Τρίτη 25 Απριλίου 2017

D.Y.T. Τύπος 1 - Η λαμπερή, γεμάτη ζωντάνια γυναίκα



     Το πρόγραμμα Dressing Your Truth της Carol Tuttle που υπόσχεται να σας μάθει να ντύνεστε σύμφωνα με την προσωπικότητα σας (διαβάστε περισσότερα εδώ), χωρίζει τους τύπους ομορφιάς σε 4 κατηγορίες:


     Σε αυτή την ανάρτηση θα σας μιλήσω για τη γυναίκα Τύπο 1, για τα φυσικά χαρακτηριστικά της, τον τρόπο σκέψης της, τα πλεονεκτήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει! Όσα γράφονται σε αυτή την ανάρτηση είναι μια συνοπτική παρουσίαση του Τύπου 1 από το βιβλίο της Carol "Dressing Your Truth: Discover Your Type Of Beauty", το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή και να διαβάσετε δωρεάν. Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε τη γυναίκα Τύπο 1!!



Με μια λέξη
Χαριτωμένη!



Φυσικό στοιχείο
     Κάθε τύπος, έχει αντιστοιχηθεί με ένα από τα 4 στοιχεία από τα οποία είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος. Ο τύπος 1 ταυτίζεται με τον αέρα και η ενέργεια/ποιότητα που εκπέμπει είναι ελαφριά, με κίνηση προς τα πάνω και προς τα έξω (χαρούμενη, αισιόδοξη, εξωστρεφής).

     Η γυναίκα Τύπος 1 είναι από τη φύση της αισιόδοξη, ξέγνοιαστη, εμπνέει τους άλλους και αγαπάει να διασκεδάζει και να περνάει όμορφα! 


Ενεργητικότητα
     Ο τύπος 1 έχει τη μεγαλύτερη ενεργητικότητα από όλους τους τύπους. Έχει περισσότερη ενέργεια, είναι περισσότερο παρορμητική, ενθουσιάζεται ευκολότερα. Η σκέψη της κινείται πολύ γρήγορα. 


Πρωταρχικό κίνητρο
     Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας για εκείνη, είναι να διατηρεί τη ζωή της ελαφριά και διασκεδαστική! Αυτό δε σημαίνει ότι πάει κάθε βράδυ στα κλαμπάκια και τα σπάει, αλλά μάλλον ότι έχει διάθεση να κάνει περισσότερα αστεία, να χαζολογήσει περισσότερο και να είναι όσο γίνεται ξέγνοιαστη. Συχνά η συμπεριφορά της εκλαμβάνεται ως παιδιάρισμα αφού, εφόσον μεγάλωσε, θα έπρεπε να είναι πιο σοβαρή. Αλλά αυτό είναι κόντρα στη φύση της γυναίκας τύπου 1! Μπορεί κανείς ως ενήλικας να προσθέσει διασκεδαστικά στοιχεία στη ζωή του χωρίς να γίνει ανεύθυνος. Για παράδειγμα, ένα χρωματιστό bullet jurnal μπορεί να λειτουργεί καλύτερα για εκείνη από ένα απλό, μονόχρωμο και "σοβαρό" ημερολόγιο.




Τρόπος σκέψης
     Ο τύπος 1 έχει πολλές, πολλές ιδέες και μαζί την ακράδαντη πεποίθηση ότι είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν. Έτσι, εμπνέει τους ανθρώπους να πιστέψουν στις ιδέες της και κάτι που φαίνεται αδύνατο, το κάνει να μοιάζει δυνατό!! Βέβαια, έχει πολύ περισσότερες ιδέες απ' όσες θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιήσει, γι' αυτό πολύ συχνά καλείται να επιλέξει ποιες ιδέες της θα ακολουθήσει και ποιες θα απορρίψει, κάτι που μπορεί να τη δυσκολέψει αρκετά.

     Επειδή εύκολα υιοθετεί και εύκολα απορρίπτει ιδέες, προχωρά στη ζωή σαν μια τρελόμπαλα,  χωρίς ιδιαίτερη δομή στις κινήσεις της μέσα στη ζωή. Η τρελόμπαλα μπορεί να μεταπηδήσει από ένα σημείο σε ένα οποιοδήποτε άλλο. Ο τύπος 1 διψάει συνέχεια για αλλαγές και ποικιλία και εύκολα αλλάζει γνώμη και κατεύθυνση.

     Όταν της συμβαίνει κάτι δυσάρεστο, δε στεναχωριέται για πολύ, αλλά εύκολα το ξεπερνά και προχωρά.




     Λόγω της τάσης της για ξεγνοιασιά και διασκέδαση, δυσκολεύεται να δεσμευτεί και να ολοκληρώσει πράγματα. Είναι χρήσιμο, λοιπόν, για εκείνη να ζητάει βοήθεια και να χρησιμοποιεί ένα στοιχειώδες πρόγραμμα.

     Απρόβλεπτη, ιδιαίτερα κοινωνική και ευπροσάρμοστη. Μπορεί να μιλήσει και να δημιουργήσει επαφή πολύ εύκολα με τον κόσμο. Δεν κρίνει, είναι ανοιχτή σε άλλες κουλτούρες και διαφορετικές απόψεις, είναι φιλική στο λόγο και τη συμπεριφορά. Της αρέσει η κουβέντα, όπως και το να κουβεντιάζει ενώ κάνει άλλα πράγματα. Πολύ συχνά, μάλιστα, πηδά από το ένα θέμα στο άλλο! Όταν νιώθει ελεύθερη να είναι ο εαυτός της, λέει απευθείας αυτό που σκέφτεται!




     Θέλει να κάνει τους άλλους να χαμογελούν, να τους φτιάχνει τη διάθεση, εις βάρος κάποιες φορές της δικής της ευχαρίστησης. Είναι εκείνη που θα μπερδευτεί περισσότερο από το πρόγραμμα, γιατί θεωρεί ότι έχει στοιχεία από όλους τους τύπους, επειδή ακριβώς μπορεί και προσαρμόζεται παντού και πάντα! Έχει πάντα μια φρέσκια ποιότητα στην ενέργεια της, που θυμίζει τα μπουμπούκια ή την πρωινή αύρα!! Επίσης, η αθωότητα που εκπέμπει είναι πολύ ελκυστική για τους άλλους.

     Έχει την ικανότητα να επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες πολύ πιο γρήγορα από τους άλλους ανθρώπους και γι' αυτό έχει πολύ ανεπτυγμένο το ένστικτο της.

     Προτιμά τις ομαδικές δραστηριότητες και φυσικά να έρχεται σε επαφή με γυναίκες του ίδιου τύπου!

     Στη γυναίκα τύπο 1 αρέσουν οι αλλαγές και οι νέες εμπειρίες. Είναι από τη φύση της χαρωπή, της αρέσει η παρέα, θέλει να απολαμβάνει τη ζωή και τείνει να μην ανησυχεί.

     Όσον αφορά τις σχέσεις, η γυναίκα Τύπος 1 ψάχνει για ποικιλία φιλικών σχέσεων. Δε θέλει αποκλειστικότητες και δεν είναι επιλεκτική. Όταν αισθάνεται ότι "βαραίνει" εσωτερικά, αυτό σημαίνει ότι προσπαθεί να προσαρμοστεί στην ενέργεια και τις προσδοκίες άλλων τύπων, ειδικά του τύπου 3 και 4.




     Έχει την τάση να αργεί όσον αφορά τις προθεσμίες, παρόλο που είναι κίνητρο για εκείνη να τελειώσει κάτι, αν ξέρει ότι θα χαρίσει ένα χαμόγελο σε κάποιον! Αριστεύει σε θέσεις εργασίας όπου απαιτούν καινοτομία, ένστικτο, νέες ιδέες και δίνουν μια αίσθηση ελευθερίας.

     Τείνει να μην έχει καλή σχέση με τα λεφτά και να χαλάει χωρίς πολλή σκέψη. Αυτό οφείλεται και εν μέρει στο γεγονός ότι είναι γενναιόδωρη.

     Οι αυστηρές ρουτίνες και η προσπάθεια να μειώσει την κινητικότητα της μπορεί να την κουράσει και να την κάνει να χάσει την επαφή με την αληθινή της φύση.


Γλώσσα του σώματος
     Χοροπηδηχτό περπάτημα, καθώς μιλά κάνει πολλές κινήσεις με τα χέρια, γκριμάτσες, εκφράσεις, η φωνή έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Κάθεται και στέκεται χωρίς ησυχία, αλλάζοντας θέσεις συχνά!! Χρησιμοποιεί συχνά εκφράσεις όπως "πλάκα κάνω" και "έχει πλάκα".


Τι άκουγε μικρή
     "Ησύχασε, κάτσε λίγο ακίνητη, μιλάς πολύ, μην είσαι ανόητη, μην κάνεις όλο χαζομάρες, δεν είναι όλα πλάκα/παιχνίδι, έχεις το μυαλό σου πάνω από το κεφάλι σου".





Προσωπικός χώρος
     Η γυναίκα Τύπος 1 θα ήθελε να μην αφιερώνει πολύ χρόνο για το καθάρισμα του σπιτιού. Προτιμά να το αφήνει για αργότερα ή να το κάνει πολύ γρήγορα, έτσι ώστε να έχει χρόνο να κάνει πιο διασκεδαστικά πράγματα. Λόγω του γρήγορου και αυθόρμητου τρόπου σκέψης, έχει την τάση να χάνει πράγματα, όπως τα γυαλιά, τα κλειδιά ή το πορτοφόλι της. Αυτό συμβαίνει γιατί η σκέψη της έχει ήδη πάει στο επόμενο βήμα και δε δίνει βάση σε αυτό που κάνει εκείνη τη στιγμή.

     Όσον αφορά τη διακόσμηση του χώρου της, προτιμά τα χαρούμενα και φωτεινά σχέδια και χρώματα. Γενικώς αγαπά πολλά διαφορετικά ντεκόρ.




Φυσικά χαρακτηριστικά
Η γυναίκα Τύπος 1 έχει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Φρέσκια και νεανική επιδερμίδα, φακίδες, κόκκινα μάγουλα.
  • Πρόσωπο σε σχήμα κύκλου ή καρδιάς.
  • Γραμμές έκφρασης που μοιάζουν σχηματικά με ακτίνες αστεριών, όπως οι ρυτίδες του χαμόγελου.
  • Κυκλικά μάγουλα σαν μήλα, ψηλά ζυγωματικά.
  • Μύτη που στην άκρη της σχηματίζει κύκλο (μύτη κουμπάκι), κοιτάζει προς τα πάνω και ενδεχομένως είναι μικρή.
  • Φρύδια σε σχήμα ημικυκλικό, μικρά σε μήκος, ασύμμετρα και με κίνηση προς τα πάνω.
  • Στρογγυλά μάτια με λάμψη, μάτια που όταν εκείνη χαμογελά, φωτίζεται όλο της το πρόσωπο και τα μάτια!
  • Αέρινα, στρουμπουλά δάχτυλα, συνήθως μικρά με κυκλικά ακροδάχτυλα και νύχια.




     Η γυναίκα Τύπος 1 έχει την τάση να φοράει πολύ το μαύρο, προσπαθώντας να μη δείχνει τόσο νεανική και χαριτωμένη. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη φωτεινή της φύση και την κάνει τελικά να δείχνει ανόητη! Επίσης, τείνει να έχει μεγάλη γκάμα από ρούχα, χωρίς να ξέρει στην πραγματικότητα τι είναι αυτό που της ταιριάζει! Για να καταλάβει αν κάποιο ρούχο εκφράζει την προσωπικότητα της, θα πρέπει να ρωτήσει τον εαυτό της: "Το νιώθω ελαφρύ στο σώμα μου; Νιώθω ελεύθερη φορώντας το";


Διάσημες γυναίκες Τύπος 1


Drew Barrymore - via



Katie Holmes - via




 Rachel Ray - via


Marylin Monroe - via


Meryl Streep - via



Reese Witherspoon - via

Λέξεις που την εκφράζουν
Χαρούμενη, κωμική, ενεργητική, ξέγνοιαστη, ζωντανή, γρήγορη, ενστικτώδης, αναζωογωνητική, γοητευτική, φρέσκια, βολική, αθώα, φωτεινή, ενθουσιώδης, θερμή, νεανική, λαμπερή, απρόβλεπτη, αισιόδοξη, γεμάτη φαντασία, φιλική.



Μήπως είστε η γυναίκα Τύπος 1;
Θα χαρώ να μάθω στα σχόλια σας!!

6 σχόλια:

  1. Η πεθερά μου ειναι σιγουρα τυπος 1,πιθανον και η κορη μου.παντως αυτος ο τυπος ειναι ευκολος να τον διακρίνεις.παρα πολυ κατατοπιστικο ποστ,ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου φάνηκε κατατοπιστικό το ποστ! Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι εύκολο να τον διακρίνεις αυτό τον τύπο, αλλά νομίζω ο ίδιος ο τύπος 1 δυσκολεύεται να αναγνωρίσει τον εαυτό του!

      Διαγραφή
  2. Ασχετο,διαβασα ενα sample απο το αντιστοιχο.βιβλίο που εχει βγάλει για παιδια,και ειναι πολυ ενδιαφερον!σου λυνει πολλές αποριες για το πως λειτουργουν τα παιδια σου!θα ηθελα να το κατεβασω αλλιως θα το αγοράσω,ειναι πολυ καλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως. Εγώ άκουσα κάποια podcast για το παιδί τύπος 2 που είναι η πεταλουδίτσα μου και με βοήθησε πολύ!!

      Διαγραφή
  3. Λες να είμαι και να μη το έχει καταλάβει;
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο τέλος θα καταλάβεις, αφού διαβάσεις και για τους 4 τύπους!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips