από το πολύ παίξιμο έχει πάθει ένα μικρό στραπατσάρισμα και οι μεντεσέδες έχουν ενισχυθεί με μεταλλικό σχοινάκι! Ειλικρινά σας το λέω, αυτό που βλέπετε είναι το χειρότερο που μπορεί να πάθει ένας μικρόκοσμος!




Πίσω στην κατασκευή! Μέσα κάναμε κάτι πολύ απλό: Βρήκαμε από το ίντερνετ και τυπώσαμε διάφορα τρομακτικά σχέδια. Τα πλαστικοποιήσαμε και τα κολλήσαμε και μέσα στο κουτί και πίσω από το κάστρο.


Μουαχαχαχαααααα!!!!!


Να και πώς φαίνονται τα κουτιά απ' έξω! Η πεταλουδίτσα δεν με άφησε να κλείσω το δικό της γιατί ήταν εν μέσω διακόσμησης!




Οι μικρόκοσμοι είναι ένα ωραίο δωράκι για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και αν θέλετε τη γνώμη μου, θα το χαρούν πολύ! Οικονομικά και χειροποίητα!

Πώς σας φαίνονται;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips