Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Ιδέες για οικονομική γιορτινή διακόσμηση!




Λογικά, ως τώρα οι πιο πολλοί από εσάς θα έχετε στολίσει, αν και εμείς μόλις το Σάββατο στήσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας! Λόγω των ημερών, όμως, και λόγω του ότι στην έρευνα αναγνωστών (αν θέλετε συμπληρώστε την, θα είναι ανοιχτή ως το τέλος του χρόνου) μου ζητήσατε ιδέες για οικονομική διακόσμηση, σας ετοίμασα μια ανάρτηση με διάφορες γωνιές που έχει διακοσμήσει στην είσοδο μας η all creative κουνιάδα μου, η οποία το έχει πολύ με το decor!

Εγώ νομίζω πως δε διαθέτω διακοσμητικό ένστικτο. Αν με βάλεις να διαμορφώσω έναν χώρο, θα σκεφτώ καθαρά πρακτικά και συμμετρικά. Το αποτέλεσμα θα αντιπροσωπεύει τα θέλω και τις ανάγκες μου, αλλά θεωρώ δεν θα είναι ντιζαϊνάτο! Η κουνιάδα μου είναι το ακριβώς αντίθετο! Η δημιουργικότητα, η καλαισθησία και η εναλλαγή είναι τα βασικά της κριτήρια για να διακοσμήσει οτιδήποτε (πιστεύω πως είναι τύπος 1 με δευτερεύοντα 2).

Να λοιπόν, με μερικές όμορφες ζεστές γιορτινές γωνίτσες!




Εδώ, πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο τοποθέτησε ένα κομμάτι χοντρό χαρτόνι, κομμένο σε σχήμα αστεριού, πάνω στο οποίο κόλλησε ένα κομμάτι ύφασμα από παλιά διακοσμητική κορνίζα. Έβαψε το περίγραμμα άσπρο και του πρόσθεσε ψεύτικο χιόνι.

Τη μικρή σύνθεση συμπλήρωσε ένα κερί και ένα από τα βαζάκια που είχαμε φτιάξει πέρυσι, με τα υλικά που μας περίσσεψαν από το χριστουγεννιάτικο στεφάνι μας, μέσα στο οποίο τοποθέτησε έναν μπισκοτούλη που είχε φτιάξει η ζουζούνα ανιψιά, κολλημένο σε ξυλάκι!




Εδώ, πάνω σε τραπεζάκι τοποθέτησε λευκό τούλι, μερικά ρόδια, μια αγκαλιά δάφνες μέσα σε ένα από τα βάζα που έχουμε για τις βαπτίσεις μας, στολισμένο με γιορτινές κορδέλες, ένα διακοσμητικό από το 1€ και τη φάτνη που έφτιαξε η ανιψιά!




Το δεντράκι αυτό μετρά πολλά χρόνια και είναι φτιαγμένο από περιοδικό. Εδώ βρήκα ένα tutorial με μια πρόχειρη αναζήτηση. Η κουνιάδα, παρατηρώ τώρα ότι του πρόσθεσε κορδελάκια!




Αυτό το βάζο είναι από τα αγαπημένα της για στόλισμα! Έχει μόνιμη θέση στην πόρτα της και αναλόγως της περίστασης το στολίζει κιόλας! Χριστούγεννα, Πάσχα, απόκριες, καλοκαίρι, γενέθλια!

Αυτή τη φορά του πρόσθεσε πέτρες και κουκουνάρια, ψεύτικα διακοσμητικά κλαδιά και μια υφασμάτινη γιρλάντα "Merry Christmas". Done!!




Άλλη μια γωνίτσα που αλλάζει ανά περιόδους! Σταθερά εκεί βρίσκονται το γυάλινο μπουκάλι, το χαλάκι και το τρισχαριτωμένο καροτσάκι! Για τις γιορτές πρόσθεσε δυο πήλινα διακοσμητικά με ρόδια, ένα ματσακι δάφνες στο πάνω μέρος του μπουκαλιού και μέσα στο καροτσάκι τοποθετημένα κλαδάκια από χριστουγεννιάτικο δέντρο και πετρούλες ζωγραφισμένες σαν κακτάκια (αυτές έμειναν από το καλοκαίρι αλλά μου αρέσουν πάρα πολύ!)




Το περσινό μας DIY στεφάνι βρήκε και πάλι τη θέση του, βέβαια με καφέ φύλλα πια αντί για πράσινα και χωρίς το "2019"! Αλλά και πάλι όμορφο είναι!




Άλλη μια διακοσμημένη γωνίτσα στις σκάλες, με γιορτινή γιρλάντα, μερικά παλιά στολίδια, κουκουνάρια και ένα κουκλάκι!




Ένα παλιό μπαούλο που έγινε τέλεια βάση για γιορτινό ντεκόρ! Δυο φανάρια με διακοσμητικά, γιορτινό σκουφάκι, μια χρυσή γιρλάντα, γλαστρούλα κι ένα αλεξανδρινό σε βάση από κορμό δέντρου, πόσο όμορφα ήρθαν κι έδεσαν όλα μαζί!




Αυτό το διακοσμητικό το είχε φτιάξει η κουνιάδα μου πριν δυο χρόνια από πηλό. Άνοιξε τον πηλό σε φύλλο, έκοψε μια καρδιά, το περίγραμμα του χεριού της και της ανιψιάς μου, τα ένωσε όλα μαζί και έβαψε τα χέρια με χρυσό χρώμα. Από κάτω κρέμασε πέταλο και κουδουνάκια και είναι τόσο όμορφο που από τότε δεν έχει μετακινηθεί από τη θέση του! Το 2018 το χάραξε η ανιψιά, πόσο μου αρέσουν αυτές οι παιδικές ατέλειες!




Και για το τέλος φύλαξα το καλύτερο! Το φετινό μας διακοσμητικό για την κεντρική είσοδο! Επειδή αρκετοί τουρίστες περνούν από το δρόμο μας, σκέφτομαι μερικές φορές ότι με τόσο ωραία διακοσμητικά, μπορεί και μπροστά στη δική μας πόρτα να φωτογραφίζεται κόσμος, όπως στις γραφικές πόρτες των νησιών! Πρακτικά, προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες στο Instagram!

Εδώ η κουνιάδα κέντησε πάλι! Όπως και στο περσινό στεφάνι μας χρησιμοποίησε κλαδιά από αμπέλι, τα γύρισε και έφτιαξε δύο στεφάνια, τα οποία και ένωσε. Έπειτα με χαρτόνι έφτιαξε το καπέλο και τη μύτη, κόλλησε τα διακοσμητικά και στη συνέχεια πρόσθεσε το ψεύτικο χιόνι. Αφού το κρέμασε στην πόρτα, έκοψε και κόλλησε στο ξύλο τα μάτια, το στόμα και τα κουμπιά με χαρτόνι. Πολύ οικονομικό αλλά πολύ αντυπωσιακό! Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια!!


Πώς σας φαίνεται η οικονομική μας διακόσμηση;
Τι άλλες ιδέες έχετε να μας προτείνετε; 

1 σχόλιο:

  1. τελειααααααααααα συνεχιζεις δυναμικαααααααααααα!!!
    χρονια πολλαααα κ ευλογημενααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips