Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Παίζουμε με τη "Ζουζούνα και το Σκυλάκι"!




Η εταιρεία ΙΔΕΑ μας έστειλε ένα πακέτο γεμάτο φανταστικά παιχνίδια για review! Άλλο που δε θέλουμε κι εμείς, να τα ξεψαχνίζουμε και να σας τα λέμε όλα με κάθε λεπτομέρεια! Ευχαριστούμε πολύ την Ιδέα για τη διάθεση των προϊόντων της!

Πρώτο παιχνίδι που έβγαλα τυχαία από την κούτα μας και για το οποίο θα σας μιλήσω στην ανάρτηση αυτή, είναι η "Ζουζούνα και το Σκυλάκι".




Μια ματιά στο κουτί αρκεί για σας κάνει να ζαλιστείτε με τις άπειρες λειτουργίες του!!! Για το λόγο αυτό η παρούσα ανάρτηση είναι μακροσκελής, καθώς θέλω να συμπεριλάβω κάθε τι που μπορεί να σας δώσει μια πληρέστερη εικόνα σχετικά με αυτό.

Το παιχνίδι έχει φουλ ποιοτικό και πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό, για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Εμείς το παίξαμε με την 6,5 ετών πεταλουδίτσα μου, την 6 ετών ζουζούνα ανιψιά και τον 5 ετών σαμψωνάκο. Guest star ο γκαστονάκος, ο οποίος έπαιρνε το κοντρόλ και γινόταν καπνός κι εμείς από πίσω τρέχαμε να τον προλαβαίνουμε, μην το σουτάρει σε κανέναν κάδο ή καμιά μπανιέρα!




Το consept
Η Ζουζούνα είναι μια γλυκιά κουκλίτσα, η οποία έχει για παρέα της ένα χαριτωμένο σκυλάκι! Διασκεδάστε με κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αλλά και μαζί, αφού έχουν τη δυνατότητα να συζητούν μεταξύ τους! Κουίζ, παραμύθια, τραγούδια, συμβουλές υγείας, διατροφής και αντιμετώπισης των φόβων! Αυτά και ένα σωρό άλλα θα ακούσετε και θα παίξετε με τη Ζουζούνα και το σκυλάκι της!


Τι θα βρείτε στο κουτί


  • Ηλεκτρονική κούκλα Ζουζούνα
  • Ηλεκτρονικό σκυλάκι
  • Ασύρματο τηλεχειριστήριο
  • Οδηγίες χρήσης

Το παιχνίδι μας
Η Ζουζούνα είναι μια κουκλίτσα-κοριτσάκι, η οποία με τις πολλές λειτουργίες της μαθαίνει στα παιδιά πάρα πολλά πράγματα και τους κρατά γλυκιά συντροφιά με τα παραμύθια και τις κουβεντούλες της!

Το σκυλάκι, από την άλλη,  έχει δύο λειτουργίες: στη μία μας λέει όλα αυτά τα υπέροχα αντίστοιχα της Ζουζούνας και η άλλη είναι walking mode! Το πιάνεις από το λουράκι κι εκείνο περπατάααααααει! Μπορεί να πηγαίνει λίγο αργά, αλλά, πιστέψτε με, θα συνεχίσει το περπάτημα μέχρι να του σωθούν οι μπαταρίες και μέχρι τότε θα έχει φτάσει ως την άλλη άκρη της πόλης!




Το εντυπωσιακό κομμάτι είναι η συνομιλία μεταξύ της Ζουζούνας και του σκύλου. Μεταξύ τους αναπτύσσουν χαριτωμένους διαλόγους, οι οποίοι είναι όχι μόνο αστείοι, αλλά και εκπαιδευτικοί. Γενικώς δεν θα ακούσετε σαχλαμάρα και αυτό, θεωρώ, επειδή το ακουστικό υλικό είναι γραμμένο από εξειδικευμένους παιδαγωγούς, όπως αναγράφεται και στο κουτί.




Το κοντρόλ είναι ένα βασικό εργαλείο στο παιχνίδι, καθώς μέσα από αυτό μπορείτε να επιλέξετε ποιό παιχνίδι θα μιλά κάθε φορά ή αν θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους η Ζουζούνα με το σκυλάκι.

Συγκεκριμένα και αναλόγως του κουμπιού που θα πατήσετε στο κοντρόλ, θα ακούσετε:




Από τη Ζουζούνα:
  • 35 Γλυκές Κουβεντούλες
  • 18 μυστικά υγείας και ομορφιάς, π.χ. "Πάντα σκουπίζω το στόμα μου μετά το φαγητό για να είμαι καθαρούλα"
  • 29 συμβουλές για υγιεινή διατροφή
  • 3 παραμυθάκια
  • 3 μελωδίες κλασικής μουσικής
  • 3 παιδικά τραγουδάκια από την παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου
  • Παιχνίδι "Σωστό ή λάθος" με 80 ερωτήσεις γνώσεων, σχετικά με το φυσικό και ανθρωπογενες περιβάλλον, π.χ. "Όλα τα λαχανικά είναι πράσινα;" και "Την Καθαρή Δευτέρα τρώμε κρέας;"

Από το σκυλάκι:
  • 25 Μυστικά από το Σκυλάκι
  • 20 Συμβουλές από το Σκυλάκι που θα βοηθήσουν το παιδί να νικώ τους φόβους του
  • 5 ράτσες σκύλων και πληροφορίες σχετικά με αυτές
  • 3 παραμυθάκια
  • 3 μελωδίες κλασικής μουσικής
  • 3 παιδικά τραγουδάκια από την παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου 
  • Παιχνίδι "Σωστό ή λάθος" με 70 ερωτήσεις γνώσεων




Οι εντυπώσεις μας
Η Ζουζούνα, καταρχήν εμφανισιακά είναι πολύ χαριτωμένη, με τα γκλιτερένια μαλλιά της να τραβούν την προσοχή των κοριτσιών. Η φωνή της είναι εξίσου γλυκιά και η ομιλία καθαρή, ώστε να γίνεται ευχάριστη και κατανοητή από τα παιδιά.




Το σκυλάκι, από την άλλη, είναι πολύ καλοφτιαγμένο. Έκανα μια ώρα να βρω από που μπαίνουν οι μπαταρίες κι αυτό γιατί είναι τόσο καλά καμουφλαρισμένες στην κοιλίτσα του. Επίσης, μπορεί και περπατάει ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Που σημαίνει δεν πέφτει στα πλάγια και πατά εξίσου στα 4 πόδια, ώστε να μπορεί να κινηθεί μπροστά! Δεν είναι δεδομένο κι όσοι έχετε πάρει φθηνά μηχανικά σκυλάκια μπορείτε να το επιβεβαιώσετε!

Τα παιδιά παίρνουν μαζί τους τριγύρω στο σπίτι πότε το σκυλάκι και πότε τη Ζουζούνα για παρέα! Εδώ η πεταλουδίτσα μου με το σκυλάκι στο τραπέζι, ακούει παραμύθια ενώ ζωγραφίζει! Οι δυο αγαπημένες της ασχολίες!




Τα κουίζ σωστού-λάθους είχαν μεγάλη απήχηση στα παιδιά. Συνηθίζουν να κάθονται στον καναπέ του καθιστικού μας, ο σαμψωνάκος αγκαλιά με το σκυλάκι και η πεταλουδίτσα με τη Ζουζούνα και να χρησιμοποιούν το κοντρόλ εναλλάξ για να απαντούν στις ερωτήσεις τους. Περίμενα μια τέτοια υποδοχή, καθώς το ίδιο είχε γίνει και με τα άλλα παιχνίδια της Ιδέας που είχαν κουίζ, όπως ο Καραγκιόζης, το επιτραπέζιο Σαυράιβορ, και το λούτρινο Σαύρας Σφαλιάρας, με τα buzzer και τα κουμπάκια τους γεμάτα ερωτήσεις και δοκιμασίες! Εδώ, μια κλεφτή ματιά από το παιχνίδι μας με το κουίζ!





Οι κλασικές μελωδίες επίσης αγαπήθηκαν από την πεταλουδίτσα μου, η οποία χόρεψε με την ψυχή της τα δικά της τα μπαλαρινίστικα!

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ότι, τόσο το κοντρόλ όσο και το σκυλάκι χρειάζονται συνολικά 5 μπαταρίες ΑΑ, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται. Επομένως όταν το αγοράσετε, φροντίστε να αγοράσετε και τις μπαταρίες μαζί, καθώς και να έχετε εύκαιρο ένα κατσαβιδάκι (αν έχετε ηλεκτρονικά παιχνίδια, σίγουρα θα έχετε και κατσαβιδάκι) για να ξεβιδώσετε τα πορτάκια της μπαταριοθήκης και να μην έχετε δράματα! Βέβαια, το θετικό είναι ότι η Ζουζούνα περιλαμβάνει τις μπαταρίες της, επομένως αν το πάτε δώρο σε κάποιο παιδάκι εκτός του σπιτιού σας, θα μπορεί να παίξει με την κουκλίτσα αμέσως μόλις τη βγάλει από το κουτί.




Συμπέρασμα
Το παιχνίδι "Ζουζούνα και στο σκυλάκι" είναι θεωρώ από τα πιο value for money παιχνίδια που μπορείτε να βρείτε στην ελληνική αγορά! Ποιοτικό, εκπαιδευτικό, με πολύ πλούσιο υλικό, που τα παιδιά θα το παίξουν πολλές, πολλές φορές μέχρι να το βαρεθούν (μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο στο σπίτι μας), καθώς οι λειτουργίες και οι ηχογραφήσεις είναι εκπληκτικά πολλές. Είναι σίγουρο ότι δεν θα πετάξετε χρήματα από το παράθυρο, εφόσον φυσικά χωρά μέσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό σας και μιλώ για γενέθλια, Πάσχα και Χριστούγεννα, γιατί από οικονομικής άποψης δεν είναι κάτι που, τουλάχιστον εμείς στην οικογένεια μας, θα αγοράζαμε έτσι αυθόρμητα, επειδή το είδαμε και μας άρεσε!




Αν οι παραλήπτες του παιχνιδιού είναι αδερφάκια, κορίτσι-κορίτσι ή κορίτσι-αγόρι, σίγουρα και τα δύο θα το χαρούν! Δεν είναι όμως, κατάλληλο δώρο αποκλειστικά για αγόρι, γιατί οι ηχογραφήσεις απευθύνονται σε θηλυκό γένος, π.χ. "Είσαι καταπληκτική!" Εμείς βέβαια γελάμε οικογενειακώς όταν τα λέει αυτά στο σαμψωνάκο, έχει κι αυτό το γούστο του! Ελπίζω η Ιδέα να βγάλει κάτι αντίστοιχο και για αγόρια ή και κάτι ουδέτερο, καθώς το υλικό από μόνο του είναι ενδιαφέρον και για τα δύο φύλα.




Η εταιρεία, βέβαια, έχει τεράστια σειρά με τη Ζουζούνα και, παρόλο που το παιχνίδι δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό, αν αναζητάτε κάτι πιο οικονομικό αλλά ταυτόχρονα ποιοτικό, ρίξτε μια ματιά στη Ζουζούνα Περπατούλα και Ζουζούνα Παραμυθούλα, καθώς και σε όλες τις κούκλες-μωρά της Ιδέας! Αν είστε σαν κι εμένα, στοιχηματίζω θα ψάχνετε από τώρα παιχνίδι για τα βαφτιστήρια για το Πάσχα!


Εσείς γνωρίζετε ή έχετε στο σπίτι σας κάποια από τις κούκλες της Ιδέας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips