Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Παίζουμε με το ηλεκτρονικό λούτρινο Σαύρα Σφαλιάρα!




Η λούτρινη πράσινη σαύρα από τη σειρα παιχνιδιών "Σαυράιβορ" είναι η πιο περιζήτητη συντροφιά για ύπνο στο σπίτι μας αυτό το διάστημα! Το πρωτότυπο αυτό παιχνίδι κυκλοφορεί από την ελληνική εταιρεία "Ιδέα", από την οποία κυκλοφορεί και το επιτραπέζιο "Σαυράιβορ" για το οποίο σας μίλησα σε προηγούμενη ανάρτηση.


Καθένα από τα 4 λούτρινα Σαυράιβορ βασίζεται και σε ένα παιδικό βιβλίο της ομόνυμης σειράς του συγγραφέα Γιώργου Λεμπέση (μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εδώ και όχι, δεν είναι ο τραγουδιστής, όπως νόμιζα κι εγώ στην αρχή, αλλά ένας πολύ αξιόλογος παιδικός συγγραφέας)!




Το δικό μας πράσινο λούτρινο, για παράδειγμα, είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο "ΣΑΥΡΑΪΒΟΡ 1: Ο ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ". Στην οικογένεια μας δεν έτυχε να το διαβάσουμε, αλλά αυτό δε μας εμπόδισε με κανέναν τρόπο από το να το ευχαριστηθούμε!





Το consept
Τα λούτρινα της σειράς "Σαυράιβορ" προσφέρουν στα παιδιά 9 πρωτότυπες, διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές λειτουργίες στα ελληνικά, καθώς επίσης και διπλό παιχνίδι με κάρτες!


Τι θα βρείτε στο κουτί


  • Ένα λούτρινο Σαυράιβορ
  • 20 κάρτες διπλής όψης
  • Φυλλάδιο με οδηγίες


Πώς παίζεται
Το λούτρινο, ο Σαύρας Σφαλιάρας στην περίπτωση μας, έχει από ένα κουμπί σε κάθε χέρι. Τα δυο κουμπιά έχουν διαφορετικές μεταξύ τους λειτουργίες.


Διπλό καρτοπαιχνίδι



Το κουμπί στο ένα χέρι του Σαύρα παίζεται σε συνδυασμό με τις κάρτες. Κάθε κάρτα έχει πάνω της έναν αριθμό. Απλώνουμε τις κάρτες στο τραπέζι, ώστε να είναι ορατοί οι αριθμοί τους. Κάθε παίκτης με τη σειρά πατά το χέρι του Σαύρα, ο οποίος αναθέτει στον παίκτη να βρει μια κάρτα με συγκεκριμένο αριθμό και να περάσει την εκάστοτε "δοκιμασία" που επεικονίζεται.




Οι δοκιμασίες δεν είναι άλλες από λαβύρινθους, "βρες τη σκιά", "βρες τις διαφορές" και παρόμοιες μίνι εκπαιδευτικές δραστηριότητες.




Η άλλη πλευρά των καρτών σχηματίζει ένα πολύ μεγάλο παζλ με το Σαύρα. Έχει ενδιαφέρον γιατί δεν είναι πολύ εύκολο και επίσης δεν υπάρχει και εικόνα για να σε καθοδηγήσει! Εδώ βοήθησα και εγώ και μάλιστα με μεγάλη μου χαρά, γιατί όπως σας έχω πει μου αρέσουν πολύ τα παζλ!




Εκπαιδευτικές λειτουργίες
Το άλλο χέρι είναι αυτό που κάνει το σαύρα Σφαλιάρα μοναδικό φιλαράκι! Ανακατεμένα θα ακούσετε:

  • 30 ατάκες του Σφαλιάρα (δεν περιλαμβάνει τίποτε προσβλητικό και τίποτε που θα ντρεπόμουν να πω στα παιδιά μου, όλα κατά τη γνώμη μου είναι προσεγμένα)
  • 22 fun facts για τα δάση, τις σαύρες και τα ερπετά
  • 8 ανέκδοτα (αυτά ξετρέλαναν τα παιδιά, γιατί στο σπίτι μας περνάμε τη φάση των ανεκδότων, αφού τώρα αρχίζουν πια να καταλαβαίνουν τη φύση και το αστείο της κάθε ιστορίας)
  • 20 σαυροδοκιμασίες, όπως π.χ. "πηδάμε σαν βατραχάκια από νούφαρο σε νούφαρο"
  • 30 ακουστικά σαυρο-αγωνίσματα
  • 2 αυθεντικά τραγούδια Σαυράιβορ, από την παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου
  • 4 διασκεδαστικές μουσικές και
  • 3 παραμυθάκια (κάτι ακόμη που αγαπούν πολύ τα παιδιά μου και δεν πέφτει καρφίτσα στο σπίτι όταν ακούγεται παραμύθι): Οι περιπέτειες του Σαύρα Σφαλιάρα στο Σαυράιβορ, Ο λαγός και η χελώνα και Η πριγκίπισσα και ο δράκος


Συνολικά δηλαδή 119 διαφορετικές ηχογραφήσεις!!!




Τη μουσική έχει γράψει ο Σπύρος Λάμπρου, τους στίχους η Γιώτα Μυλωνά, ενώ την ενορχήστροση έχει κάνει ο Σταύρος Καρτάκης. Την εικονογράφηση των καρτών έχει επιμεληθεί ο Στέφανος Βλασακάκης.


Οι εντυπώσεις μας
Όπως σας ανέφερα πιο πάνω, τα παιδιά εκτίμησαν πολύ το ηλεκτρονικό λούτρινο. Στα θετικά βάζω το γεγονός ότι παίζεται και ανεξάρτητα από τις κάρτες, κάτι που το καθιστά καλή παρέα για το κρεβάτι.





Οι κάρτες, από την άλλη, παίζονται κι αυτές ανεξάρτητα, τόσο σαν παζλ όσο και σαν δραστηριότητες..




Τα θέματα για τα οποία μιλάει, όπως το πώς να ξεπερνάς τους φόβους σου και να αντιμετωπίζεις τους νταήδες, είναι πάντα ευπρόσδεκτα θέματα συζήτησης στην οικογένεια μας και είχαν θετικό αντίκτυπο στα παιδιά.

Όπως γράφει και στη συσκευασία: "Τα κείμενα που εκφωνεί η κούκλα έχουν σκοπό (...) να έρθουν σε επαφή με εκπαιδευτικά θέματα, όπως διαφορετικότητα (Μάρα), παιδικός εκφοβισμός (Σαύρας Σφαλιάρας), καθαριότητα και υγιεινή (Βρομύλος) και πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι να εμπιστευόμαστε ξένους (Χαλαρίτα)."


Σας το προτείνω λοιπόν! Μια θετική προσθήκη στα παιχνίδια μας!




Εσείς γνωρίζετε τη συγκεκριμένη σειρά;
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο εκπαιδευτικό παιχνίδι;

2 σχόλια:

  1. Δε τη γνωρίζω αυτή τη σειρά αλλά φαίνεται πολύ ωραία! Δεν έχω να σου προτείνω κάτι καθώς είμαι νέα μαμά και τώρα ανακαλύπτω κι εγώ σιγά σιγά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντομα θα σας δείξω και μερικές ακόμη διαδραστικές κούκλες από την Ιδέα, οι οποίες πιστεύω θα σου φανούν ενδιαφέρουσες μιας και είσαι κοριτσομάνα!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips