Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Usborne: Οι επιλογές μας για το Δεκέμβριο 2019




     Οι αγγλικές εκδόσεις Usborne είναι από τις αγαπημένες μου! Ταιριάζουν απόλυτα στην αισθητική μου και στα ενδιαφέροντα των παιδιών! Αυτό το μήνα αγόρασα από τη Λίντα και τη σελίδα της ByTheBell Books κάποια βιβλία για τα παιδιά, για να ασχοληθούν με αυτά τις διακοπές των Χριστουγέννων και μερικά ακόμη μου έστειλε εκείνη για παρουσίαση! Ελάτε να σας τα δείξω!


Christmas maze book



Αυτό το βιβλίο ήταν επιλογή του σαμψωνάκου μου! Έχει μέσα μόνο λαβύρινθους, αλλά τους πιο πρωτότυπους που έχετε δει! Λαβύρινθοι με σκάλες, γέφυρες, μονοπάτια, λαβύρινθοι από μπισκότα, από χνάρια στο παγοδρόμιο, από αυτοκίνητα, από θάμνους! Λαβύρινθοι σε παγωμένες πολιτείες, στο εργαστήρι του Άη Βασίλη και στο ζαχαροπλαστείο μπισκοτόσπιτων!




Το βιβλίο είναι λίγο τεράστιο, οπότε θεωρώ ότι ο μικρός θα ξετρελαθεί! Τον φαντάζομαι στο κρεβάτι με τις ώρες να προσπαθεί να βρει τα μονοπάτια! Τα βιβλία δεν τους τα έδωσα ακόμη, σήμερα θα τους τα δώσω, γιατί τα φυλούσα για τις γιορτές, ώστε να απασχοληθούν με αυτά τις μέρες που δε θα έχουν σχολείο.







Οι κρυμμένες εικόνες είναι εδώ και αρκετό διάστημα μια δραστηριότητα που απολαμβάνουν με ιδιαίτερη προσήλωση τα παιδιά μου. Όταν η πεταλουδίτσα μου τελειώνει νωρίς τα μαθήματα της, της τυπώνω 3 κρυμμένες εικόνες της επιλογής της από το διαδίκτυο και άλλες τρεις στο σαμψωνάκο. Τώρα στις διακοπές, τα παιδιά επέλεξαν και πάλι την ίδια δραστηριότητα!




Κι αυτό το βιβλίο είναι αρκετά μεγάλο και μάλιστα προμηθεύτηκα δύο αντίτυπα σε τιμή Black Friday! Αν θέλετε να μαθαίνετε τις προσφορές της Λίντα, ακολουθήστε την στο Instagram και το Facebook και πάντα να τη ρωτάτε αν έχει βιβλία σε προσφορά! Πάντα κάτι θα βρείτε!!!





Ένα μίνι βιβλιαράκι που λόγω μεγέθους και δραστηριοτήτων, θα μας συντροφεύει σε όλες τις εξόδους μας! Το βιβλίο έχει πολλά αυτοκόλλητα σχήματα και με αυτά και μόνο, το παιδί σχηματίζει ή εμπλουτίζει εικόνες του βιβλίου! Γιορτινό αλλά και πολύ πολύ οικονομικό!




Το αντίστοιχο πασχαλινό σας το είχα παρουσιάσει σε αυτή την ανάρτηση και αυτό το βίντεο στο 2.55''!




Funny faces & monster faces sticker books



Άλλα δυο μίνι βιβλιαράκια, τα οποία θα μπουν στην τσάντα μαζί με το προηγούμενο! Το παιδί σχηματίζει διάφορα αστεία πρόσωπα με τα αυτοκόλλητα-χαρακτηριστικά που περιέχονται στο βιβλίο. Οι σελίδες περιλαμβάνουν πρόσωπα στα οποία λείπουν μάτια, μύτες, καπέλα κλπ. και το παιδί αφήνει τη φαντασία του ελεύθερη να δημιουργήσει τις φατσούλες που θέλει!







Ένα αντίστοιχο βιβλίο, πιο μεγάλο όμως, είχαμε αγοράσει από τα Tiger και τα παιδιά είχαν ξετρελαθεί! Ευτυχώς το ξαναβρήκαμε και το ξαναγοράσαμε! Τώρα θα δοκιμάσουμε και τα μίνι της Usborne αλλά πιστεύω θα χαρούν και με αυτά!









Νομίζω πλέον δεν υπάρχει αναγνώστης του blog που να μη γνωρίζει τη μαγική ζωγραφική με νερό και πόσο αρέσει στα παιδιά μου! Η Usborne πήγε ένα βήμα παραπέρα και έβγαλε χριστουγεννιάτικες κάρτες magic painting, οπότε το παιδί και ζωγραφίζει με τρέλα και ταυτόχρονα ετοιμάζει χειροποίητες κάρτες! Εμείς τις δικές μας ήδη τις έχουμε ετοιμάσει και τις έχουμε δώσει τις περισσότερες, αλλά θα μπει στο κουτί των χριστουγεννιάτικων για του χρόνου!




Ιστορίες στα αγγλικά

Καθώς κουβεντιάζαμε με τη Λίντα, μου είπε πως διαβάζει στα παιδιά της ιστορίες στα αγγλικά, αλλά παράλληλα κάθε σελίδα τους τη μεταφράζει και λετονικά και τα ελληνικα! Δηλαδή διαβάζει σε τρεις γλώσσες ταυτόχρονα! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να τρίβονται με τις γλώσσες και να αρχίζουν να μαθαίνουν λέξεις και φράσεις! Η ιδέα αυτή με ενθουσίασε κι έτσι η Λίντα μου έστειλε δύο βιβλιαράκια με μικρές ιστορίες για να δοκιμάσω τη μέθοδο της!








Το βιβλίο αυτό προέρχεται από τη σειρά "Usborne first reading" και είναι πολύ ωραίο για παιδιά που ξεκινούν να μαθαίνουν αγγλικά! Έχει μικρό, εύκολο κείμενο και μεγάλα γράμματα. Η εικονογράφηση, όπως σε όλα τα βιβλία της Usborne, είναι καταπληκτική και οι ιστορίες διατηρούν το ενδιαφέρον.




Spider in a glider



Το βιβλίο αυτό προέρχεται από τη σειρά "Usborne Phonics Reader" και βοηθά τα παιδιά που μαθαίνουν αγγλικά, να λύσουν τη γλώσσα τους, καθώς συνδυάζει λέξεις με παρόμοιες συλλαβές μέσα στις χαρούμενες ιστορίες των βιβλίων της. Κάτι σαν αγγλικός Τριβιζάς, αλλά πολύ συντομότερος!




Αυτά λοιπόν είναι τα βιβλία που επιλέξαμε το Δεκέμβρη από τις εκδόσεις Usborne. Αν σας άρεσε κάποιο, μπορείτε να το προμηθευτείτε από την αντιπρόσωπο των εκδόσεων με την οποία συνεργάζομαι, τη Λίντα και τη σελίδα της ByTheBell Books.

Τα δικά μου αγαπημένα αυτό το μήνα ήταν οι χριστουγεννιάτικοι λαβύρινθοι και τα χριστουγεννιάτικα 1001 πράγματα να βρεις!




Εσείς ποιά βιβλία ξεχωρίσατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips