Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

DIY καλοκαιρινοί καμβάδες με βότσαλα!



     Ήταν η πρώτη φορά που δοκιμάσαμε κι εγώ και τα παιδιά να δημιουργήσουμε κάτι σε καμβά. Ήταν πραγματικά μια υπέροχη εμπειρία, γιατί αφενός τα χρώματα απλώνονται φανταστικά, αφετέρου δεν υπάρχει περιορισμός στο τι μπορείς να προσθέσεις πάνω τους! Εμείς, εκτός από την απλή ζωγραφική, τα αποτελέσματα της οποίας θα σας δείξω σε επόμενη ανάρτηση, δημιουργήσαμε καλοκαιρινές σκηνές με βότσαλα και όλη η διαδικασία είχε, εκτός από πολύ ενδιαφέρον και πολλή πλάκα!

     Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιήσαμε για τις κατασκευές αυτές είναι μάρκας Luna και The Littlies και ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Διακάκης Εισαγωγική Α.Ε. για τη διάθεση των υλικών.


Πάμε στο ψητό λοιπόν!

Υλικά που χρησιμοποιήσαμε:






Πώς τα φτιάξαμε:
     Αρχικά, θέλαμε να αποτυπώσουμε το βυθό. Η κουνιάδα μου έβαλε στην παλέτα διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε και δημιούργησε άλλες αναμειγνύοντας μπλε, πράσινο και άσπρο. 






Βύθισε το πλακουτσό σφουγγαράκι μέσα και στα τρία χρώματα. Έτσι ξεκίνησε να απλώνει το χρώμα με ευθείες κινήσεις αριστερά-δεξιά.






Τόσο εύκολο που βοήθησε κι ανιψιά!




     Επειδή θέλαμε να δημιουργήσουμε το εφέ του βυθού, δηλαδή χαμηλά να είναι πιο σκούρα η θάλασσα και ψηλά πιο ανοιχτόχρωμη, στο πάνω μέρος του καμβά πρόσθεσε μικρές ποσότητες άσπρου χρώματος, ενώ χαμηλά μπλε χρώμα. Και πάλι τα σκόρπισε με τον ίδιο τρόπο και τα-ταααν! 






Έγινε αυτό το πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα, έτσι απλά!!! Και έτσι σκέτο είναι τέλειο!




Μέχρι το χρώμα να στεγνώσει, σειρά πήραν τα παιδιά!

     Κάθε παιδί ετοίμασε δυο καμβάδες. Κάποιοι καμβάδες περιελάμβαναν βότσαλα και κάποιοι όχι. Αφού το καθένα επέλεξε τι θα δημιουργήσει, διαλέξαμε τα κατάλληλα βότσαλα για την κάθε περίπτωση! Σε αυτή την ανάρτηση, όμως, και επειδή οι δημιουργίες μας ήταν αρκετές, θα σας δείξω αποκλειστικά όσα ετοιμάσαμε με βότσαλα!


1. Το σταφύλι
     Η πεταλουδίτσα μου ήθελε να φτιάξει έναν καμβά με ένα τσαμπί σταφύλι και έναν με βότσαλα-ψαράκια πάνω στο βυθό που ετοίμασε η θεία! Το καμβαδάκι με το σταφύλι το έβαψε μόνη της ροζ. 






Έπειτα χρωμάτισε στρογγυλές πετρούλες σε χρώμα μωβ και δυο πιο μεγάλες πλακουτσές σε πράσινο.




     Ένα κλαδάκι της θάλασσας χρησίμευσε για κοτσάνι! Αφού στέγνωσαν όλα, τα τοποθετήσαμε κατά βούληση στον καμβά και εγώ ανέλαβα το κόλλημα με σιλικόνη. Η συγκεκριμένες ράβδοι της Luna μου αρέσουν ιδιαίτερα γιατί δεν μυρίζουν όταν λιώνουν!




Να το καλοκαιρινό γλυκό τσαμπί σταφύλι!!!




2. Ο μικρός βυθός
     Σειρά είχαν τα ψαράκια! Για τη δουλειά αυτή επιλέξαμε κυρίως οβάλ, πλακουτσά βότσαλα και για τις ουρίτσες τριγωνικά. Το ακρυλικό βάφει καταπληκτικά στην πέτρα, αλλά και η τέμπερα το ίδιο, μόνο που σε μια πέτρα που μας έπεσε νερό, το χρώμα της τέμπερας ξέβαψε ενώ του ακρυλικού όχι.






     Αφού στέγνωσαν κι αυτά, χρησιμοποιήσαμε την υγρή κόλλα γενικής χρήσης για να κολλήσουμε τα ματάκια. Η κόλλα αυτή είναι σαν την κλασική UHU με μια σημαντική διαφορά: είναι μη τοξική και ΔΕ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!! Θα την προτιμήσω όταν θα επιστρέψω στο νηπιαγωγείο, γιατί μέχρι τώρα φθηνά τα έχουμε γλιτώσει τα πνευμόνια μας!!!

     Επίσης, τα συγκεκριμένα ματάκια είναι ΤΕΛΕΙΑ γιατί έχουν πολλά σχέδια και μεγέθη! Για την περίπτωση μας ήταν ό,τι ακριβώς έπρεπε!!!

     Και πάλι τα τοποθέτησε όπως της άρεσαν και πάλι χρησιμοποίησα το πιστόλι σιλικόνης. Να προσέξετε πριν κολλήσετε τις πετρούλες να έχει στεγνώσει καλά το χρώμα, γιατί κάποιες που τις είχε βάψει και από πίσω και πήγα να τις κολλήσω, δεν κόλλησαν γιατί ήταν ακόμη νωπή η μπογιά.

     Όταν τελειώσαμε, περάσαμε το κάτω μέρος του καμβά με τη λευκή κόλλα και το πλακουτσό σφουγγαράκι και ρίξαμε πάνω άμμο που είχε μαζέψει η κουνιάδα μου με τα ίδια της τα χέρια από τις εξωτικές ακτές της Μακύνειας!!!








Αφού στέγνωσε, σηκώσαμε τον καμβά και τον χτυπήσαμε ελαφρώς να φύγει όση άμμος περίσσεψε και κολλήσαμε πάνω χρωματιστά κοχύλια και βοτσαλάκια κατά βούληση! Έτοιμο κι αυτό το έργο τέχνης!!!






3. Ο καρχαρίας
     Ο σαμψωνάκος μου ήθελε έναν καρχαρία! Μετά από αναζήτηση και εξεύρεση τριών βοτσάλων που κατά προσέγγιση θα μας έκαναν τη δουλειά, μου ανακοίνωσε πως θέλει να βάψει τον καρχαρία του καφέ! Πριν καραφλιάσω και προσπαθήσω να τον πείσω ότι δεν υπάρχουν καφέ καρχαρίες, έκανα μια αναζήτηση στο Google και βρήκα πως ναι, καφέ καρχαρίας υπάρχει! Ο σταχτοκαρχαρίας!!! "Μπράβο σαμψωνάκο μου, ανακάλυψες ένα νέο είδος καρχαρία!!" Χαρά ο σαμψωνάκος!!!




Πέρασα με ανεξίτηλο μαρκαδοράκι μια γραμμή στις πέτρες για να χωρίσω το πάνω μέρος με το κάτω και του έδειξα που πρέπει να βάλει καφέ και που γκρι χρώμα.






Αφού τελείωσε, κάλυψα κάποιες λεπτομέρειες που του είχαν ξεφύγει και κολλήσαμε ματάκι.




 Πολύ ύποπτος είναι αυτός ο καρχαρίας!!




Με τον ανεξίτηλο σχεδίασα, επίσης, το στόμα του και του πρόσθεσα δόντια βουτώντας μια οδοντογλυφίδα σε άσπρο ακρυλικό!




Ο σαμψωνάκος δεν ήθελε άμμο στον καμβά του αλλά χαλίκια, όπερ και εγένετο!




Ποιός θα τολμήσει, πείτε μου, να τα βάλει με αυτόν τον άγριο, καφέ καρχαρία;;;




4. Ο μεγάλος βυθός
     Ένας μεγαλύτερος καμβάς χρησιμοποιήθηκε από κουνιάδα και ανιψιά για να δημιουργηθεί ένα πραγματικό έργο τέχνης! Όχι απλός βυθός, αλλά βυθός υπερπαραγωγή!!! Η ανιψιά ετοίμασε τα ψάρια, η κουνιάδα συνέθεσε τον πυθμένα!






     Αφού ξήλωσε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και άλλαξε τις αποχρώσεις καμιά δεκαριά φορές, η all creative, unstoppable κουνιάδα κατέληξε στο αποτέλεσμα που ικανοποιούσε 100% τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της! Ομολογουμένως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!






Πώς σας φάνηκαν τα καμβαδάκια μας;
Εσείς έχετε δοκιμάσει ποτέ να ζωγραφίσετε σε καμβά;

4 σχόλια:

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips