Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Τα πρώτα γενέθλια του γκαστονάκου! Baby shark party!!!




     Ναι φίλες και φίλοι μου!!! Ο γκαστονάκος έγινε ενός!!! Θυμάστε τότε που σας ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου; Τότε που φοβόμουν την καισαρική και προσπαθούσα να φτιάξω ψυχολογία; Και τότε που βγήκα από την καισαρική και χοροπηδούσα, κυριολεκτικά και μεταφορικά;; Ε, από τότε πέρασε ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ! Πόσο μακρινοί μου φαίνονται τώρα εκείνοι οι φόβοι που με είχαν παραλύσει! Πόσο ανόητη νιώθω τώρα που κοιτάζω πίσω! Πόσο ευτυχισμένη και ευγνώμων αισθάνομαι που ήρθε στην οικογένεια μας αυτό το μοναδικό, αξιαγάπητο πλάσμα και τώρα έχω την ΤΕΡΑΣΤΙΑ χαρά να μεγαλώνω ΤΡΙΑ παιδάκια!!!




     Μην παρεξηγείτε τον ενθουσιασμό μου! Ίσως είναι μεγάλος αλλά όχι επίπλαστος! Συνήθιζα να γκρινιάζω πολύ για το πόσο κουράζομαι και για το πόσα δεν μπορώ να κάνω λόγω των παιδιών! Μέχρι που έχασα το τρίτο μου μωράκι και από τότε στ' αλήθεια τα βλέπω όλα πιο φωτεινά, γιατί εκτίμησα γενικότερα την αξία της ζωής και ειδικότερα ενός παιδιού όπως πρέπει, ως ΤΕΡΑΣΤΙΟ δώρο Θεού δηλαδή!!!




     Ο γκαστονάκος ήταν τόσο μικροκαμωμένος όταν γεννήθηκε και πώς να μην ήταν άλλωστε, αφού τον γέννησα μια εβδομάδα αφού μπήκα στο μήνα μου! Μου φαινόταν τόσο αδύναμος! Τώρα που βλέπω τις φωτογραφίες, απορώ πώς δεν έτρεμα μην πάθει τίποτε αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι που έφερα στο σπίτι!!! Μπορεί και να έτρεμα, αλλά να πω την αλήθεια μόνο καλά έχουν μείνει στη μνήμη μου!!!




     Ο γκαστονάκος έχει εξελιχθεί σε ένα παιδί πάρα πολύ έξυπνο (θα μου πεις παιδί μου είναι, πώς θα το έβλεπα;), πολύ ήσυχο, κοινωνικό, απολαμβάνει την παρέα μεγαλύτερων παιδιών ενώ τα μικρότερα απλά τα κοιτάζει σαν ξενερωμένος, με τα φρύδια σηκωτά χαχαχα!! Και λογικό, αφού κάθε μέρα έρχεται σε επαφή με τρία μεγαλύτερα του παιδιά: τα αδέρφια του και την ξαδερφή του!




     Θέλει να τρώει μόνο ό,τι μπορεί να πιάσει, προσπαθεί να χτενιστεί με τη βούρτσα και να ζωγραφίσει με το μαρκαδόρο, είναι ο ΑΠΟΛΥΤΑ ΧΑΔΙΑΡΗΣ ΓΙΟΣ (και έλεγα ότι ο σαμψωνάκος μου είναι χαδιάρης, αλλά αυτός εδώ είναι άλλο πράγμα!!!) και με χορταίνει αγκαλιές και χάδια!!!

     Όταν του λέμε "πάμε" λέει "πα", μόλις βλέπει τον πατέρα του βάζει τα κλάματα για να εξασφαλίσει ότι καθώς φεύγει θα τον βγάλει μια βόλτα, έστω ως το τέλος του διαδρόμου, όταν θυμώνει πετάει ό,τι βρει μπροστά του (εδώ έμοιασε στον αδερφό του) και έχει και αυτά τα σηκωτά φρύδια της μάνας του (εντάξει και της μακαρίτισσας της γιαγιάς του άντρα μου, αλλά εγώ τονίζω τα καλά και συμφέροντα)!!!




     Τα παιδιά επέλεξαν το θέμα από τότε που γεννήθηκε ο γκαστονάκος μας, γιατί τότε ακούγαμε πολύ το baby shark doo doo doo doo, ε και baby ο shark, baby κι ο γκαστονάκος, έμεινε!!! Οπότε δε χρειάστηκε καθόλου να ψάξω θέμα, παρά έφτιαξα το Pinterestoπινακάκι μου και προχώρησα στα καθέκαστα!!! Σχεδιασμός και υλοποίηση, που λέμε και στην πρωτοβάθμια!!!


Η διακόσμηση
Επειδή τον Ιούνιο είχαμε το πάρτι της πεταλουδίτσας μου με θέμα τις γοργόνες, είχαμε ήδη κάνει αρκετά σχετικά με το βυθό. Επειδή όμως δε μου αρέσει να κάνω τα ίδια αλλά να δοκιμάζω καινούργια πράγματα, άλλαξα λίγο το σκηνικό!

Στα τζάμια έβαλα πάλι γκοφρέ, μπλε και μέντα αυτή τη φορά και δημιούργησα κύματα αντί για φύκια. Φυσικά δεν τα σκέφτηκα μόνη μου αυτά! Την ιδέα την πρωτοείδα εδώ.




Έπειτα πήρα από τα Jumbo μια γιρλάντα "Birthday boy" που ήταν στις αποχρώσεις του μπλε, εκτύπωσα το σόι του baby shark και έφτιαξα στον ένα τοίχο αυτή τη σύνθεση:




Μαζί με τα παιδιά ετοιμάσαμε μια αφίσα, όπως σε κάθε πάρτι! Τουρλού από διάφορες ιδέες και το αποτέλεσμα αυτό!





Στην πόρτα εκτύπωσα από εδώ και κόλλησα σήματα προειδοποίησης για καρχαρίες! Ήταν τέλεια και πιο μεγάλα θα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακά!!!




Επίσης, αγόρασα έτοιμες μπάλες γκοφρέ και τις κρέμασα σε διάφορα σημεία της αυλής (τις συγκεκριμένες δεν τις βρήκα στα Jumbo τώρα που ξαναέψαξα).




Να και πώς φαινόταν η αυλή συνολικά! Εδώ, ένας βοηθός πήρε την πρωτοβουλία να αλλάξει τη θέση στα γκοφρέ κύματα και έπαθα ένα μικρό εγκαφαλικούλι όταν τα είδα να έχουν χάσει τη συμμετρία τους! Αλλά τι να κάνουμε, ας πούμε ότι η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη!





Η τούρτα



     Την τούρτα αποφάσισα να την κάνω σε σχήμα baby shark! Είπα να μην κάνω πάλι βυθό όπως στην πεταλουδίτσα μου, γιατί ήθελα λίγο challenge! Έτσι, με τη βοήθεια αυτού εδώ του σχήματος, ετοίμασα δύο δόσεις από παντεσπάνια και τα έκοψα σύμφωνα με την εικόνα!




     Ως συνταγή για την τούρτα χρησιμοποίησα την "τούρτα σοκολατίνα αφρό" της Σόφης Τσιώπου! Είναι η δεύτερη φορά που φτιάχνω τούρτα με συνταγή της συγκεκριμένης κοπέλας και έγινε πραγματικά τεράστια επιτυχία! Νομίζω ότι κι εγώ όσο πάω τελειοποιώ τη γεύση και την τεχνική! Μπορώ να πω ότι ήταν η πιο άρτια σε τεχνική και εκτέλεση και η πιο νόστιμη τούρτα που έχω φτιάξει ως τώρα (μαζί με αυτή την τούρτα oreo cookies)! Πραγματικά αφρός!!!





     Για να τη φτιάξω, διπλασίασα τα υλικά ολόκληρης της τούρτας και η αλήθεια είναι ότι μας φάνηκε με τον άντρα μου μικρή όταν την ολοκλήρωσα. Τελικά ήταν μια χαρά, γιατί είχε και μπόλικη γέμιση! Βέβαια, αν έφτιαχνα τριπλή δόση θα είχαμε να φάμε όλοι στην πολυκατοικία (δηλαδή εμείς οι 4, ο κουνιάδος, η κουνιάδα μου και η ζουζούνα ανιψιά) για 2 φορές ακόμη (δηλαδή ένα πρωί κι ένα βράδυ χαχα)!




     Επειδή με ρώτησαν κάποιες κοπέλες για τα βήματα που ακολούθησα, να σας πω ότι πρώτα έψησα τα παντεσπάνια, έπειτα τα έκοψα όπως δείχνει η εικόνα και στο τέλος τα χώρισα σε πάτους. Επομένως έπρεπε να κόψω κάθε κομμάτι ξεχωριστά σε δύο πατώματα. Κανονικά η συνταγή λέει για 3 πάτους, αλλά έχω ένα θέμα στο να κόβω το παντεσπάνι τρίπατο!! Κάθε φορά δοκιμάζω και άλλη τεχνική, αλλά καταλήγω στο κλασικό πριονωτό μαχαίρι και πάλι στραβά τους κόβω!

     Αφού λοιπόν σιρόπιασα, γέμισα με κρέμα, τοποθέτησα τα πάνω κομμάτια, ξανασιρόπιασα και στοκάρισα από πάνω και στα πλάγια με την υπόλοιπη κρέμα της γέμισης (ανάμεσα στις εργασίες αυτές έβαζα την τούρτα στο ψυγείο αρκετή ώρα για να παγώνει και να σταθεροποιείται), ετοίμασα τη διακόσμηση.




     Χτύπησα απλή σαντιγί με γεύση βανίλια του Βασιλόπουλου (η οποία γίνεται πραγματικά στόκος, ό,τι πρέπει για τη διακόσμηση που τα θέλω όλα πολύ σταθερά), τη χώρισα σε ένα μεγάλο μέρος και σε ένα μικρότερο και στο μεγάλο πρόσθεσα πολύ μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε σταγόνες. Άπλωσα τη μπλε σαντιγί σε όλη την επιφάνεια και στα πλαϊνά (θέλει προσοχή στις εσοχές για να απλωθεί καλά) και στη συνέχεια δημιούργησα το στόμα και τα μάτια με τις ζαχαρόπαστες που είχαν περισσέψει από το πάρτι της πεταλουδίτσας μου.

     Η φίλη μου η Ευαγγελία που είναι εξπέρ στις ζαχαρόπαστες, μου είχε προτείνει τότε να τις πλάσω σε μπαλίτσες, να τις τυλίξω σφιχτά με μεμβράνη και να τις βάλω σε ταπεράκι αεροστεγές. Είχε δίκιο, δεν έπαθαν απολύτως τίποτα (εκτός από την πράσινη φθηνή ζαχαρόπαστα από τα Lidl που σας είχα πει, παραμαλάκωσε και κολλούσε παντού, οπότε την πέταξα. Επομένως να ξέρετε, αν αγοράσετε ζαχαρόπαστα από τα Lidl, κάνει πολύ καλά τη δουλειά της αλλά δεν κάνει για μελλοντική χρήση).




Τα χαρακτηριστικά τα έκανα κοιτάζοντας προσεκτικά την εικόνα του baby shark και με τις διορθώσεις που μου πρότεινε η κριτική επιτροπή Michelin, τα παιδιά δηλαδή! We nailed it!!!




     Επειδή η τούρτα ήταν αρτύσιμη και είχα καλεσμένους που νήστευαν, ετοίμασα και μερικά ποτήρια με μους σοκολάτας, τη συνταγή της οποίας θα τη βρείτε εδώ. Να έχετε στο νου σας ότι είναι βαριά και χορταστική! Από πάνω τοποθέτησα μπισκοτάκια που έκοψα σε σχήμα πτερυγίου για να μοιάζει με καρχαρία που κολυμπά σε μυστηριώδη ύδατα χμμ....


Τα δωράκια
Φέτος ήταν η πρώτη φορά που είχαμε σε πάρτι τόσα παιδάκια!!! Μαζί με τα δικά μας ήταν συνολικά 9! Έτσι ετοίμασα 5 δωράκια για αγόρια και 3 για κορίτσια! Ο γκαστονάκος εξαιρέθηκε της διαδικασίας!




Στα αγόρια είχα:
  • Σακουλίτσες λαχανί με το αρχικό του ονόματος τους πάνω
  • Καραβάκια κόκκινα και μπλε (τότε είχε μόνο αυτά, τώρα έφερε και κίτρινο και φούξια)
  • Χταποδάκια για παιχνίδι στο νερό
  • Αυτοκόλλητα (ούτε που θυμάμαι τι αυτοκόλλητα έβαλα)
  • Σαπουνόφουσκες μπλε σε σχήμα κινητού (είναι καταπληκτικές, εκτός του σχήματος που ενθουσίασε τα παιδιά, βγάζουν πολλές και μικρές σαπουνόφουσκες, το υγρό αργεί πολύ να τελειώσει και έχει και σχοινάκι για να το κρεμούν!)
  • Χάρτινα καπέλα και φρου φρου (πήρα τη μεγάλη συσκευασία γιατί αυτά χαλάνε εύκολα και δε θέλω να έχω παιδάκια να στεναχωριούνται επειδή τους χάλασε το φρου φρου τους!)


Στα κορίτσια είχα:





  • Σακουλίτσες φούξια με το αρχικό του ονόματος τους πάνω
  • Χταποδάκια για παιχνίδι στο νερό
  • Αυτοκόλλητα και για τις πιο μεγάλες ετικέτες για τα βιβλία (πολύ πρακτικό γιατί τις χρησιμοποιήσαμε)
  • Σαπουνόφουσκες ροζ σε σχήμα κινητού
  • Βραχιολάκια με θαλασσινό θέμα
  • Χάρτινα καπέλα και φρου φρου



  • Τα photo booth
    Αυτή τη φορά είχα δύο photo booth! Δεν είχα σκοπό να παιδευτώ δυο φορές! Αλλά το πρώτο photo booth  μου βγήκε λίγο μικρό και δε χωρούσε άνετα δύο άτομα!

    Το πρώτο λοιπόν, ήταν ένα baby shark με πολύ μεγάλο στόμα, το οποίο χρησιμοποιήσαμε για να ποζάρουμε! Το έφτιαξα κοιτάζοντας αυτό το βίντεο και σχεδιάζοντας μόνο το κεφάλι, όσο πιο μεγάλο μπορούσα και το στόμα όσο πιο μεγάλο μπορούσα. Έπειτα, το έκοψα με κοπίδι και κόλλησα χαρτιά στα αντίστοιχα χρώματα.




    Το δεύτερο photo booth ήταν μια κλασική πλέον επιλογή, ένα πλαίσιο διακοσμημένο με όλη την οικογένεια του baby shark. Τώρα που έχουμε πλέον έγχρωμο εκτυπωτή, όλα είναι πολύ πιο εύκολα!!

    Οι καλεσμένοι μας έκαναν την τιμή να φωτογραφηθούν και στα δύο και σε πολλές φωτογραφίες ήμουν κι εγώ μαζί τους! Το μόνο που δεν υπολόγισα είναι πως τον Αύγουστο ο ήλιος δύει αρκετά νωρίτερα απ' ότι τον Ιούνιο που είναι τα γενέθλια της πεταλουδίτσας μου κι επέλεξα να βγάλουμε φωτογραφίες μετά το κόψιμο της τούρτας, υπολογίζοντας ότι θα έχει ακόμη καλό φως. Λοιπόν, έκανα λάθος!!! Γι' αυτό όταν σας λέει κάτι ο άντρας σας να τον ακούτε, γιατί εγώ δεν τον άκουσα και έχασα!!




    Το φαγητό
    Λόγω του ότι είχαμε καλεσμένους που νήστευαν και που αρταίνονταν, είπαμε αντί να παραγγείλουμε κάτι έτοιμο, να ετοιμάσουμε στο σπίτι φαγητό. Ενώ τα φαγητά βγήκαν πολύ νόστιμα και φαγώθηκαν τα περισσότερα, αποφασίσαμε με τον άντρα μου να μην το ξανακάνουμε! Είναι ιδιαίτερα κουραστικό με μικρά παιδιά στο σπίτι να έχεις ένα σωρό ετοιμασίες για το πάρτι, να πρέπει να φτιάξεις σπίτι ή αυλή, διακοσμήσεις, τούρτα και μαζί και φαγητό! Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση που είμαστε τώρα, προς το παρόν θα επιλέγουμε από εδώ και στο εξής την έτοιμη λύση στο φαγητό! Άλλωστε, σε θέμα χρημάτων έρχεται μία ή άλλη!

    Καθετί που ετοίμασα το προσάρμοσα στο θέμα, δίνοντας του μια αντίστοιχη ονομασία!




    Για το πάρτι λοιπόν ετοίμασα:
    • Βαρκούλες: τα τέλεια πεϊνιρλί (έφτιαξα και μερικά με νηστίσιμο τυρί, κόκκινη σάλτσα και πιπεριά)
    • Δόντια καρχαρία: πατάτες φούρνου απλές κυδωνάτες
    • Βραχάκια: κεφτεδάκια
    • Φύκια: αγγουράκια με τη φλούδα τους κομμένα σε στικς
    • Καβουροπόδαρα: καροτάκια σε στικς
    • Αυγά σολωμού: ντοματίνια
    • Επικίνδυνα ύδατα με καρχαρία εντός: ντιπ με μαγιονέζα, γιαούρτι, μαϊντανό και άνιθο
    • Και θαλάσσια πλάσματα με πλοκάμια: πιπεριές κόκκινες (δεν τα ονόμασα χταπόδια γιατί είχαν περισσότερα από οχτώ πλοκάμια!)
















    Φυσικά δεν έλειπαν οι χυμοί, τα αναψυκτικά και το παγωμένο νερό!!!




         Παρόλο που με τον άντρα μου κουραστήκαμε παραπάνω από όσο χρειαζόταν γι' αυτό το πάρτι, είμαστε πολύ χαρούμενοι που όλοι πέρασαν καλά! Οι μεγάλοι μπόρεσαν και κουβέντιασαν με την ησυχία τους (εγώ ήμουν με τα παιδιά κυρίως και έπαιζα μπάσκετ, παλιές μου τέχνες κόσκινο, αλλά όπως ευχαριστιέται ο καθένας), τα παιδιά πέρασαν αξέχαστα και όπως είπαν δυο μικροί καλεσμένοι "ήταν το καλύτερο πάρτι του κόσμου"! Έτσι παιδάκια μου, να περνάτε όμορφα πάντα θέλω να χαίρομαι κι εγώ!!!




    Να τα εκατοστήσεις γκαστονάκο μας!
    Πάντα γερός, χαρούμενος και τρυφερός!

    8 σχόλια:

    1. Τέλειο το πάρτυ!!! Να ζησει και να τα εκατοστήσει!;!
      Εμενα πάλι από τα λιντλ μου ξεράθηκαν πιο γρήγορα...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Υπέροχα όλα!!!Όντως 'κορίτσι μάλαμα'🤗💜
      Να τον καμαρωσετε όπως επιθυμείτε! Να χαίρεστε την όμορφη οικογένεια σας!
      🎉🎁💙🎂🍭🍬

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Να τον χαίρεστε τον μικρούλη σας! ΤΙ υπέροχα που ήταν όλα?λατρευω τις μαμαδίστικες τούρτες που φτιάχνονται με τόση αγάπη και τόσο κόπο και η δική σου βγήκε τέλεια!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Σε ευχαριστώ Λίτσα μου!! Δεν είμαι καλή στις λεπτομέρειες αλλά συνήθως οι λεπτομέρειες περνούν απαρατήρητες!

        Διαγραφή
    4. Να σου ζήσει ο Γκαστονάκος σου Τριανταφυλλένια μου χρόνια πολλά! Το παρτυ σας υπέροχο και πως να μη περάσουν καλά τα παιδιά με τόσες ομορφιές. Εμένα η μικρή μου έγινε ενός τον Αύγουστο, οπότε και κάναμε το πρώτο της παρτυ με θέμα μονοκερος. Περιορίστηκα στα έτοιμα και στις εύκολες λύσεις γιατί 5 μέρες πριν είχαμε γάμο και βάπτιση μαζί, οπου τα επιμεληθηκα όλα μόνη μου, με αποτέλεσμα να μην έχω τον χρόνο που ήθελα για την επιμέλεια του πάρτυ γενεθλίων της. Και πάλι να σου ζήσει ο Γκαστονάκος σου και να τον χαίρεσαι!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Πω πω υπέροχο θέμα επέλεξες!!! Να σου ζήσει!! Έπεσαν τόσα πολλά μαζί! Να ζήσετε κι εσείς λοιπόν!!! Θα χαρώ να διαβάσω σε ανάρτηση όσα ετοίμασες!!

        Διαγραφή

    Εσείς τι λέτε;

    Διαβάστε επίσης:

    Blog Widget by LinkWithin
    Blogging tips