Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Παίζουμε με τη Φώκια τη Λιχούδα!




     Μετά από τα δυο φανταστικά επιτραπέζια που μας έστειλε η Giochi Preziosi, τις Ποντικομαχίες και τα 5 Μικρά Ψαράκια (διαβάστε εδώ τις εντυπώσεις μας), αυτό το μήνα ασχοληθήκαμε με ένα νέο ποιοτικό παιχνίδι προσχολικής ηλικίας της εταιρείας, τη Φώκια τη Λιχούδα!



Το consept
Η φώκια η λιχούδα πεινάει! Πόσα ψαράκια όμως θα φάει; Ταΐστε την τα περισσότερα ψάρια και κερδίστε! Δείτε το διαφημιστικό βίντεο εδώ.


Τι θα βρείτε στο κουτί


  • 1 πλαστική φώκια που αποτελείται από 3 συναρμολογούμενα μέρη
  • 1 περιστρεφόμενη μπάλα με αριθμούς, που χρησιμεύει αντί ζαριού
  • 20 ψαράκια
  • 4 κουβαδάκια σε διαφορετικά χρώματα


Πώς παίζεται
Αρχικά, συναρμολογήσαμε τη φώκια πάρα πολύ εύκολα. Δε χρειάστηκε να κουνήσω το δαχτυλάκι μου, το έκαναν τα παιδιά μόνα τους και μάλιστα χωρίς να δουν καθόλου τις οδηγίες.

Έπειτα, επιλέξαμε ο καθένας το κουβαδάκι με το χρώμα που ήθελε (εδώ έγινε μια μίνι μάχη για το κόκκινο, τελικά το πήρα εγώ μέχρι να βρουν μια λύση μεταξύ τους και τελικά τη βρήκαν!)




Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα για τις άλλες εταιρείες, αλλά όσα επιτραπέζια έχουμε παίξει της Giochi Preziosi, πάντα το παιχνίδι ξεκινά από το μικρότερο παίκτη και δεξιόστροφα. Αυτό ο σαμψωνάκος το γνωρίζει πολύ καλά και οι υπόλοιποι σαφώς το σέβονται, αφού το λένε οι κανόνες! 

Ο πρώτος παίκτης, ο σαμψωνάκος σε εμάς, γυρίζει την μπάλα που κρατά με τη μύτη της μια μικρή φώκια. Πολύ πετυχημένη ιδέα μπορώ να πω! Όταν η μπάλα σταματά, το χέρι της φώκιας θα μας υποδείξει έναν αριθμό (1, 2 ή 3). Ο αριθμός αυτός θα καθορίζει πόσα ψαράκια θα δοκιμάσει ο παίκτης να ταΐσει τη φώκια, αλλά και πόσες φορές δικαιούται να δοκιμάσει!




Ο παίκτης, λοιπόν, τοποθετεί τα ψαράκια στην ουρά της φώκιας και πατά τον αστερία στα δεξιά της.




Η ουρά μπορεί να εκτοξεύσει τα ψαράκια, μπορεί όμως και όχι! Αλλά ακόμη και αν τα εκτοξεύσει, ποιός ξέρει αν θα μπουν όλα μέσα στο στόμα της φώκιας, το οποίο ανοίγει ταυτόχρονα με την εκτόξευση;




Όσα ψαράκια μπουν στο στόμα της φώκιας, τα παίρνει ο παίκτης και τα τοποθετεί στο κουβαδάκι του, τα κερδίζει δηλαδή. Το παιχνίδι συνεχίζει έτσι και τελειώνει όταν τελειώσουν και τα ψαράκια. Νικητής είναι όποιος συγκεντρώσει στο κουβαδάκι του τα περισσότερα ψαράκια!




Οι εντυπώσεις μας
Το παιχνίδι το παίξαμε με την πεταλουδίτσα 6 ετών, τη ζουζούνα ανιψιά 5,5 ετών και τον σαμψωνάκο 4,5 ετών. Και τα τρία παιδιά (εντάξει και τα 4, κι εγώ παιδί είμαι) ξετρελάθηκαν με το παιχνίδι!

Πάντα, βέβαια, έχουμε ένα θέμα, ακόμη κι αν το παιχνίδι είναι νέο, το θέμα μας είναι παλιό: η πρώτη φορά που το κάθε παιδί χάνει, του πέφτει ΠΟΛΥ βαριά!!! Όλοι με τη σειρά κατεβάζουν μούτρα, γκρινιάζουν, κλαίνε ή εγκαταλείπουν προσωρινά το παιχνίδι. Πού να μην παίζαμε και τόσα επιτραπέζια τι θα γινόταν! Τουλάχιστον ας μάθουν να διαχειρίζονται τώρα τις μικρές ήττες με ηρεμία, μακροθυμία και χαρά για το νικητή και όχι με εκρήξεις θυμού, απελπισία και εμπάθεια για τους συμπαίκτες τους!




Να σημειώσω πως το παιχνίδι είναι πολύ καλοφτιαγμένο. Τα υλικά του είναι σταθερά και η ουρά-καταπέλτης έρχεται σε τέλειο συγχρονισμό με το στόμα της φώκιας! Επιπλέον, τα ψαράκια δεν πετάγονται όπου να'ναι, κάτι που φοβόμουν αρχικά! Ξέρετε τι είναι να ψάχνεις το ψαράκι και να το βρεις πίσω από τη βιβλιοθήκη 2 χρόνια μετά;;; Όχι, όλα πετάγονται στοχευμένα και με χάρη, όπως στο διαφημιστικό σποτάκι!




Αυτό που εγώ θα προτιμούσα διαφορετικό, είναι τα κουβαδάκια να ήταν λίιιγο μεγαλύτερα για να χωρούν καλά μέσα τα ψαράκια. Από την άλλη, το καλάθι του παίκτη με τα λιγότερα ψαράκια ίσως τότε φαινόταν πολύ άδειο! Δεν ξέρω, ίσως και να ήταν αυτό το σκεπτικό εξαρχής!




Επίσης, θα ήθελα να ανοίγει λίιιγο πιο συχνά το στόμα της η φώκια, έτσι για να χαίρονται πιο συχνά τα μικρά! Βέβαια, αυτό είναι κάτι στο οποίο προσαρμόζονται τα παιδιά, ίσως τελικά εγώ να είμαι αυτή που θα χαιρόταν περισσότερο!!

Όπως και να έχει, κρίνοντας από τη συχνότητα που τα παιδιά ζητούν να το παίξουμε, είναι ένα παιχνίδι που θα βγάλει τα λεφτά του και δεν θα ξεχαστεί στο πίσω μέρος της ντουλάπας (εκεί τουλάχιστον που αποθηκεύουμε εμείς τα επιτραπέζια).




Στο κουτί αναγράφεται ότι είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 4+ ετών και πράγματι στο πρακτικό κομμάτι αποδείχτηκε πως όντως είναι η κατάλληλη ηλικιακή ομάδα, παίζεται όμως ευχάριστα και από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας! Προσοχή στα μωρά αδερφάκια, γιατί τα ψαράκια είναι μικρά και υπάρχει κίνδυνος κατάποσης. Πάντα τα μάτια μας 14 με τα μωρά!


Κι εδώ μια κλεφτή ματιά στο παιχνίδι μας!




     Σας το προτείνω, λοιπόν και σαν δώρο για τα Χριστούγεννα και φυσικά έχετε το νου σας για προσφορές, καθώς πλησιάζει Back Friday! Ακολουθήστε με στο Instagram αν θέλετε να μαθαίνετε για τις Black Friday προσφορές που θα ξετρυπώνω!




Εσείς παίζετε επιτραπέζια με τα παιδιά;
Έχετε ξεχωρίσει κάποια περισσότερο;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips