Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Βιβλιο-παίζουμε: Όταν γελάει ο ουρανός #4




     Καθώς πλησιάζει η μεγάλη γιορτή της Παναγιάς, βρίσκω την ευκαιρία να σας παρουσιάσω ένα βιβλίο που έχουμε εδώ και καιρό διαβάσει, αλλά που αυτές τις ημέρες είναι και ιδιαίτερα επίκαιρο! Το Μάρτιο σας είχα μιλήσει για το τρίτο βιβλίο της σειράς "Όταν γελάει ο ουρανός" και ένα μήνα μετά κυκλοφόρησε το τέταρτο βιβλίο από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά!

     Δε γνωρίζω να σας πω σχετικά με τα δύο πρώτα, αλλά το τέταρτο, όπως και το τρίτο βιβλίο καταπιάνεται με διάφορα παράξενα προσωνύμια της Θεοτόκου, καθώς και τις θαυμαστές ιστορίες που κρύβονται πίσω από κάθε όνομα!





     Στο συγκεκριμένο βιβλίο, θα βρείτε τις ιστορίες από δώδεκα Παναγιές, καθώς και την εξήγηση της ονομασίας της "Η Χώρα του Αχώρητου". Συγκεκριμένα, διαβάσαμε για την Παναγιά την Ξυδού, τη Χελιδονού, την Επταβηματίζουσα, την Παναγιά του Καθρέφτη, την Καψοδεματούσα, την Καπνικαρέα, τη Μονομερίτισσα, την Τριχερούσα, τη Λαγουδιανή, την Πορτοκαλούσα, την Παναγιά της Μυρτιάς και την Αγγελόκτιστη.

     Όλες οι ιστορίες μου άρεσαν πάρα πολύ! Ιδιαίτερα ευχάριστη ήταν εκείνη της Παναγιάς της Πορτοκαλούσας που βρίσκεται στο Άργος, σύμφωνα με την παράδοση της οποίας πετάνε στους νιόπαντρους πορτοκάλια και όσα καταφέρει το ζευγάρι να πιάσει, τόσα παιδιά θα κάνουν! Η ιστορία που μας απασχόλησε περισσότερο ήταν εκείνη της Παναγιάς της Καπνικαρέα, γιατί έπρεπε να εξηγήσω στα παιδιά σχετικά με τον καπνικό φόρο, τι είναι φόρος, ποιός βάζει τους φόρους κλπ.




     Παρόλα αυτά, το τέταρτο αυτό βιβλίο πιστεύω ότι είναι πολύ πιο προσιτό για την ηλικία των παιδιών μου (6 και 4 ετών) σε σχέση με το προηγούμενο, για το μόνο λόγο ότι έχει απλούστερο λεξιλόγιο και κυλούσε η κάθε ιστορία χωρίς να χρειάζεται να σταματώ συχνά για να εξηγώ! Οι ιστορίες εκτυλίσσονται μέσα σε μικρής έκτασης κείμενα (3-4 σελίδες η καθεμία μαζί με τις εικόνες), είναι αυτοτελείς και σε συνδυασμό με την ευχάριστη αφήγηση, δεν υπάρχει πιθανότητα να κουράσουν το παιδί.


     Συγγραφέας του βιβλίου, όπως και όλης της σειράς, είναι η Άννα Ιακώβου, ενώ την εικονογράφηση στο συγκεκριμένο έχει επιμεληθεί η Εύα Καραντινού, της οποίας εικόνες θα βρείτε και στο βιβλίο με τον Άγιο Γεώργιο που σας είχα παρουσιάσει παλιότερα στο Familives.

     Στο βιβλίο περιλαμβάνεται και cd με αφήγηση των ιστοριών.




     Είναι ένα ωραίο δωράκι για να προσφέρετε στα παιδιά αυτές τις ημέρες και ειδικά σε κάποια μικρή Μαρία, Μάριο, Παναγιώτα, Παναγιώτη ή Δέσποινα! Αλλά κι εσείς θα μάθετε πολλά για τη θρησκευτική μας παράδοση και ιστορία!


Καλά διαβάσματα και καλή Παναγιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips