Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Νέα βιβλία δραστηριοτήτων για παιδάκια 4-6 ετών από το Μεταίχμιο




     Το Μεταίχμιο μας έστειλε τρία νέα βιβλία με φύλλα δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Παρόλο που η πεταλουδίτσα μου ξέφυγε πλέον από την προσχολική φάση, τίμησε το τρίτο και δικό μου αγαπημένο βιβλίο που σας παρουσιάζω!  Να λοιπόν, τα νέα μας βιβλία που μας κράτησαν και μας κρατούν απασχολημένους στο δικό μας φετινό staycation (διακοπές στο σπίτι):



1. Ώρα για διακοπές!



Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδάκια που τελείωσαν το πρoνήπιο, δηλαδή ηλικίας 4-5 ετών. Είναι ό,τι πρέπει για τη ζουζούνα ανιψιά που είναι ακριβώς 4,5!




     Το βιβλίο μας είναι δομημένο σύμφωνα με το Νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο, κάτι το οποίο σας τονίζω πάντα όταν πρόκειται για παρόμοια βιβλία. Το νέο αναλυτικό πρόγραμμα που ακολουθούμε στο Νηπιαγωγείο, δίνει έμφαση στο να κατανοήσει πρωτίστως το παιδί τη χρησιμότητα του γραπτού λόγου και των μαθηματικών, να τα αγαπήσει και να μάθει μέσα από δραστηριότητες που έχουν νόημα για εκείνο. Έτσι, μια άσκηση που ζητά από το παιδί να σχηματίσει 10.325 γραμμούλες, το μόνο που θα καταφέρει είναι να το κάνει να βαρεθεί και να αντιδράσει, κάτι που σε καμία περίπτωση δε θέλουμε σε αυτή την ηλικία.




     Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει λίγο απ' όλα και θεωρώ ότι το παιδί είναι δύσκολο να βαρεθεί. Αρίθμηση, αντιστοίχηση, αναγραμματισμοί, παρατηρητικότητα, σειροθέτηση! Τα φύλλα εργασίας εμπλουτίζονται με ένα δισέλιδο γεμάτο αυτοκόλλητα, τόσο για τις ίδιες τις δραστηριότητες όσο και για επιβράβευση.




     Η σειρά περιλαμβάνει και βιβλία για διάφορες ηλικίες, από μελλοντικά προνηπιάκια μέχρι παιδιά που τελείωσαν τη Γ'Δημοτικού. Δείτε όλη τη σειρά εδώ.


2. 12 μήνες Νηπιαγωγείο



     Εδώ, ο τομέας μου! Φύλλα εργασίας για όλο το χρόνο, ξεκινώντας από το Σεπτέμβριο, για να κυλήσει παράλληλα με το σχολικό έτος! Όπως κάθε παρόμοιο βιβλίο που σέβεται τον εαυτό του, έχει ειδική σχεδίαση και χρωματισμό ώστε να μπορεί κανείς να φωτοτυπεί τις σελίδες του ξανά και ξανά. Αυτό θα σας βολέψει είτε είστε εκπαιδευτικός, είτε απλώς μια μαμά που θέλει να δώσει το κάτι παραπάνω στο παιδί της σε θέμα γνωστικό, αλλά έχει και μικρότερα αδερφάκια ή ανιψάκια από πίσω.







     Τα περιεχόμενα, λοιπόν, είναι δομημένα ανά μήνα και σε κάθε μήνα υπάρχουν δραστηριότητες σχετικές με τη γλώσσα, τα μαθηματικά, τα εικαστικά, το περιβάλλον (φυσικό και ανθρωπογενές) και τις νέες τεχνολογίες (πρωτότυπο και αυτό). Στο συγκεκριμένο βιβλίο ξεχώρισα τα ποιηματάκια που έχει για κάθε μήνα του χρόνου, τις πολύ πρωτότυπες δραστηριότητες με μαθηματικά και τα εναύσματα για συζήτηση με σκοπό την καλλιέργεια του προφορικού λόγου.




Γενικώς, ανανεώθηκε η προσχολική μου φαρέτρα με πολύ αξιόλογο και πρωτότυπο σε σχέση με όσα ήδη έχω υλικό!




3. Παιχνίδια και δραστηριότητες για τις διακοπές



     Πέρα από το παραπάνω βιβλίο που είναι καθαρά εκπαιδευτικού χαρακτήρα, η αγαπημένη μου ελληνική σειρά με χαλαρές, διασκεδαστικές δραστηριότητες που μαθαίνουν χωρίς να κουράζουν, είναι αυτή! 



     Να σας πω τι ανακάλυψα;;; Καθώς έψαχνα να βρω πώς ακριβώς λέγεται αυτή η σειρά, γιατί το Μεταίχμιο κυκλοφορεί και άλλα παρόμοια (πέρυσι σας είχα παρουσιάσει αυτό), τι να δω;;; Τα βιβλία είναι μεταφράσεις των αντίστοιχων βιβλίων των αγγλικών εκδόσεων Usborne, τα οποία σας έχω εκθειάσει εδώ και εδώ! Ε βέβαια, πώς να μη μου αρέσει;;; Το στυλ μου καθαρά!!! Ελπίζω να μεταφράσουν κι άλλα της σειράς γιατί έχει πολλά ακόμη!!





     Το βιβλίο μας, λοιπόν, περιέχει εκτός από πολλά αυτοκόλλητα, που ξέρετε πόσο τα αγαπάμε οικογενειακώς, και δραστηριότητες παρατηρητικότητας (π.χ. βρες και κύκλωσε, βρες τις διαφορές/το διαφορετικό), χωρικής δόμησης (π.χ. λαβύρινθοι, διαδρομές), καταμέτρησης (π.χ. μέτρησε πόσα...) και ελεύθερη ζωγραφική. Στις τελευταίες σελίδες θα βρείτε και λυσσάρι!




     Η διαφορά με το "Βιβλίο των διακοπών" είναι ότι στο δεύτερο τα θέματα είναι καθαρά καλοκαιρινά και ταξιδιάρικα, ενώ σε αυτό θα βρείτε ακόμη και σελίδες με δεινόσαυρους, φάρμες, ερήμους, ιππότες, ακόμη και με χειμώνα!




Έτσι, λοιπόν, περνάμε πολλά από τα καλοκαιρινά πρωινά μας στο σπίτι, όταν ο ήλιος δε μας αφήνει να ανοίξουμε τα πατζούρια ή να βγούμε έξω!




     Αλλά μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι το απολαμβάνουμε όλοι! Παιχνίδια και συνεργασία! Και από πάνω η μαμά να διαβάζει τις εκφωνήσεις! "Μαμά τι λέει να κάνουμε σε αυτή τη σελίδα;"


Εσείς ασχολείστε με βιβλία δραστηριοτήτων το καλοκαίρι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips