Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Βιβλιο-παίζουμε: Ταξίδι στα βάθη των ωκεανών




 Ένα παιδικό βιβλίο γνώσεων που ολοκληρώσαμε πρόσφατα είναι το "Ταξίδι στα βάθη των ωκεανών" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ευχαριστούμε πολύ τις εκδόσεις για το αντίτυπο που μας έστειλαν!



Αυτό που καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό το βιβλίο είναι η πρωτότυπη δομή του σε σχέση με άλλα του είδους και εννοώ την εξωτερική δομή! Αποτελείται από 11 επίπεδα, κάθε σελίδα αποτελεί ένα ξεχωριστό επίπεδο και παράλληλα αναφέρεται σε μια διαφορετική ζώνη της θάλασσας! Έτσι, το βιβλίο μας μιλά για τις συνθήκες και τα πλάσματα που ζουν στην παραλία, την παλιρροϊκή ζώνη, τον κοραλλιογενή ύφαλο, τα ναυάγια, τα παγωμένα νερά κλπ.




Στο κάτω μέρος της κάθε σελίδας είναι σχεδιασμένα τα θαλάσσια πλάσματα που αναφέρονται και εμφανίζονται στην εικονογράφηση της εκάστοτε ζώνης. Μετά το διάβασμα του κειμένου, μπορείτε να παίξετε "Ψάξε βρες" προσπαθώντας να εντοπίσετε τα πλάσματα μέσα στο θαλάσσιο περιβάλλον τους, ανάμεσα στον γεμάτο ζωή βυθό!! Στο τελευταίο σαλόνι, μάλιστα, τα έχει όλα συγκεντρωμένα ώστε να παίξετε και να κάνετε επανάληψη προσπαθώντας να βρείτε σε ποιά ζώνη ανήκει το καθένα!


 

Παρόλο που έχουμε διαβάσει και άλλα βιβλία γνώσεων σχετικέ με το βυθό της θάλασσας (σας προτείνω το "Μικροί εξερευνητές: στο βυθό") αυτό το διαβάσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί εμπλουτίσαμε τις υπάρχουσες γνώσεις μας με νέες! Κι εγώ μαζί φυσικά! Είναι κάτι που προσπαθώ να διδάξω στα παιδιά μου, να διασταυρώνουν και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους με διαφορετικές πηγές και να μη στέκονται μόνο σε ένα βιβλίο κάθε φορά!


Η τάφρος των Μαριανών: το αγαπημένο μυστηριώδες μέρος των παιδιών μου!


Όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι, η έκδοση είναι πολύ προσεγμένη, ώστε να μη βαθουλώνει το εξώφυλλο λόγω των διαφορετικών επιπέδων των σελίδων! Επιπλέον bobnus για εμάς, πάντα το χοντρό εξώφυλλο για μέγιστη αντοχή στις κακουχίες!




Η σειρά περιλαμβάνει άλλα τρία βιβλία, σχετικά με την ιστορία, το διάστημα και τους δεινόσαυρους, θέματα που συνεπαίρνουν τα παιδιά ανεξαρτήτως φύλου!




Καλά διαβάσματα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips