Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Εκδόσεις Usborne: Οι επιλογές μας για τον Ιούνιο 2019!




     Και τον Ιούνιο συνεχίζουν να μας κρατούν απασχολημένους τα βιβλία δραστηριοτήτων των αγγλικών εκδόσεων Usborne, τα οποία προμηθευόμαστε από τη Λίντα, τη διαχειρίστρια της σελίδας ByTheBell Books, η οποία εδρεύει στην Αθήνα και στέλνει όλα τα βιβλία των εκδόσεων μέσω ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα! Μπορείτε να περιηγηθείτε και να ανακαλύψετε πολλά και ενδιαφέροντα βιβλία των εκδόσεων εδώ.




Ελάτε να σας δείξω τις επιλογές μας για τον Ιούνιο!!!


Οι επιλογές της πεταλουδίτσας

Sticker Dolly Dressing Fairies



     Να η πρώτη επιλογή του αυτοκολλητάκια μας!!! Άλλο ένα sticker book, αυτή τη φορά με νεράιδες στις οποίες το παιδί "φορά" διάφορα ρούχα και αξεσουάρ. Δείτε σε αυτό το βίντεο στο 01:13 πώς είναι μέσα περίπου τα sticker books.




     Τη σειρά αυτή την γνωρίσαμε πριν λίγα χρόνια, όταν η αδερφή της νονάς της πεταλουδίτσας μου της χάρισε το βιβλίο της σειράς αυτής με μπαλαρίνες! Τότε είχα εντυπωσιαστεί πολύ, τόσο με την εικονογράφηση όσο και με τα τόσα πολλά αυτοκόλλητα, που επιτρέπουν σε όποιον το παίζει να κάνει αμέτρητους συνδυασμούς! 




Ένα παραπάνω θετικό το ότι τα αυτοκόλλητα αυτά είναι επαναχρησιμοποιούμενα! Δείτε εδώ και τους 40 τίτλους της σειράς.




Cinderella Magic Painting Book



     Τα φανταστικά βιβλία magic painting σας τα σύστησα σε αυτή την ανάρτηση. Είναι ουσιαστικά χρωμοσελίδες που ζωγραφίζονται μόνο με νερό! Απίστευτο; Δείτε πώς εμφανίζονται μαγικά τα χρώματα σε αυτό το βίντεο στο 01:57.




     Η πεταλουδίτσα μου ξετρελαμένη με τη μαγική ζωγραφική, προτίμησε το κλασικό παραμύθι της Σταχτοπούτας! Εδώ δεν έχουμε μόνο ζωγραφική, αλλά και κείμενο με την ιστορία!

     Τα βιβλία αυτά έχουν διάτρητες γραμμές ώστε να κόβονται και να μπορούν να ζωγραφίζουν ταυτόχρονα περισσότερα του ενός παιδιού. Επίσης, η θήκη για το πινελάκι ξεκολλάει και ξανακολλάει, οπότε είναι πολύ πρακτικό στις μετακινήσεις!

Δείτε όλη τη σειρά Magic Painting εδώ.




Οι επιλογές της ζουζούνας ανιψιάς


     Το αγαπημένο παραμύθι της Ραπουνζέλ μεταφέρεται σε βιβλίο μαγικής ζωγραφικής! Τα χρώματα είναι πολύ εντυπωσιακά και δε χρειάζεται να κουβαλάτε μαρκαδόρους ή άλλες μπογιές μαζί σας στην έξοδο!




Decorations to cut, fold and stick



     Αυτό το βιβλίο κι αν είναι πρωτότυπο! Κάθε σελίδα έχει φιγούρες, λωρίδες και σχέδια για να κόψει το παιδί και με αυτές να κατασκευάσει διάφορες χειρορεχνίες, από αλυσίδες και γιρλάντες με σημαιάκια μέχρι μόμπιλε με πουλιά, λουλούδια και πεταλούδες!




     Τα μοτίβα των χαρτονιών έχουν εξαιρετική ποικιλία και οι 100 σελίδες του είναι αρκετές για να σας βγάλει όλο το καλοκαίρι και παραπάνω!!!

Δείτε εδώ και το χριστουγεννιάτικο βιβλίο της σειράς.




Πιστεύω ότι θα το ταράξουν τώρα που έκλεισαν τα σχολεία! Εδώ ο σαμψωνάκος και η ζουζούνα ανιψιά κόβουν λωρίδες για να φτιάξουν μια αλυσίδα με δαχτυλίδια από λωρίδες χαρτιού:






Κι εδώ η πεταλουδίτσα μου έφτιαξε μια όμορφη γιρλάντα με σημαιάκια! Από μια μόνο σελίδα του βιβλίου!





Οι επιλογές του σαμψωνάκου





     Ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο με αυτοκόλλητα! Σε κάθε σελίδα υπάρχει ένα δεινόσαυρος του οποίου πολλά μέρη του σώματος λείπουν και στη θέση τους υπάρχει μόνο ο σκελετός! Το παιδί καλείται να συμπληρώσει το σωστό μέρος στο σωστό δεινόσαυρο και στο σωστό σημείο!




Επειδή σε αυτό το βιβλίο τα αυτοκόλλητα πρέπει να κολληθούν με ακρίβεια, έχει βοηθήσει πολύ το σαμψωνάκο μου με την υπομονή, που δεν είναι και το δυνατό του σημείο (από ποιόν πήρε, μα από ποιόν;;;) Από τα κλάματα, τα σκισίματα και τις φωνές, φτάσαμε στο πολύ καλό σημείο να ζητά βοήθεια όταν βλέπει ότι κάτι το έχει κολλήσει με τρόπο που δεν του αρέσει!




     Αυτό που πραγματικά αγαπώ πάρα πολύ σε αυτό το βιβλίο, είναι η εικονογράφηση! Τόσο ζωντανή που ενθουσιάζομαι σε κάθε του σελίδα! Μακράν η αγαπημένη μου εικονογράφηση με δεινόσαυρους!!!

Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς εδώ.







     Αυτό το μήνα, ο σαμψωνάκος επέλεξε να ασχοληθεί με τα ζώα της ζούγκλας, αν και το αγαπημένο του από τη σειρά εξακολουθεί να είναι εκείνο με τους δεινόσαυρους!

     Κι εδώ πλούσια εικονογράφηση και πολλά διαφορετικά χρώματα αποκαλύπτονται με τη βοήθεια του νερού. Τα βιβλία αυτά παίζονται με οποιοδήποτε πινέλο, γιατί η μαγεία τους κρύβεται στο χαρτί!





Οι επιλογές της μαμάς





     Ένα υπέροχο σετ που περιλαμβάνει παζλ των 100 κομματιών και βιβλίο "ψάξε βρες". Το παζλ είναι αρκετά δύσκολο γιατί είναι πυκνοζωγραφισμένο με πολλές λεπτομέρειες! Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα του! Με τα παιδιά κάναμε δυο πρωινά να το τελειώσουμε και βοηθούσα κι εγώ να φανταστείτε! Αλλά κάναμε όλοι πολύ καλή εξάσκηση στην παρατηρητικότητα μας. Η πεταλουδίτσα μου δεν τρελαίνεται για παζλ (προτιμά τα κολάζ) αλλά ο σαμψωνάκος κι εγώ είμαστε φανατικοί!






     Το βιβλίο κινείται στην ίδια λογική. Κάθε σαλόνι αποτελείται από ΠΟΛΛΕΣ λεπτομέρειες και ζητάει από το παιδί να βρει μέσα στο συνωστισμό διάφορα πράγματα, όπως για παράδειγμα ένα έντομο που φοράει μπότες η πόσα σαλιγκάρια υπάρχουν συνολικά στην εικόνα.




     Το βιβλίο έχει μικρό μέγεθος και γι' αυτό είναι ιδανικό για να το πάρετε μαζί σας στην έξοδο και να απασχολήσετε τα παιδιά, ενώ παράλληλα δουλεύεται και η παρατηρητικότητα τους.




Στις τελευταίες σελίδες θα βρείτε χρωμοσελίδες αλλά και λυσσάρι με τις απαντήσεις!!!

Δείτε όλα τα σετ με βιβλίο και παζλ εδώ.







     Αυτό το βιβλιαράκι το επέλεξα καθαρά για τις εξόδους μας! Είναι από τα βιβλία που τα εμφανίζω μόνο όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού και γι' αυτό πάντα τα βρίσκουν ενδιαφέροντα και ασχολούνται μαζί τους! 




     Το μικρό του μέγεθος (είναι από τη σειρά "Little Sticker Dolly Dressing") το καθιστά εύκολο στη μετακίνηση, το θέμα του είναι σιγουράκι για την πεταλουδίτσα μου και το γεγονός ότι τα αυτοκόλλητα ξεκολλάνε και ξανακολλάνε μου λύνει τα χέρια στις εξόδους, γιατί πάντα θα βρεθεί κάποιο παιδάκι για να το παίξουν μαζί και γλιτώνουμε τα δράματα αν το παιδάκι τύχει και κολλήσει στη γοργόνα κανένα ρούχο που δεν εγκρίνει η πεταλουδίτσα μου! Win win win!




Αν σας άρεσαν τα βιβλία, δείτε εδώ το βίντεο που είχαμε ετοιμάσει με ποικίλες επιλογές από τις εκδόσεις, καθώς και την προηγούμενη ανάρτηση μου, όπου σας μίλησα πρώτη φορά  για τις εκδόσεις Usborne!

Επίσης, ακολουθήστε με στο Instagram και το Facebook γιατί σύντομα θα ανέβει σχετικός διαγωνισμός!


Πώς σας φάνηκαν οι επιλογές μας;
Ποιό ή ποιά βιβλία ξεχωρίσατε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips