Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Βιβλιο-παίζουμε: Ο κόσμος με αυτοκόλλητα




Άλλα δύο βιβλία από τη σειρά "Ο κόσμος με αυτοκόλλητα" των εκδόσεων Μεταίχμιο, βρήκαν τη θέση τους στα ράφια των παιδιών και στην αγκαλιά του 4,5 ετών σαμψωνάκου μου! Τελευταία φορά σας είχα μιλήσει για τα βιβλία "Η ζούγκλα" και "Ο ωκεανός", μάλιστα λίγες ημέρες πριν γεννήσω τον γκαστονάκο μου (δείτε εδώ την παρουσίαση). Τότε με είχαν βοηθήσει πολύ, γιατί δεν είχα τις αντοχές να βγαίνω συχνά με τα παιδιά και τα βιβλία αυτά κρατούσαν τα παιδιά απασχολημένα όσο ήμασταν στο σπίτι για τις καλοκαιρινές διακοπές!





Όλα τα βιβλία της σειράς "Ο κόσμος με αυτοκόλλητα" κινούνται στο ίδιο μοτίβο: Πολλά εικονογραφημένα σαλόνια που παρουσιάζουν ποικίλα φυσικά περιβάλλοντα, ανάλογα του γενικότερου θέματος και στις τελευταίες σελίδες αυτοκόλλητα ζώα, μαζί με πολλά και διάφορα αξεσουάρ, για να εμπλουτίσει το παιδί τα αντίστοιχα τοπία.






Κάθε τοπίο συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενο με πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον που απεικονίζεται και με τα ζώα που ζουν σε αυτό. Επίσης, δίνει κάποιες κατευθύνσεις στο παιδί σχετικά με ποιά ζωάκια ταιριάζουν καλύτερα εκεί. Φυσικά το παιδί είναι ελεύθερο να δημιουργήσει τα δικά του σκηνικά. Δεν υπάρχει σωστή και λάθος συμπλήρωση. Παρόλα αυτά, τα αυτοκόλλητα είναι χωρισμένα σε χρωματικές ενότητες που συνοδεύονται από τους τίτλους των αντίστοιχων τοπίων, ώστε παιδί και ενήλικας να μπορούν να ξεχωρίσουν ποιά αυτοκόλλητα ταιριάζουν καλύτερα σε κάθε ενότητα.




Εγώ δίνω στο σαμψωνάκο μου συνδετήρες ή σελιδοδείκτες, για να μπορεί να μεταβαίνει από το σαλόνι που βρίσκεται, απευθείας στα αντίστοιχα αυτοκόλλητα.




Το 2018 που η πεταλουδίτσα μου ήταν 5 ετών, έπαιζε κι εκείνη πολύ με τα βιβλία αυτά. Πλέον που κοντεύει να κλείσει τα 7, "τα έχει ξεπεράσει" όπως σοβαρά μου δήλωσε. Από την άλλη, τα παιδιά μου έχουν παίξει πολύ με τέτοια βιβλία, οπότε είναι λογικό να νιώθει "χορτασμένη" να το πω. Ίσως ένα πρωτάκι που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με αυτό το είδος, να ενθουσιαστεί γιατί, κακά τα ψέμματα, έχει πλάκα να κολλάς αυτοκόλλητα και να δημιουργείς ιστορίες με αυτά! Παρόλα αυτά, οι ηλικίες οι οποίες κατά την εμπειρία μου σίγουρα θα τα εκτιμήσουν,  είναι 3-5 ετών. 




Τα αυτοκόλλητα κάθε βιβλίου είναι πάρα πολλά, έτσι σίγουρα το παιδί θα απασχοληθεί πολλές ώρες και μέρες! Ο σαμψωνάκος χαρίζει τα δικά του βιβλία, όταν αισθανθεί ότι έχει ολοκληρώσει τα σκηνικά του και εφόσον έχουν μείνει ακόμη αρκετά αυτοκόλλητα.




Από σήμερα, λοιπόν, που ξεκινούν και πάλι τα σχολεία, αν θέλετε κάτι δημιουργικό για να χαλαρώνουν τα παιδιά στο σπίτι το απόγευμα, αντί να ακινητοποιούνται μπροστά από μια οθόνη, σας τα προτείνω, γιατί είναι και σχετικά οικονομικά! Μπορείτε, ακόμη, να τα χρησιμοποιήσετε για να απασχολείτε το μικρότερο αδερφάκι, όσο το μεγαλύτερο διαβάζει!

Καλή επάνοδο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips