Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Παίζουμε με τα Slime και Jelly της Zimpli kids!




     Το τελευταίο διάστημα ίσως είδατε στα social media να κυκλοφορούν από αγαπημένες bloggers πολύ τα προϊόντα της αγγλικής εταιρείας Zimpli Kids, συγκεκριμένα τα slime και το ζελέ.

     Πριν περίπου ένα μήνα, μια εκπρόσωπος της εταιρείας εξ Αγγλίας, ζήτησε να μου στείλει κάποια από τα προϊόντα τους, ώστε να κάνω ένα review για εσάς και δέχτηκα με την προϋπόθεση να γράψω την πραγματική μου άποψη! Ελάτε, λοιπόν, να σας πω και να σας δείξω όσα είδαμε κι εμείς και παίξαμε, καθώς και τις εντυπώσεις μας από τα προϊόντα αυτά!




Το πακέτο που μου ήρθε περιελάμβανε 5 συσκευασίες:

  • Ένα πράσινο Jelly Baff, για να δημιουργήσετε μεγάλη ποσότητα ζελέ μέσα στο μπάνιο σας.
  • Τρία Slime Baff, ένα μωβ με γκλίτερ, ένα μπλε κι ένα πράσινο το οποίο περιλαμβάνει δυο μονόκερους, για να δημιουργήσετε μεγάλη ποσότητα slime μέσα στο μπάνιο σας.
  • Ένα γαλάζιο Slime Play με γκλίτερ, για δημιουργία μικρότερης ποσότητας slime μέσα σε λεκάνη και
  • Ένα κόκκινο Gelli Play για τον ίδιο σκοπό.


Gelly Play



     Τα παιδιά επέλεξαν αρχικά να παίξουν με το Jelly Play. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σακουλάκι με χρωματιστή σκόνη, την οποία ρίχνετε σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και μέσα σε λίγα λεπτά έχετε έτοιμο slime. Αναλόγως της ποσότητας νερού που θα βάλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε είτε παχύρρευστο είτε πιο υδαρές slime. Εγώ προτιμώ το πιο υδαρές γιατί το νιώθω πιο ευχάριστο στην αφή και στο παιχνίδι.

     Μέσα στο κουτί Jelly Play θα βρείτε ένα σακουλάκι με τη μαγική σκόνη και οδηγίες χρήσης.



     Ακολουθώντας τις οδηγίες, τοποθέτησα χλιαρό νερό στο μπανάκι του γκαστονάκου, το οποίο είχα τοποθετήσει στο μικρό μας μπαλκονάκι με μια σακούλα από κάτω, σε περίπτωση που υπήρχε κάποια διαρροή.

Έριξα τη σκόνη και περιμέναμε 5 λεπτά, ανακατεύοντας το νερό με τα χέρια μας.




Το νερό σταδιακά έγινε κόκκινο και το ζελέ άρχισε να φουσκώνει.



Εν τέλει, δημιουργήθηκε αυτό το αποτέλεσμα! Το τελικό υλικό δε μοιάζει σε υφή τόσο με ζελέ, αλλά πιο πολύ με σιλικόνη τριμμένη, αλλά πολύ πιο μαλακή στην αφή.




Τα παιδιά, αφού εξοικειώθηκαν με τη νέα υφή, πρόσθεσαν στο παιχνίδι τους κουζινικά και ζωάκια και έγινε χαμός!




Η πεταλουδίτσα μου κλασικά ξεκίνησε να γεμίζει δοχειάκια και να τα βγάζει εκτός λεκάνης, κάτι το οποίο εκ των υστέρων είδα ότι δεν έπρεπε να επιτρέψω να συμβεί στο μπαλκόνι μας! Και θα σας πω το γιατί!!




     Το ζελέ που αναμενόμενα ξέφυγε από τα κουζινικά, κατέληξε στο πάτωμα, τα παιδιά το πάτησαν καθώς πηγαινοέρχονταν στο δωμάτιο ψάχνοντας για νέα παιχνιδάκια να προσθέσουν στη λεκάνη και γέμισε ο τόπος ζελέ, το οποίο έτρεχα να μαζέψω πριν ξυπνήσει ο γκαστονάκος και αρχίσει την επιχείρηση "τρώω-ό,τι-βρω-στο-πάτωμα".

     Κατά τα άλλα, δεν μπορώ να πω ότι δεν το ευχαριστήθηκαν! Την επόμενη φορά, όμως, θα φροντίσω να το στήσω στην αυλή που μπορώ να βάλω και μάνικα!




Το βασικό υλικό του είναι απλώς πολυακρυλικό νάτριο, ένα χημικό πολυμερές το οποίο χρησιμοποιείται και στις πάνες, λόγω του ότι απορροφά πολλές φορές το βάρος του σε νερό. Το παιχνίδι δεν είναι τοξικό, αλλά παρόλα αυτά μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό αν έρθει σε επαφή με τα μάτια ή με ευαίσθητο δέρμα.




     Επίσης, οι οδηγίες αναφέρουν ότι μόλις τελειώσετε με το παιχνίδι, απλώς προσθέτετε πολύ νερό ώστε αυτό να διαλυθεί και έπειτα το χύνετε στη λεκάνη της τουαλέτας. Να σας πω όμως, ότι εγώ έβαλα ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ νερό και παρόλα αυτά δε διαλύθηκε εντελώς. Αλλά εμπιστεύτηκα το φυλλάδιο που διαβεβαιώνει ότι δε βουλώνει τους σωλήνες και το έριξα μέσα. Παρακαλώ απλώς να είναι αλήθεια τα όσα γράφει και να μη μετανιώσω που το χρησιμοποίησα! Πάντως προς το παρόν, έχει περάσει πάνω από μήνας και τίποτα δεν έχει βουλώσει, οπότε θεωρώ ότι τη γλίτωσα! Αλλά δεν παύει να με προβληματίζει το αν και κατά πόσο είναι φιλικό στο περιβάλλον το υλικό αυτό, το οποίο βιοδιασπάται. Η εταιρεία πάντως δηλώνει ότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον και προς το δέρμα.




    Στα θετικά προσθέτω το άρωμα του, το οποίο είναι πολύ ευχάριστο και το ότι είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό! Βέβαια, τα γούστα διαφέρουν! Ο σαμψωνάκος μου είπε ότι το παιχνίδι είναι τέλειο, ενώ η πεταλουδίτσα μου δήλωσε ότι δεν θέλει να ξαναπαίξει, επειδή η υφή του δεν της ήταν ευχάριστη! Κάθε παιδί με τις προτιμήσεις του!


Slime Play



     Το slime είναι εδώ και χρόνια πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό και έχει αρκετό διάστημα που η μόδα αυτή έχει έρθει και στην Ελλάδα. Είναι η λεγόμενη "γλίτσα", ένα υλικό που θυμίζει βλέννα και που τα παιδιά για κάποιο λόγο φαίνεται να απολαμβάνουν ιδιαίτερα! Δεν μπορώ να πω ότι ταυτίζομαι μαζί τους!

     Παρόλα αυτά, μετά την απόπειρα του ζελέ στο μπαλκόνι, έβαλα μυαλό και για το slime κατέβασα το μπανάκι στην αυλή! Και πάλι χλιαρό νερό, και πάλι ανακάτεμα, και πάλι αναμονή, 15λεπτη αυτή τη φορά! 


Και εγένετο slime! Τα παιδιά ξεφώνιζαν ενθουσιασμένα και εν μέρει αηδιασμένα χαχα!! Φυσικά πρόσθεσαν κι εκεί παιχνίδια και στο τέλος έβαλαν και τα πόδια τους μέσα!



     Πρέπει όμως να σας πω ότι το slime γλιστράει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και ένα από τα παιδιά έφαγε μια ξεγυρισμένη τούμπα, καθώς σηκώθηκε να ξεπλύνει τα πόδια του! Ευτυχώς που η αυλή είναι στρωμένη με σαγρέ πέτρα, διαφορετικά δε θα είχαμε πιθανότητες να σταθούμε όρθιοι!




     Επίσης, να σας πω ότι χρειάστηκε πολύ νερό για να καταφέρουν να ξεπλύνουν τα παιδιά τα πόδια τους!! Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι είχαμε βάλει την ελάχιστη προτεινόμενη ποσότητα νερού στο μείγμα και έτσι ήταν αρκετά πυκνό. Πάντως έχετε στο νου σας ότι είναι πολύ πολύ γλιστερό και θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μου φαίνεται απίθανο να μη βγει καθόλου slime έξω από τη λεκάνη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.


     Κι εδώ πρόσθεσα πολύ νερό σύμφωνα με τις οδηγίες και έπειτα το άδειασα στα πλαινά της αυλής, στα οποία έχουμε βότσαλο. Πέρασα και την αυλή με πολύ νερό και σκούπα γιατί όπως καταλαβαίνετε, λίγο slime να μείνει, γίνεται ιδιαίτερα γλιστερό!




Οι εντυπώσεις μας
     Τα Slime και Jelly προϊόντα της εταιρείας Zimpli Kids, τα οποία έχουν κατακλύσει την αγγλική αγορά και πρόσφατα και την ελληνική, είναι διασκεδαστικά στο παιχνίδι και προσεγμένα τόσο από θέμα συσκευασίας και εμφάνισης, όσο και χαρακτηριστικών (φιλικά στο δέρμα και στο περιβάλλον, βιοδιασπώμενα, χωρίς βλαβερές χημικές ουσίες). Αν το παιδί σας είναι άνω των 3 ετών και του αρέσει να πειραματίζεται με νέες υφές, σίγουρα θα αγαπήσει και τα δύο!

     Παρόλα αυτά, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο θέμα της ολισθηρότητας που προκαλούν και τα δύο υλικά αν πέσουν στο πάτωμα, καθώς και αν το παιδί σας έχει ευαίσθητο δέρμα (άλλωστε αυτά αναφέρονται και στο φυλλάδιο).

     Τα παιχνίδια αυτά θα τα βρείτε στην Ελλάδα να εισάγονται από την εταιρεία "Γιαλαμάς Δ & ΣΙΑ Ε.Ε." και στα ράφια πολλών μεγάλων καταστημάτων, ηλεκτρονικών και μη, όπως στο Toy-Shop, Toys For Kids και E-Jumbo.


Τι λέτε;
Έχετε το θάρρος να τα δοκιμάσετε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips