Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να γίνει αυτόνομο




Το νέο φθινοπωρινό τεύχος του Familives έφτασε στις οθόνες σας!!! Πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα από bloggers και όχι μόνο, για θέματα που απασχολούν τις μαμάδες!!! Ξεφυλλίστε το εδώ!!!

Το άρθρο μου γι' αυτό το τεύχος, έχει θέμα την παιδική αυτονομία και πώς μπορείτε να την ενθαρρύνετε στο σπίτι!



Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να γίνει ένα αυτόνομο άτομο, που θα μπορεί να λειτουργεί χωρίς να σας χρειάζεται για το καθετί; Σας δίνουμε 5 συμβουλές για να το επιτύχετε! 

1. Αναθέστε του δουλίτσες
Για να καταφέρει το παιδί να λειτουργεί ανεξάρτητα, θα πρέπει σταδιακά να του αναθέσετε κάποιες εργασίες, αναλόγως της ηλικίας στην οποία βρίσκεται. Ακόμη κι ένα παιδί δύο ετών μπορεί να βάλει την μπλούζα του στο καλάθι των άπλυτων. 

2. Δείξτε του πώς να το κάνει μόνο του
Ένα ρητό λέει: «Αν θες να ταΐσεις κάποιον για μια μέρα, χάρισε του ένα ψάρι. Αν θες να τον ταΐσεις για πάντα, μάθε του να ψαρεύει». Δεν αρκεί να αναθέτουμε εργασίες στα παιδιά, είναι απαραίτητο να τα διδάξουμε πώς να τις υλοποιήσουν. Μπορεί για τους ενήλικες να είναι αυτονόητος ο τρόπος που τοποθετείται νέα σακούλα στον κάδο ή ένα cd στο cd player, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τα μικρά μας. Εξηγήστε βήμα-βήμα κάθε διαδικασία, δείχνοντας παράλληλα στην πράξη ό,τι λέτε προφορικά.




Και αν ψάχνετε πίνακα με ρουτίνες, όπως σας προτείνω στο νο. 3, πατήστε εδώ για να βρείτε τα εκτυπώσιμα που είχα ετοιμάσει όταν η πεταλουδίτσα μου ξεκίνησε το προνήπιο!


1 σχόλιο:

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips