Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

DIY αναμνηστικά διακοπών!




     Πήγατε θάλασσα το καλοκαίρι; Περάσατε φανταστικά; Θέλετε να έχετε στο σπίτι σας ένα ενθύμιο που να το κοιτάτε και να σας έρχονται στο νου οι φετινές διακοπές σας, αλλά δε θέλετε να δώσετε μια περιουσία στα τουριστικά καταστήματα με σουβενίρ; Με την all creative κουνιάδα, σας έχουμε μερικές σούπερ εύκολες ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας τα αναμνηστικά σας και να τα κάνετε τόσο μοναδικά όσο και οι καλοκαιρινές στιγμές σας!!

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε για τις κατασκευές αυτές είναι μάρκας Luna και The Littlies και ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Διακάκης Εισαγωγική Α.Ε. για τη διάθεση των υλικών.


Υλικά που χρησιμοποιήσαμε:






1. Καλοκαιρινό μόμπιλε

Όπως σας είπα, κάθε μία από αυτές τις κατασκευές είναι ιδιαίτερα εύκολη. Εδώ, απλώς δένετε στο θαλασσόξυλο μερικά κομμάτια από πετονιές να κρέμονται κάθετα και έπειτα προσθέτετε τις χάντρες, μέσα από τις οποίες περνάτε την πετονιά δύο φορές, ώστε να στέκονται στο επιθυμητό σημείο. Τόσο εύκολο που το έκανε η 6χρονη πεταλουδίτσα μου ολομόναχη!






     Με ένα μικρό τρυπανάκι κάναμε τρύπες σε μερικά κοχύλια και τα προσθέσαμε στην άκρη κάθε πετονιάς. Την ίδια κατασκευή μπορείτε να την κάνετε με κοχύλια από την αμμουδιά, αλλά για εμάς ήταν πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσουμε τα έτοιμα που ήταν και βαμμένα, οπότε το αποτέλεσμα ήταν πιο πλούσιο σε χρώμα!




Ενώ είχα σκεφτεί να κρεμάσουμε το πανέμορφο μόμπιλε στο κάσωμα της πόρτας, η πεταλουδίτσα μου είχε άλλη άποψη! Ήθελε να το τοποθετήσει στην άκρη της κουκέτας της!


2. Διακοσμητικά θαλασσόξυλα

Από μόνα τους τα θαλασσόξυλα είναι πολύ όμορφα σαν διακόσμηση και μυρίζουν καλοκαίρι! Εμείς τα βάψαμε με ακρυλικά χρώματα και τα τοποθετήσαμε σε μια γυάλα!










3. Μολυβοθήκη με κοχύλια

Η μολυβοθήκη γίνεται πολύ απλά με ένα άδειο πλαστικό ή γυάλινο βάζο πραλίνας ή κομπόστας, πάνω στο οποίο κολλάτε κοχύλια με τη σιλικόνη!










Κι εδώ μαζί τα κλαδιά με τη μολυβοθήκη!






Η μολυβοθήκη πήρε τη θέση της στο γραφείο της πεταλουδίτσας μου, το οποίο έχει στηθεί στο παιδικό δωμάτιο για τα διαβάσματα της τώρα που θα πάει το δημοτικό!




4. Καραβάκι με θαλασσόξυλα

     Ένα κομμάτι ευθύ θαλασσόξυλο, κολλημμένο με σιλικόνη κάθετα πάνω σε ένα κλαδί καμπυλωτό, σχηματίζουν μαζί ένα καραβάκι!




Από το "κατάρτι" του καραβιού δέσαμε δύο πετονιές, στις οποίες προσθέσαμε τις μικρές πορτοκαλί και πράσινες χάντρες και τις σταθεροποιήσαμε στην πρύμνη και την πλώρη.




Τι κάναμε με τα υλικά που περίσσεψαν;;;

Η κουνιάδα είχε μια καταπληκτική ιδέα: Να φτιάξουμε (να φτιάξει δηλαδή) κάτι και για εμάς! Έτσι, με όσες χάντρες έμειναν και με κορδόνι, ετοίμασε ένα βραχιόλι και ένα κολιέ ασορτί! Πολύ καλοκαιρινά και τα δύο!












Πώς σας φαίνονται οι δημιουργίες μας;
Εσείς σκέφτεστε να φτιάξετε κάποιο αναμνηστικό από τις διακοπές σας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips