Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Βιβλιο-παίζουμε: Ο κόσμος με αυτοκόλλητα!



     Δυο νέα βιβλία λάβαμε πριν λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, που πιστεύω ότι είναι φανταστικά για το καλοκαίρι, γιατί είναι διασκεδαστικά, χαλαρωτικά και μπορόυν να απασχολήσουν τα παιδιά παντού!






     Αναφέρομαι στη σειρά "Ο κόσμος με αυτοκόλλητα" και συγκεκριμένα στα βιβλία "Ο Ωκεανός" και "Η Ζούγκλα"! Τα βιβλία αυτά αποτελούνται το καθένα από 23 σελίδες με σκίτσα που απεικονίζουν σημεία του ωκεανού και της ζούγκλας αντίστοιχα, καθώς και από 300 αυτοκόλλητα με τα οποία τα παιδιά καλούνται να συμπληρώσουν και να διακοσμήσουν αυτές τις σελίδες!




     Η διακόσμηση των τοπίων γίνεται με απόλυτα ελεύθερο τρόπο από το παιδί, δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος, παρά μόνο κάποιες γενικές κατευθύνσεις, όπως π.χ. "Γέμισα τη λιμνούλα με πεταλίδες, αστακούς και μπόλικα ψάρια. Γιατί δεν τους δίνεις και μερικά όργανα για να παίξουν μουσική"; Όπως καταλαβαίνετε, στην εικονογράφηση υπάρχει και το αστείο στοιχείο, που γίνεται πολύ διασκεδαστικό για τα παιδιά! Παρατηρούν την κάμπια που μας ζητά να της βάλουμε παπούτσια, τα ζώα που φοράνε πιπίλα και τους βραδύποδες που λούζονται στο ποτάμι!




     Κάθε θεματικό "σαλόνι" μας δίνει και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για το περιβάλλον το οποίο δείχνει, όπως για παράδειγμα για τα ζώα που ζουν τον Αμαζόνιο, τους φιλήσυχους καρχαρίες που τρώνε μόνο πλαγκτόν και τα δηλητηριώδη ζώα που τα αναγνωρίζει κανείς από το έντονο χρώμα τους! Τα περισσότερα από αυτά δεν τα γνώριζα και έχουν πράγματι ενδιαφέρον για τα παιδιά! Επομένως, παράλληλα με το ψυχαγωγικό κομμάτι, αποκομίζουμε και κάποιες γνώσεις, μ' έναν σπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή.




     Τα αυτοκόλλητα θα τα βρει κανείς στις τελευταίες σελίδες των βιβλίων και προς διευκόλυνση μεγάλων και μικρών, είναι ομαδοποιημένα ανά θέμα ώστε να τα βρίσκει κανείς εύκολα. Μάλιστα, δίπλα από κάθε ζώο αναγράφεται και το όνομα του!




     Δε λείπουν βέβαια, όπως σας είπα και τα αστεία διακοσμητικά αυτοκόλλητα, όπως παγωτά, μουσικά όργανα, τούρτες, σεντούκια με θησαυρούς, για να μας βοηθήσουν να στήσουμε σκηνικά αστεία και γεμάτα φαντασία!




     Επειδή τα αυτοκόλλητα είναι πάααααρα πολλά και δεν πρόκειται ούτε να τα κολλήσετε όλα σε μια μέρα αλλά ούτε και να τα χρησιμοποιήσετε όλα σε κάθε εικόνα, στη μέση του βιβλίου θα βρείτε μια σελίδα όπου μπορείτε ελεύθερα να συνδυάσετε και να κολλήσετε όσα αυτοκόλλητα σας έχουν απομείνει!




     Οι εντυπώσεις μας από τη σειρά "Ο κόσμος με αυτοκόλλητα" ήταν πολύ θετικές, τα παιδιά παίζουν συνέχεια με αυτά, τα παίρνουν μαζί στο κρεβάτι τους και απασχολούνται τόσο μόνα τους όσο και με εμένα, γιατί πολλές φορές θέλουν παρεούλα για μεγαλύτερη διασκέδαση!!! Το ένστικτο μου έκρινε σωστά και με οδήγησε να τα επιλέξω για καλοκαιρινή συντροφιά για τα παιδιά, αν και πιστεύω ότι το ίδιο καλά θα ταίριαζαν και σε άλλη περίοδο, γιατί είναι βιβλία που δεν απαιτούν σκέψη και προσπάθεια, παρά μόνο φαντασία!


Πώς σας φαίνονται τα νέα μας βιβλία απασχόλησης;
Χρησιμοποιείτε κάτι παρόμοιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips