Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Παίζουμε με το Cicciobello Love 'N' Kiss Φιλάκια!




Είχαμε στο σπίτι μας ένα μωρό, τώρα έχουμε και δεύτερο!

Η Giochi Preziosi μας έστειλε το νέο τους μωράκι Cicciobello Love 'N' Kiss Φιλάκια! Το ψυλλιαζόμουν ότι θα γίνουν πολλά σκηνικά όταν φτάσει στο σπίτι μας, μα άλλο να τα φαντάζεσαι και άλλο να τα βλέπεις με τα μάτια σου!




Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Το consept

Η διαδραστική κούκλα Cicciobello Love 'N' Kiss Φιλάκια δίνει γλυκά φιλάκια μόλις το παιδί πλησιάσει το μάγουλο του στο στόμα της κούκλας! Όταν πεινάσει πίνει γάλα από το μπιμπερό ή ζητά την πιπίλα του! Παίζει, ακόμη, το παιχνίδι "Αεροπλανάκι" και λέει "Καληνύχτα" μόλις είναι ώρα για νάνι!




Τι θα βρείτε στο κουτί



  • Μία διαδραστική κούκλα-μωράκι
  • 1 παιχνίδι μπιμπερό
  • 1 παιχνίδι πιπίλα
  • Οδηγίες παιχνιδιού


Το παιχνίδι μας
Καταρχήν να σας πω πως όλα τα παιδιά ξεσηκώθηκαν με το μωρό, προτού καν το βγάλουμε από το κουτί. Και όταν λέω όλα, εννοώ ΟΛΑ! Εδώ, ο 16 μηνών γκαστονάκος δείχνει και προσπαθεί ενθουσιασμένος να πιάσει το Cicciobello!




Μα και τα άλλα 3 (πεταλουδίτσα 6, ζουζούνα ανιψιά 5,5 και σαμψωνάκος 4,5 ετών) έχουν περικυκλώσει το κουτί και περιμένουν με αγωνία να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ να βγάλω μερικές φωτογραφίες χωρίς τα πρόσωπα των παιδιών και χωρίς τον εκστασιασμένο γκαστονάκο μπροστά!!!




Η πρώτη μάχη δόθηκε για το αν το μωρό είναι αγόρι ή κορίτσι. Το φορμάκι του είναι γαλάζιο, επομένως θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε! Δεν ξέρω με ποιόν τρόπο, αλλά τελικά τα κορίτσια κατάφεραν να πείσουν το σαμψωνάκο ότι το μωρό είναι κορίτσι! Άντε βγάλ' τα πέρα με τις σουσουράδες!





Αφού βγάλαμε το μωρό από τη συσκευασία του ΟΛΟΙ μαζί, το επόμενο θέμα διχασμού ήταν (όχι μαντέψτε ποιό ήταν) ποιός θα παίξει πρώτος με το Cicciobello! Σκέφτηκα, επειδή όλα τα επιτραπέζια της Giochi Preziosi δίνουν προβάδισμα στο μικρότερο παίκτη, αυτή τη φορά να ξεκινήσουμε από το μεσαίο, τη ζουζούνα ανιψιά δηλαδή!



Ξέρετε πότε έριξα το γέλιο της ζωής μου; Όταν, μετά από λίγο παιχνίδι, το μωρό λέει ξαφνικά "Μαμά, πιπίλα!" Που είναι όμως η πιπίλα; Άφαντη! Και ξέρετε, αν δε δώσετε στο μωρό πιπίλα ή μπιμπερό μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που θα το ζητήσει, το μωρό αρχίζει να κλαίει!!! Τι να κάνουν τότε τα παιδιά, αρχίζουν ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΑ να ψάχνουν για την πιπίλα! Και τα τρία!!! Εγώ από πίσω να τους κάνω γκαζούρα "τρέξτε χωριανοί, το μωρό θέλει πιπίλα!!!" και να θυμάμαι με κρυφή ικανοποίηση όλες τις φορές που ήταν τα ίδια μωρά και δεν τα προλάβαινα, πότε με το φαγητό, πότε με το νερό, το παιχνίδι, το θήλασμα!!




Τελικά τι να δούμε;;;; Την πιπίλα την είχε πάρει ο γκαστονάκος!!!! Μάχη μετά για το πώς να πάρουμε την πιπίλα από τον μικρό, ποιό μωρό να ικανοποιήσουμε και ποιό να αφήσουμε να κλαίει δηλαδή!!!!




Τα ίδια και με το μπιμπερό! Εν τω μεταξύ, ο γκαστονάκος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ του ούτε πιπίλα, ούτε μπιμπερό! Τι να πω; Να ζήλεψε; Να τα βρήκε ανατομικά για πιπίλισμα;;; Πάντως όταν πλέον κάτι λείπει, όλοι ξέρουμε ποιός το έχει!!!




Οι εντυπώσεις μας
Θέλω να σας πω οπωσδήποτε κάτι σχετικά με το Cicciobello και με κάθε κούκλα μωράκι. Δεν είναι μόνο για κορίτσια αυτά τα παιχνίδια! Πολλοί γονείς δεν αφήνουν καν τα αγοράκια τους να αγγίξουν μωρό! ΓΙΑΤΙ; Γιατί να δημιουργούμε γενιές εν δυνάμει πατεράδων, που από μικροί έχουν εμπεδώσει πως η φροντίδα ενός μωρού είναι υπόθεση γυναικεία; Η κοινωνία μας και οι οικογένειες ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ από άντρες στοργικούς, δοτικούς και βοηθητικούς μέσα στο σπίτι! Όχι, δείτε με πόση τρυφερότητα αγκαλιάζει ο σαμψωνάκος μου το μωρό! Είναι ταγμένος οικογενειάρχης, σας το έχω ξαναπεί!




Γι' αυτό, να αφήνετε τα αγόρια σας να παίζουν κι αυτά με μωρά. Δεν είμαστε η γενιά των πατεράδων μας, τα πράγματα πια έχουν εξελιχθεί προς το καλύτερο στο θέμα της ισοτιμίας ανάμεσα στο ζευγάρι!




Κάποιες ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το παιχνίδι. Στα θετικά του, βάζω ότι το μπιμπερό με το "γάλα" δεν ξεβιδώνει, έτσι τα παιδιά δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στο υγρό που βρίσκεται εσωτερικά. Επίσης, η πιπίλα φωσφορίζει στο σκοτάδι! Πιστέψτε με, πολύ χρήσιμο!!!






Άλλο θετικό είναι ότι τα λογάκια του Cicciobello δεν ακούγονται με συγκεκριμένη σειρά. Για παράδειγμα, αν το μωράκι το ξαπλώσουμε, εκείνο θα πει "καληνύχτα μανούλα!", δηλαδή το τι πώς θα αντιδράσει κάθε φορά εξαρτάται και από τον τρόπο που θα το παίξει το παιδί.




Ακόμη, η ηχογράφηση είναι πάρα πολύ γλυκιά και μάλιστα αν θέλετε, μπορείτε να γυρίσετε το διακοπτάκι στην πλάτη του μωρού και να σας τα πει και σε άλλες δυο γλώσσες! Η μία είναι τα ιταλικά, την άλλη... δεν κατάφερα να την αποκρυπτογραφήσω! Η πεταλουδίτσα μου σαν ανήσυχο πνεύμα που είναι, δοκίμασε και τις άλλες γλώσσες και έτσι μάθαμε όλοι πώς λένε την πιπίλα, την καληνύχτα, το αεροπλανάκι και τα φιλάκια στα ιταλικά!




Αν σας άρεσε το Cicciobello Love 'N' Kiss Φιλάκια, μπορείτε να πάρετε μέρος στο σχετικό διαγωνισμό που τρέχει στο Facebook!


Πώς σας φάνηκε το Cicciobello;
Τα δικά σας παιδάκια, αγόρια και κορίτσια, παίζουν με κούκλες μωράκια;

4 σχόλια:

  1. η χαρα που παιρνεις οταν δινεις χαρα δεν συγκρινεται!!!!
    οσα χρηματα και να χει ο ανθρωπος... δεν αξιζουν μια...
    αυτες τις στιγμες που ζεις με τα παιδακια σου κ τα γελακια τους είναι ολα τα λεφτααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Σοφία μου! Τι όμορφες στιγμές περνάμε με τα παιδάκια μας!! Ευλογία είναι!!

      Διαγραφή
  2. Κι εμενα η μικρη μου 3 ετων τη χαζευει πολυ στις διαφημισεις.. Για να δουμε.. Θα τη φερει μηπως ο Αη Βασιλης??... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips