Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Τα απλά και οικονομικά δώρα μας για δασκάλους και νονούς




    Με ρωτήσατε σχετικά με τα δώρα που κάνουμε στις δασκάλες μας για Χριστούγεννα. Η αλήθεια είναι ότι το να κάνεις ένα χριστουγεννιάτικο δώρο, τόσο στους δασκάλους όσο και στους νονούς, δεν είναι κάτι υποχρεωτικό, αλλά σαν νηπιαγωγός ξέρω πολύ καλά πόσο εκτιμά κανείς ένα δώρο, ειδικά όταν ο άλλος δεν είναι υποχρεωμένος να το προσφέρει!




Τα δώρα μας είναι πολύ απλά, όπως σας είπα και πολύ οικονομικά.




Συνήθως περιλαμβάνουν ένα σπιτικό γλύκισμα, μια κάρτα την οποία έχουν γράψει ή έχουν φτιάξει τα παιδιά (πάντα πολύ απλές κατασκευές ή και απλά κείμενο μαζί με κάποια χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα) και κάποιο ακόμη διακοσμητικό. Όλα αυτά σε μια μικρή γιορτινή σακουλίτσα.






Τις σακουλίτσες μας φέτος τις πήραμε από τα Lidl, άλλες χρονιές τις έχω πάρει από τα Jumbo αλλά επειδή φέτος δεν έτυχε να κάνουμε από εκεί παραγγελία, φρόντισα και εφοδιάστηκα από το Νοέμβριο που τις πρωτοέβγαλε το Lidl.




Τα περσινά μας δωράκια.




Τα γλυκάκια τώρα διαφέρουν, αναλόγως τα κέφια. Ως τώρα έχω χρησιμοποιήσει τις εξής συνταγές:

Cheesecake brownies - Τα είχα κόψει σε κομμάτια, τοποθετήσει σε ζελατίνα και τα παιδιά είχαν κολλήσει απ' έξω αυτοκόλλητα.






Μπισκότα βουτύρου - Πάνω τους πατάμε γιορτινές σφραγίδες, νομίζω από τα Jumbo τις είχα πάρει κι αυτές (ναι, είμαι φαν των Jumbo το παραδέχομαι!).




Μπαστουνάκια του Άγιου Βασίλη - Μαζί με τα παραπάνω μπισκότα μπαίνουν σε ένα όμορφο μεταλλικό κουτί του 1€.






Αύριο θα ετοιμάσω για πρώτη φορά Nutella chocolate caramel shortbread για τις δασκάλες του παιδικού σταθμού, γιατί αλλάζουν συνεχώς, είναι πολλές και δεν είναι πρακτικό να κάνω πιο προσωποποιημένα δώρα! Θα το ετοιμάσω σε ταψάκι μιας χρήσης, θα το διακοσμήσω με χρωματιστή τρούφα και θα τους το πάω να το χαρούν!! Τόσο απλά!

Μέσα στο κουτί, τα παιδιά μπορεί να προσθέσουν κάποιες λιχουδιές από τη συλλογή τους! Ό,τι θέλουν!




Τέλος, τα στολίδια, αν προσθέσουμε, είτε τα επιλέγουν τα παιδιά, είτε τα φτιάχνουμε στο σπίτι. Φέτος λόγω δουλειάς το απλοποίησα και δεν έβαλα καθόλου στολίδια! Όλα καλά!!


Στους νονούς όπως και στους παππούδες ετοιμάζω και από ένα ημερολόγιο με φωτογραφίες των παιδιών. Προσπαθώ να συμπεριλαμβάνω φωτογραφίες που εμφανίζονται και οι παραλήπτες των δώρων μέσα! Είναι μια παράδοση πλέον αυτή και επειδή ξέρω ότι θα το κάνω κάθε χρόνο, αγοράζω προσφορά από το Νοέμβριο από το MyIkona. Φέτος αγόρασα κουπόνι προσφοράς για 6 ημερολόγια με περίπου 7€ το καθένα! Super deal!!




Να σας πω τέλος ότι τα δωράκια μας είναι clutter free, δηλαδή δεν πιάνουν άχρηστο χώρο! Τα γλυκά φαγώνονται, τα στολίδια μπαίνουν στο δέντρο, το οποίο πάντα έχει χώρο για κάτι ακόμη, οι σακούλες ξαναχαρίζονται, το ίδιο και τα μεταλλικά κουτάκια! 


Προγραμματίζω  από νωρίς όλα μας τα δώρα στο holiday control journal.


Εκεί επίσης κρατώ έξοδα και αποδείξεις.

Το δε ημερολόγιο είναι εκτός από πρακτικό και ένας όμορφος τρόπος για να διατηρούν, να βλέπουν και να καμαρώνουν οι αγαπημένοι μας τις όμορφες στιγμές από εγγόνια και βαφτιστήρια!




Εσείς κάνετε δώρα σε νονούς και δασκάλους;
Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο απλό και οικονομικό;;


2 σχόλια:

  1. πωπωπωπωωωωωωωω υπαρχει καλυτεροοοοοοο?απο το χειροποιητο δωρο
    κ μαλιστα απο μικρα χερακιαααααα??να περασετε ομορφααααααα αυτες τις μερες σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι τα δωράκια τους είναι φτιαγμένα γεμάτα αγάπη! Προσωπικά μου αρέσει να φαίνεται και η ατέλεια στην κατασκευή, να είναι αυθεντική η δημιουργία και όχι διορθωμένη! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips