Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Δραστηριότητες που ενισχύουν τη φαντασία του παιδιού




     Γεια σας φίλοι μου! Καιρό είχαμε να τα πούμε, ε; Σας έλειψα ή ούτε που το καταλάβατε ότι έλειψα; :-Ρ


     Όπως σας είπα και στο Instagram/Facebook, πάλευα να ολοκληρώσω δυο ψηφιακά άλμπουμ που έληγαν τα κουπόνια τους και είχα μια εβδομάδα που ασχολήθηκα αποκλειστικά με αυτό το θέμα! Πιέστηκα είναι η αλήθεια γιατί και οι φωτογραφίες είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ και το διάστημα πολύ μικρό! Πέσαν πολλά μαζί σε υποχρεώσεις τον Απρίλιο και το Μάιο και αυτό έμεινε πίσω, οπότε έριξα παραπάνω τρέξιμο! Ας είναι! Τέλος καλό, όλα καλά!


     Στο θέμα μας! Χθες βγήκε στον αέρα το καλοκαιρινό τεύχος του Familives, του 3μηνιάιου ψηφιακού περιοδικού για όλη την οικογένεια, στο οποίο ανάμεσα σε πολλούς και αξιόλογους bloggers και όχι μόνο, έχω την τιμή να αρθρογραφώ κι εγώ!! Αν δεν το έχετε υπόψη σας, σας προτείνω να ρίξετε μια ματιά και στα παλιότερα τεύχη, γιατί θα βρείτε πολλά προσεγμένα άρθρα σε σχέση με ποικίλα θέματα! Υγεία, διαπαιδαγώγηση, ψυχολογία, κατασκευές, συνταγές και βιβλιοπροτάσεις!


     Σε αυτό το τεύχος, το δικό μου άρθρο έχει θέμα "Δραστηριότητες που ενισχύουν τη φαντασία του παιδιού", βρίσκεται στις σελίδες 23-24 και το έγραψα με πολύ μεράκι! Όσα σας γράφω είναι μόνο λίγα από όσα μπορείτε να κάνετε μαζί με το παιδί για να καλλιεργήσετε τη φαντασία του, η οποία δεν είναι καθόλου δευτερεύουσα για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού, όπως πολλοί λανθασμένα νομίζουν!


     Τώρα που πιάνει το καλοκαιράκι (κάποια στιγμή θα πιάσει, δεν μπορεί) και θα περνάτε περισσότερο χρόνο με τα μικρά σας και ενδεχομένως στη φύση, θα έχετε πολλές ευκαιρίες να υλοποιήσετε τις προτάσεις που σας γράφω!


     Μην ξεχάσετε να διαβάσετε και τα υπόλοιπα άρθρα του τεύχους, γιατί σε όλα θα βρείτε κάτι ενδιαφέρον! Προσωπικά μου άρεσε πολύ το άρθρο του ψυχολόγου Γιάννη Ξηντάρα στη σελ. 40, ο οποίος απενοχοποιεί το μη co-sleeping, γιατί υπάρχει τέτοιος φανατισμός με αυτό, που αν τολμήσεις και πεις σε κάποια μαμαδομάδα στο Facebook ότι βάζεις το παιδί σου να κοιμάται στο δωμάτιο του, μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις η πιο άκαρδη μάνα του κόσμου! Η πώρωση και το φαρμάκι κάποιων μαμάδων, οι οποίες δεν είναι ειδικοί αλλά ούτε και ξέρουμε τι πραγματικά κάνουν αυτές στη ζωή τους, είναι και ο βασικός λόγος που απέχω από τις μαμαδομάδες στο Facebook (η Κόκκινη Καμέλια έγραψε ένα πολύ όμορφο άρθρο σχετικά με αυτές).


     Πολλά θέματα έπιασα μαζί! Διαβάστε το άρθρο στη σελίδα 24-25 και ελπίζω να το απολαύσετε!


Σας φιλώ!




2 σχόλια:

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips