Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Βιβλιο-παίζουμε: Μαθαίνω να συγκεντρώνομαι!




Το βιβλίο Μαθαίνω να συγκεντρώνομαι των εκδόσεων Μεταίχμιο το διαβάσαμε με τα παιδιά πριν λίγο καιρό! Θα το είδατε όσοι είστε εγγεγραμμένοι στο κυριακάτικο Newsletter ή στα stories του Instagram! Και ήρθε η ώρα να σας μιλήσω αναλυτικά για το βιβλίο αυτό, που σας κίνησε τόσο το ενδιαφέρον!

Το Μαθαίνω να συγκεντρώνομαι μας μιλά για το πώς μπορούμε να μάθουμε να συγκεντρωνόμαστε καλύτερα και γενικότερα να έχουμε καλύτερη ακαδημαϊκή (και όχι μόνο) απόδοση! Συγκεκριμένα, είναι χωρισμένο στα εξής κεφάλαια:


  • Ελέγχω το σώμα μου... για να μην κουράζομαι και να μην ενοχλώ τους άλλους
  • Διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου... για να μην αγχωθώ σε ένα διαγώνισμα
  • Προσέχω... για να συγκρατώ καλύτερα τις πληροφορίες
  • Κατανοώ μια οδηγία... για να πετύχω αυτό που μου ζητήθηκε
  • Οργανώνομαι... για να αποκτήσω αυτονομία
  • Συγκεντρώνομαι... για να μην αφαιρούμαι
  • Απομνημονεύω... για να μαθαίνω πιο εύκολα τα μαθήματά μου




Κάθε κεφάλαιο, αρχικά μας εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να κατακτήσουμε την εκάστοτε δεξιότητα, παραθέτει με απλά λόγια σχετικές επιστημονικές πληροφορίες, μας δίνει τη δυνατότητα να τεστάρουμε σε τι ποσοστό έχουμε κατακτήσει τη δεξιότητα αυτή, προτείνει σχετικές δραστηριότητες, παιχνίδια, αλλά και κατασκευές για περαιτέρω ενασχόληση. Τέλος, συγκεντρώνει 7 συμβουλές σχετικές με την εκάστοτε δεξιότητα, που θα μας βοηθήσουν πρακτικά στο να είμαστε πιο αποτελεσματικοί!




Φυσικά, το αγαπημένο μου κεφάλαιο ήταν η οργάνωση, όπου μας δείχνει ακόμα και πώς μπορεί ένα παιδί να φτιάξει αποτελεσματικά την τσάντα του, ώστε εύκολα να βρίσκει μέσα σε αυτήν ό,τι χρειάζεται κάθε φορά!!



Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών, για τα οποία η συγκέντρωση στο μάθημα είναι απαραίτητη, ώστε να μπορούν να θυμούνται την παράδοση του δασκάλου, να κάνουν πιο εύκολα τα μαθήματα που τους ανατίθενται στο σπίτι και να εμπεδώνουν τη μάθηση ώστε να αποδίδουν καλά, τόσο στο μάθημα όσο και στα διαγωνίσματα.



Παρόλα αυτά, το θεωρώ χρήσιμο να διαβαστεί από μαμάδες μικρότερων παιδιών, καθώς δίνει πολύτιμες πληροφορίες, αλλά και από μεγαλύτερα παιδιά ή φοιτητές, αφού το σίγουρο είναι ότι θα αποκομίσουν πολλά στοιχεία για αποτελεσματικό διάβασμα και καλή ακαδημαϊκή απόδοση!





Είναι φοβερό το πόσο έμαθα κι εγώ η ίδια, καθώς το διάβαζα στα παιδιά! Να σας πω ότι διαβάζαμε 2 σελίδες κάθε βράδυ, γιατί οι πληροφορίες είναι πολλές και δεν θα ήταν δυνατό διαφορετικά να τις αφομοιώσουμε όλες! Σας προτείνω να δοκιμάσετε κι εσείς την ίδια τακτική!





Καλά διαβάσματα και συγκεντρωμένα!! 😉


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips