Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Βιβλιο-παίζουμε: Γιορτάζω - τραγουδώ, παίζω - δημιουργώ 5!



     Στην αρχή της χρονιάς σας είχα παρουσιάσει το πολύ αξιόλογο βιβλίο γεμάτο ιστορίες και δραστηριότητες "Γιορτάζω- τραγουδώ, παίζω - δημιουργώ 2" που είναι σχετικό με το Χειμώνα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά. Καθώς το Φθινόπωρο πλησιάζει, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου από το πρώτο βιβλίο της σειράς, το οποίο είναι σχετικό με το Φθινόπωρο!




Το βιβλίο: Γιορτάζω - τραγουδώ, παίζω - δημιουργώ #1
     Το πρώτο αυτό βιβλίο από τα τέσσερα της σειράς, αναπτύσσει πολλά θέματα σχετικά με τις μεγάλες γιορτές του Φθινοπώρου. Να μερικά πολύ ενδιαφέροντα που θα διαβάσετε:




  • Πληροφορίες σχετικά με το μυστήριο το Αγιασμού
  • Διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ευλογήσουμε την ημέρα, το σπίτι, το σώμα μας κλπ.
  • Η ιστορία του Αγίου Μελετίου πολύ όμορφα και γραφικά γραμμένη
  • Βυζαντινές συντομογραφίες και πρωτογράμματα
  • Όλες οι γιορτές του Φθινοπώρου οι σχετικές με οικογένειες ολόκληρες που άγιασαν
  • Η Ιστορία του θαύματος του Σταυρού
  • Πώς κάνουμε το σταυρό μας και τι συμβολίζει η κάθε μας κίνηση
  • Η ιστορία του Αγίου Δημητρίου
  • Οι πιο γνωστοί πολιούχοι άγιοι στην Ελλάδα
  • Θέματα που συνδέονται με την Εκκλησία μας και την 28η Οκτωβρίου
  • Θέματα σχετικά με τους αγγέλους
  • Η ιστορία του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου




     Φυσικά, από το βιβλίο δε λείπουν οι κατασκευές και τα παιχνίδια! Γενικώς είναι ένα βιβλίο που σε κάθε σελίδα κρύβει και κάτι διαφορετικό και αυτό το κάνει πολύ ενδιαφέρον! Το σημαντικότερο, περνάει στα παιδιά με απαλό τρόπο την αξία διάφορων αρετών. Με τι καλύτερο να γεμίσεις μια παιδική ψυχή;




     Το βιβλίο περιέχει και cd, όπου θα ακούσετε ιστορίες, τροπάρια και τραγούδια! Αυτό που μου άρεσε περισσότερο από το cd είναι η ιστορία του Αγίου Μελετίου, η οποία έχει υπέροχη αφήγηση για παιδιά και η αλήθεια είναι ότι δεν την ήξερα! Η πεταλουδίτσα μου που τρελαίνεται να ακούει παραμύθια και ιστορίες, αυτήν ζήτησε να την ακούσει πολλές φορές!


Το παιχνίδι: DIY μπλοκ ζωγραφικής με τσέπη!
     Μια από τις κατασκευές που προτείνονται στο βιβλίο, είναι να ντύσουμε το σημειωματάριο μας με κομμάτια από ένα παλιό τζιν. Μιας, λοιπόν και έχουμε μπει με την πεταλουδίτσα μου σε φάση "ράβω/κατασκευάζω/επαναχρησιμοποιώ" είπα να το δοκιμάσουμε! Επειδή, όμως, δεν είχαμε πρόχειρο σημειωματάριο με σκληρό εξώφυλλο, σκέφτηκα να φτιάξουμε θήκες για μπογιές και χαρτιά για τη βόλτα!




     Εμείς το απλοποιήσαμε λίγο περισσότερο ώστε να μη χρειαστεί να ράψουμε. Κάθε παιδί επέλεξε μια τσέπη από ένα παλιό παντελόνι (πάντα κρατάω τις καλές και μεγάλες τσέπες από τα παντελόνια που είναι για πέταμα) και με την υγρή κόλλα τις στερεώσαμε πάνω σε δυο όμορφες θήκες από dvd που διαθέτουν και χερούλι. Μέσα τοποθέτησα χαρτιά κομμένα και στις τσεπούλες κηρομπογιές. Έπειτα πρόσθεσα και λίγα αυτοκόλλητα που πάντα είναι χρήσιμα όταν είμαστε εκτός σπιτιού!




     Έτοιμα τα φορητά μπλοκ ζωγραφικής!




Πώς σας φάνηκε το βιβλίο και το παιχνίδι μας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips