Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

ΟΛΑ τα βιβλία του Δεκεμβρίου 2021!




Κανονικά τα βιβλία του μήνα σας τα δείχνω τον επόμενο, αλλά εδώ έκανα μια εξαίρεση, διότι πολλά από αυτά είναι χριστουγεννιάτικα και ίσως θα σας ήταν βοηθητικό να τους ρίξετε μια ματιά, σε περίπτωση που θα θέλατε να τα αγοράσετε τώρα στις γιορτές! Πιο κάτω θα βρείτε και δύο εκπτωτικούς κωδικούς!!!

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Podcast #11: Τι είναι το Sunday Basket και η δική μου εκδοχή



Έφτασε το 11ο επεισόδιο του Κορίτσι Μάλαμα Podcast!!! 👏👏👏 (αυτοχειροκροτούμαι 😝) 

Σε αυτό το επεισόδιο μοιράζομαι μαζί σας ό,τι έχω μάθει σχετικά με το σύστημα διαχείρισης εγγράφων, το Sunday Basket, καθώς και τη δική μου εκδοχή του συστήματος!


Ακούστε το 11ο επεισόδιο εδώ:



Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Τα αξεπέραστα ρολά κανέλας!



Σας έχω πάρει τα μυαλά με αυτά τα ρολά κανέλας, το ξέρω!!! Ήρθε λοιπόν και η συνταγή στο blog, για να μπορείτε κι εσείς με χαρά να γευτείτε τα πιο μαλακά, τα πιο τρυφερά, τα πιο λαχταριστά ρολά κανέλας που έχετε δοκιμάσει ποτέ!!!

Η αρχική συνταγή είναι από το blog The Baker Chick, αλλά απλοποίησα λίγο τη διαδικασία συν κάποιες μικρές αλλαγές ώστε να ταιριάζει με τα γούστα μας!

Να σας πω ότι αυτή η συνταγή που σας δίνω είναι διπλασιασμένη, όπως την κάνω κι εγώ, ώστε τα παιδιά να μπορούν να φάνε ρολά και στο σχολείο αλλά και με το γάλα τους και επίσης να φάει και ο άντρας μου και όποιος άλλος θέλει τέλος πάντων! Η διπλή δόση γεμίζει ένα ταψί μεγέθους λαμαρίνας φούρνου.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Διαβάζοντας βιβλία σε μωρά 0-2 ετών: Οδηγός για γονείς




Το πολύ χρήσιμο κείμενο που ακολουθεί, είναι ένα gust post γραμμένο από την Μαρία Κούτρα, ιδιοκτήτρια του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου CleverBooks.gr! Ελπίζω να σας βοηθήσει με το διάβασμα παιδικών βιβλίων στο σπίτι, ειδικά στις πιο μικρές ηλικίες που δεν ξέρετε πότε και από πού να ξεκινήσετε! Enjoy!!

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Τα δεύτερα γενέθλια του γκαστονάκου! Baby monkey party!




 Κι αφού το πρώτο του, baby shark party, είχε τόση επιτυχία, αποφασίσαμε με τα παιδιά το δεύτερο πάρτι του να είναι μια διασκευή του πρώτου! Τη βασίσαμε λοιπόν στο τραγούδι Baby monkey banananas!!! Εδώ είναι και ο σχετικός πίνακας με ιδέες στο πίντερεστ!

Να σας πω πως ο γκαστονάκος είναι 3 ετών, που σημαίνει ότι αυτό το πάρτι το κάναμε πέρυσι, αλλά ήθελα να σας γράψω γι' αυτό όπως και να 'χει! Έπεται και το τρίτο πάρτι!!!

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Τα βιβλία του Σεπτεμβρίου 2021



Παρόλου που τα βιβλία που διαβάζουμε είναι πολλά, ο χρόνος για αναρτήσεις είναι φέτος πιο περιορισμένος! Έτσι, για να καταφέρνω να σας γράφω για όλα τα παιδικά βιβλία που διαβάζουμε, αποφάσισα να επιστρέψω στη στήλη Τα βιβλία του μήνα, όπου κάθε μήνα θα σας γράφω για ΟΛΑ τα παιδικά βιβλία διαβάσαμε τον προηγούμενο!

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Η φθινοπωρινή μου bucket list για το 2021 (και πώς τα πήγα με την καλοκαιρινή)





Έφυγε και αυτό το καλοκαιράκι! Φέτος ξεκουράστηκα και το είχα τόση ανάγκη!!! Φόρτισα μπαταρίες, κι ας κατάφερα να σπάσω το μικρό δαχτυλάκι του ποδιού μου!

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΛΑ τα βιβλία που διαβάσαμε το καλοκαίρι από το Μεταίχμιο!





Μπορεί να μη διαβάσαμε πολύ το καλοκαίρι, αλλά δε διαβάσαμε και λίγο! Σήμερα σας γράφω για ΟΛΑ τα παιδικά βιβλία που πέρασαν από τα χέρια μας το καλοκαίρι από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! 

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Βιβλία για παιδάκια 2-3 ετών!





Συγκέντρωσα και σας παρουσιάζω σήμερα μερικά βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, που είναι κατάλληλα για παιδάκια ηλικίας 2-3 ετών, μια ηλικιακή ομάδα για την οποία δεν σας έχω παρουσιάσει πολλά!

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Η μαμά διαβάζει: Το μυστήριο της εν Χριστώ συζυγίας





Το βιβλίο με τίτλο "Το μυστήριο της εν Χριστώ συζυγίας" των εκδόσεων Άθως, ήταν στη λίστα to-read μου για το 2021 και το τελείωσα μόλις πριν μερικές ημέρες! Ευχαριστώ τις εκδόσεις Άθως για το αντίτυπο που μου έστειλαν! Ώρα λοιπόν να σας μιλήσω γι' αυτό, να σας δώσω μια ιδέα για το περιεχόμενο και το ύφος του και να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου!

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Τα 7α γενέθλια της πεταλουδίτσας! Unicorn party!



Αυτή η ανάρτηση αφορά το περσινό μας πάρτι! Αλλά επειδή θέλω να τα έχω με σειρά στο blog, πριν σας γράψω για το φετινό, θα κάνω αφιέρωμα το 7ο πάρτι της πεταλουδίτσας μου με θέμα τον σούπερ δημοφιλή μονόκερο!!!

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Βιβλιο-παίζουμε: Δε θέλω να περιμένω! - Και γιατί πρέπει;





Δυο ακόμη βιβλία, σχετικά νεοκυκλοφόρητα, από την αξιόλογη σειρά Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας έφτασαν στην πόρτα μας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! Δείτε τις παρουσιάσεις των υπόλοιπων βιβλίων της σειράς εδώ κι εδώ. Συγγραφέας όλων των βιβλίων της σειράς είναι η Σου Γκρέιβς, εικονογράφος η Ντεζιντέρια Γκουιτσαρντίνι και τη μετάφραση έχει επιμεληθεί η Μάρω Ταυρή.

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Βιβλία δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας!




Αν με διαβάζετε καιρό, θα γνωρίζετε ότι στο σπίτι μας αγαπάμε και χρησιμοποιούμε ευρέως τα βιβλία δραστηριοτήτων (διαβάστε εδώ όλες τις παρουσιάσεις που έχω κάνει με βιβλία δραστηριοτήτων)! 

Σήμερα θα σας δείξω τέσσερα σχετικά νέα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και θα μοιραστώ τις εντυπώσεις μας από αυτά! Να σας πω ότι με τα βιβλία αυτού του ποστ ασχολείται ή ασχολήθηκε ο 6χρονος σαμψωνάκος μου, ο οποίος τελείωσε το νηπιαγωγείο και από Σεπτέμβρη πρώτα ο Θεός θα είναι πρωτάκι! Αλλά και η πεταλουδίτσα μου δεν μένει χωρίς βιβλία διακοπών, παρόλο που είναι στο δημοτικό! Λίγες σελίδες την ημέρα μέσα στις διακοπές δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν! Ίσα ίσα, είναι διασκεδαστικές και βοηθούν τα παιδιά να μην ξεχάσουν τις νεοαποκτηθείσες από την προηγούμενη χρονιά γνώσεις!

Πάμε να δούμε τα νέα βιβλία δραστηριοτήτων προσχολικής ηλικίας που μπήκαν στο σπίτι μας φέτος!

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Podcast #10: Πώς άλλαξε η σχέση με τον άντρα μου μέσα στο γάμο

 


Έχω να ανεβάσω νέο Podcast από τον Φεβρουάριο! #CovidMadeMeToIt

Αλλά το σημαντικό είναι ότι ανέβηκε το 10ο επεισόδιο και μάλιστα με θέμα που ΕΣΕΙΣ ζητήσατε!!!


Σε αυτό το podcast μοιράζομαι μαζί σας σκέψεις, σχετικά με το πώς έχει αλλάξει (ή όχι) η σχέση με τον άντρα μου, μέσα στα χρόνια που γίναμε αντρόγυνο και γονείς!

Ακούστε το 10ο επεισόδιο εδώ:





Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Βιβλιο-παίζουμε: Είμαι θεός - Είμαι θεά




Το Μεταίχμιο κυκλοφορεί ολόκληρη σειρά από βιβλιαράκια με μαλακό εξώφυλλο, αφιερωμένα το καθένα σε έναν από τους θεούς του Ολύμπου, αλλά και σε πολλούς πολλούς αρχαιοελληνικούς μύθους (δείτε όλη τη σειρά "Μυθολογικά Παραμύθια" εδώ)! 

Οι ιστορίες όλων των θεών κυκλοφορούν, ακόμη, συγκεντρωμένες σε δύο σκληρόδετα βιβλία, τα "Είμαι θεός" και "Είμαι θεά". Οι εκδόσεις μας έστειλαν τα δυο σκληρόδετα βιβλία συν δυο μεμονωμένα βιβλιαράκια, αυτά του Δία και της Δήμητρας. Τις ευχαριστούμε πολύ! Τα διαβάσαμε όλα και σας γράφω τις εντυπώσεις μας από αυτά!

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Εκτυπώσιμο γράμμα για τη γιορτή του πατέρα!!!

 


Έψαχνα κάποιο εκτυπώσιμο για να ετοιμάσουμε για τη γιορτή του πατέρα που είναι αύριο, αλλά δεν έβρισκα κάτι ακριβώς όπως το θέλω! Κι αν δε βρίσκεις αυτό που θες, το φτιάχνεις! Επομένως, το έφτιαξα και το μοιράζομαι μαζί μας!

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Δωράκια για το δάσκαλο: 17 εύκολες DIY ιδέες!!

 


Μια round-up ανάρτηση που ετοίμασα πριν 3 χρόνια για το blog του ψηφιακού περιοδικού Familives, το οποίο είναι επίκαιρο εν όψει των σχολικών καλοκαιρινών διακοπών!!!

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Βιβλιο-παίζουμε: Ο Πίτερ Ράμπιτ - Μια τρελή τρελή εφεύρεση!



Τον γνωρίζετε τον Πίτερ Ράμπιτ; Είναι ο διάσημος ήρωας πολλών από τα βιβλία της Μπέατριξ Πότερ, μιας παλιάς και αγαπημένης ανά τον κόσμο αγγλίδας παραμυθούς που άφησε εποχή και η οποία εικονογραφούσε η ίδια τις ιστορίες της! Ο Πίτερ Ράμπιτ, λοιπόν, τρυπώνει ξανά στα σπιτικά μας, μέσα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ώστε να αγαπηθεί ξανά, από μια νέα γενιά παιδιών αυτή τη φορά! Η νέα του περιπέτεια έχει τίτλο "Μια τρελή τρελή εφεύρεση"!

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Ο σαμψωνάκος έγινε 6! Black Panther party!!!




Εξάρισε κι ο μικρός σαμψών!!! Με ένα γέλιο και με ένα κλάμα περνά όλη του τη μέρα, εκτός από τις ώρες που τρώει, κοιμάται και διαβάζει!!! Κι επειδή στο σπίτι μας τα πάρτι είναι μεγάλη υπόθεση, τα παιδιά μας πάντα επιλέγουν θέμα για το επόμενο πάρτι τους, μόλις τελειώσει το τρέχον! Πολύ συχνά και ακόμα νωρίτερα, έως 2-3 χρόνια!!! Αληθινά γεγονότα αυτά που σας γράφω!

Παρόλα αυτά, το πάρτι Μαύρου Πάνθηρα το επέλεξε μόνο 8-9 μήνες νωρίτερα, καθώς ήταν διχασμένος ανάμεσα και σε άλλους ήρωες! Χατίρια δε χαλάμε έχουμε πει, αρκεί να μπορούν να χωρέσουν στο διαθέσιμο χρόνο και προϋπολογισμό!


Να λοιπόν, τι ετοιμάσαμε για το Μαύρο Πάνθηρα μας!

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

2 παραμύθια που διαβάσαμε από έλληνες συγγραφείς!


2 παραμύθια από έλληνες συγγραφείς


Τις προηγούμενες ημέρες διαβάσαμε δυο υπέροχα παραμύθια, από έλληνες συγγραφείς, τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! Ευχαριστούμε τις εκδόσεις για τα αντιτυπα που μας έστειλαν! Ελάτε να σας πω αναλυτικά περί τίνος πρόκειται!

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Η καλοκαιρινή μου bucket list για το 2021 (& πώς τα πήγα με την ανοιξιάτικη)

 


Πέρασε κι η Άνοιξη με μιαν ανάσα!!! Δόξα τω Θεώ που το καλοκαιράκι μας βρήκε γερούς και δυνατούς!

Να τι έκανα και τι δεν έκανα από την ανοιξιάτικη bucket list μου!

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Πειρατές και τέρατα από το Μεταίχμιο!




Αυτές τις μέρες διαβάσαμε δυο φανταστικά παραμύθια από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! Πρόκειται για την "Πειρατόσουπα" και το "Μαμά! Τα τέρατα!". Καιρό είχαν να πέσουν στα χέρια μας βιβλία που δεν είναι παιδαγωγικού χαρακτήρα, αλλά ενδιαφέρονται να διασκεδάσουν το παιδί με τις υπέροχες ιστορίες τους!!! Είναι ωραίο να κάνεις ένα διάλειμμα με τη φαντασία σου για να γελάσεις και να θαυμάσεις!! Πάμε να τα δούμε!

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Από t-shirt σε μοδάτο τοπάκι!

 


Έχετε κάποιο t-shirt του οποίου το χρώμα ή το logo  σας αρέσει πολύ, αλλά θα το προτιμούσαμε λίγο πιο εφαρμοστό/στυλάτο/προσωποποιημένο/δροσερό; Σας έχω τη λύση, η οποία λέγεται ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ!!!

Με ψαλίδι, χάρακα, σαπουνάκι ή μολύβι, βελόνα και κλωστή ή ραπτομηχανή, φτιάξτε το μπλουζάκι που επιθυμείτε! Στο φθινοπωρινού τεύχος 2020 του ψηφιακού περιοδικού Familives, σας δείχνω πώς να αλλάξετε τη λαιμόκοψη, να αφαιρέσετε τα μανίκια, να το στενέψετε και να δημιουργήσετε ασυμμετρία στο τελείωμα!


Διαβάστε τον οδηγό βήμα βήμα εδώ!!!


Δείτε εδώ όλες τις αναρτήσεις μου με θέμα "Πρακτική ραπτική"!


Καλές δημιουργίες!!!


Κυριακή 23 Μαΐου 2021

2 παιδικά βιβλία με οικολογικό μήνυμα!




Δυο βιβλία που διαβάσαμε την περασμένη εβδομάδα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, είναι τα "Θα γίνουμε κύμα" και "Ένα σωρό πράγματα"! Το κοινό στοιχείο που έχουν μεταξύ τους, εκτός του ότι είναι πολύ ευχάριστα και τα δύο, είναι τα οικολογικά μηνύματα και η ευαισθητοποίηση που δημιουργούν στον αναγνώστη, σχετικά με τις επιλογές μας και το πόσο αυτές επηρεάζουν τόσο τη δική μας πραγματικότητα, όσο και ολόκληρου του πλανήτη! Ευχαριστούμε πολύ τις εκδόσεις Μεταίχμιο για τα αντίτυπα που μας έστειλαν! Πάμε να σας τα δείξω αναλυτικά!

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

6 βιβλία που διαβάσαμε από την Ελληνοεκδοτική (+ ποιό είναι το αγαπημένο μου!)




Η Ελληνοεκδοτική μας έστειλε δυο στοίβες με βιβλία, σε διαφορετικό χρόνο την καθεμία! Την ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό! Εμείς διαβάσαμε τα παιδικά (μας έστειλε και εφηβικά, αλλά και ενηλίκων) και σας γράφω λίγα λόγια για το καθένα, ώστε να πάρετε μια ιδέα γι' αυτά!!!

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Μυρωδιές και χρώματα από τη Μ. Εβδομάδα - 2021 Edition




Η ετήσια μετα-πασχαλινή ανάρτηση έφτασε! Κάθε χρόνο σε αυτήν, μοιράζομαι μαζί σας εικόνες από τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και των διακοπών του Πάσχα!

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Φτιάχνουμε πασχαλινό καλαθάκι από πηλό - 2ος τρόπος

 



Εδώ σας είχα δείξει το πασχαλινό καλάθι από πηλό που είχαμε φτιάξει παλιότερα!

Την ίδια εκείνη μέρα φτιάξαμε και ένα δεύτερο καλαθάκι με άλλο τρόπο, πιο απλό! Αυτόν θα σας δείξω σήμερα!

Οι κατασκευές αυτές έγιναν εν έτη 2018, δηλαδή ενώ ήμουν έγκυος στον γκαστονάκο, ενώ η πεταλουδίτσα μου ήταν προνήπιο και ο σαμψωνάκος πήγαινε παιδικό σταθμό!

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Ορθόδοξα παιδικά βιβλία για το Πάσχα - Mέρος #2




 Δείτε εδώ το πρώτο μέρος των ορθόδοξων παιδικών βιβλίων σχετικών με το Πάσχα!

Σε αυτή την ανάρτηση θα σας μιλήσω για 3 βιβλία των εκδόσεων Άθως Παιδικά (οι οποίες έχουν νέο, δικό τους εύχρηστο site), δύο από τα οποία μου έστειλαν οι εκδόσεις (και τις ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό!) και το τρίτο που αγόρασα μόνη μου!

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Εύκολο art box!




Πριν 6 (!) χρόνια (τόσο περίπου άργησε αυτή η ανάρτηση 🙈😅) είδα αυτή την κατασκευή της Ελπίδας από το blog Two Boys And Hope κι είπα "Oυάου! Θέλω να φτιάξω κι εγώ ένα κουτάκι ζωγραφικής για την 2 ετών (τότε) πεταλουδίτσα μου και να το παίρνουμε παντού μαζί!"

Τα υλικά πιο δυσεύρετα τότε (τουλάχιστον για μένα) κι οι πόροι πολύ περιορισμένοι (σίγουρα για μένα!), δεν είχα τη δυνατότητα να αγοράσω χρώμα μαυροπίνακα για να βάψω το κουτάκι μου, οπότε δημιούργησα με ό,τι είχα ήδη: μαυροπίνακα σε αυτοκόλλητο ρολό, που περίσσεψε από μια κατασκευή της κουνιάδας και μου το έδωσε!

Να πώς έφτιαξα το δικό μας art box!

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Βιβλιο-παίζουμε: Μαθαίνω να συγκεντρώνομαι!




Το βιβλίο Μαθαίνω να συγκεντρώνομαι των εκδόσεων Μεταίχμιο το διαβάσαμε με τα παιδιά πριν λίγο καιρό! Θα το είδατε όσοι είστε εγγεγραμμένοι στο κυριακάτικο Newsletter ή στα stories του Instagram! Και ήρθε η ώρα να σας μιλήσω αναλυτικά για το βιβλίο αυτό, που σας κίνησε τόσο το ενδιαφέρον!

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

12+1 τρόποι για να εξοικονομήσετε χώρο στο σπίτι σας

 



Ένα άρθρο που έγραψα για το ψηφιακό περιοδικό Familives, την Άνοιξη του 2017! Enjoy!


Άνοιξη, καιρός για ανανέωση! Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να απελευθερώσετε χώρο στο σπίτι σας και να το αφήσετε να αναπνεύσει, μαζί του κι εσείς!! Αφιερώστε μισή ώρα κάθε μέρα στα παρακάτω tips και δείτε τη διαφορά!

Ορθόδοξα παιδικά βιβλία για το Πάσχα



Δυο υπέροχα βιβλία που λάβαμε από τις εκδόσεις Θύρα και Άθως Παιδικά είναι το "Πάσχα είναι..." και "Ο παππούς πετεινός θυμάται..." αντίστοιχα! Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που είχαμε την ευλογία να τα διαβάσουμε με τα παιδιά και να βιώσουμε όλοι μαζί λίγο περισσότερο την πραγματική ουσία του Πάσχα!

Πάμε να σας τα δείξω!


Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Πώς να ενισχύσετε την ανάπτυξη του γραπτού λόγου στα παιδιά



 

Ένα άρθρο που έγραψα για το ψηφιακό περιοδικό Familives! Enjoy!


Ο γραπτός λόγος είναι ιδιαίτερα σημαντικός στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Σκεφτείτε πόσο συχνά ανατρέχουμε σε αυτόν: διαβάζουμε τις ετικέτες των προϊόντων, συντάσσουμε επίσημα έγγραφα, στέλνουμε κάρτες και μηνύματα, σημειώνουμε τις δουλειές μας, διαβάζουμε τους υπότιτλους στις ταινίες. Φανταστείτε πόσο δύσκολη είναι η ζωή ενός ανθρώπου αναλφάβητου, προσπαθώντας να λειτουργήσει αποτελεσματικά μέσα σε μια κοινωνία γεμάτη από γραπτό λόγο!

Βιβλιο-παίζουμε: Ταξίδι στα βάθη των ωκεανών




 Ένα παιδικό βιβλίο γνώσεων που ολοκληρώσαμε πρόσφατα είναι το "Ταξίδι στα βάθη των ωκεανών" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ευχαριστούμε πολύ τις εκδόσεις για το αντίτυπο που μας έστειλαν!

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Παιδικά βιβλία που διαβάσαμε για το 1821 - Μέρος #3




Στο τρίτο και τελευταίο μέρος των αναρτήσεων, σχετικών με παιδικά βιβλία που διαβάσαμε για το 1821, θα σας μιλήσω για το βιβλίο Για να ζούμε ελεύθεροισυγγραφέας του οποίου είναι η Ελένη Σβορώνου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Την ιδιαίτερη εικονογράφηση έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Κούρτογλου, τον οποίον εμείς γνωρίσαμε ήδη από το βιβλίο Τι είναι η Δημοκρατία. Ευχαριστούμε πολύ τις εκδόσεις για το αντίτυπο που μας έστειλαν!

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Παιδικά βιβλία που διαβάσαμε για το 1821, Μέρος #2





Στο δεύτερο μέρος των αναρτήσεων σχετικά με παιδικά βιβλία για το 1821, θα σας μιλήσω για 2 υπέροχα που διαβάζουμε αυτές τις ημέρες από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά! Τίτλος τους είναι "Ζωγραφίζω και γνωρίζω τους ήρωες του 1821, τεύχος Α' και τεύχος Β'" και συγγραφέας τους η Κωνσταντίνα Ζηκούλη-Τακοπούλου.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Παιδικά βιβλία που διαβάσαμε για το 1821 - Μέρος #1



Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821! Αυτό αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς, καθώς εκτός του ότι νιώθουμε ευγνώμονες και θυμόμαστε τα κατορθώματα των προγόνων μας, τα οποία μας δίνουν δύναμη στη σημερινή δύσκολη περίοδο που διανύουμε, χαιρόμαστε και γιατί φέτος βγήκαν ΤΟΣΑ πολλά αξιόλογα βιβλία αφιερωμένα στην Ελληνική Επανάσταση! Έτσι, έχουμε περισσότερα βιβλία από ποτέ, για να εμπλουτίσουμε μαζί με τα παιδιά τις γνώσεις μας και να μυηθούμε στο κλίμα της τότε Ελλάδας και τα ηρωικά ιδεώδη των ανθρώπων που καθόρισαν την εξέλιξη της!


Στο πρώτο αυτό μέρος των παιδικών βιβλίων που διαβάσαμε για το 1821, θα σας μιλήσω για 5 βιβλία που διαβάσαμε και που μας έστειλαν οι εκδόσεις Ψυχογιός! Τις ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό!

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

DIY ουρά και πλεξούδα γοργόνας!




Το 2019 που κόρη και ανιψιά βρέθηκαν μαζί στο νηπιαγωγείο, η κυρία τους έδωσε ρόλο γοργόνων στην καλοκαιρινή γιορτή! Δεν θυμάμαι γιατί, αλλά βαλθήκαμε την προηγούμενη μέρα με την κουνιάδα μου να τους φτιάξουμε ουρές και πλεξούδες! Ποιός ξέρει γιατί το κάναμε τελευταία στιγμή! Ίσως και να μην είχα πολλή όρεξη (ενός έτους ο γκαστονάκος τότε και 4 ο σαμψών) και τελικά με τον ενθουσιασμό της να με παρέσυρε!!!

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Η μαμά διαβάζει: Μαμά για Σπίτι (+ διαγωνισμός!)




Ένα βιβλίο που τελείωσα αυτή την εβδομάδα και ήταν στα to-read του 2021, είναι το Μαμά για Σπίτι της Κατερίνας Δανδουλάκη-Χιόνη, blogger στο ομώνυμο ιστολόγιο Μαμά για σπίτι, αγαπημένη δική μου και πολλών άλλων γυναικών!!!

Μετά τα παιδικά βιβλία που μας χάρισε, η Κατερίνα αυτή τη φορά μοιράζεται μαζί μας κάποιες πιο προσωπικές της πλευρές και σκέψεις! Το βιβλίο της αυτό αποτελείται από κείμενα δημοσιευμένα στο blog της, μέσα από τα οποία εκφράζει προβληματισμούς, συναισθήματα, προσωπικές στιγμές και συνειδητοποιήσεις, κείμενα με τα οποία είναι δύσκολο να μην ταυτιστεί μια ορθόδοξη γυναίκα και ειδικά μητέρα!

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Η ανοιξιάτικη bucket list μου (& πώς τα πήγα με τη χειμωνιάτικη)!



Ήρθε η Άνοιξη!!! Ούπιι!!! Κίκιοοο!!!! Που έλεγε κι ο σαμψωνάκος μικρούλης!!! Φρέσκια ενέργεια ανανέωσης, απευθείας από το ξύπνημα της φύσης! Τι έκανα το χειμώνα και τι θα κάνω την αγαπημένη μου εποχή; Ελάτε να σας πω!

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Podcast #9: Τι προγραμματίζω κάθε εβδομάδα



9ο podcast! Σε αυτό το επεισόδιο μοιράζομαι μαζί σας 6 πράγματα τα οποία προγραμματίζω ΚΑΘΕ εβδομάδα, ώστε να κυλούν οι μέρες μου πιο ήρεμα, στοχευμένα και παραγωγικά!


Ακούστε το 9ο επεισόδιο εδώ:





Τα παιδια διαβάζουν: Το αγόρι που ζούσε με δράκους!



Η συνέχεια του βιβλίου Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους (διαβάστε την παρουσίαση εδώ), που αγαπήσαμε πολύ με τα παιδιά και με το οποίο γελάσαμε μέχρι δακρύων, κυκλοφορεί πλέον και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με τον τίτλο Το αγόρι που ζούσε με δράκους! Το διαβάσαμε και σας τα λέμε όλα!!!

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Βιβλιο-παίζουμε: Η πρώτη μου λογοτεχνία vol. 2




Εδώ σας είχα παρουσιάσει δυο βιβλία από τη σειρά "Η πρώτη μου λογοτεχνία" των εκδόσεων Μεταίχμιο! Ουσιαστικά αποτελείται από κλασικά και αγαπημένα βιβλία, τα οποία έχουν ξαναγραφτεί από αξιόλογους Έλληνες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, ώστε να απευθύνονται σε μικρότερα παιδιά, 4-8 ετών κατά τη γνώμη μου! Η κλασική λογοτεχνία δεν είναι για πλάκα κλασική! Καλλιεργούν στους αναγνώστες αξίες διαχρονικές, όπως η ειλικρίνεια, η συμπόνια, η ευγνωμοσύνη, η υπευθυνότητα, η φιλία, η γενναιοδωρία.

Σήμερα, θα σας μιλήσω για τη Μηλιά και Το μόνο της ζωής του ταξίδι!

14+1 tips για να κάνετε οικονομία στο σούπερ μάρκετ!




Μια ανάρτηση που τη ζητήστε πολλές φορές! Η αλήθεια είναι ότι για εμάς τις νοικοκυρές, τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ είναι ένα φλέγον ζήτημα! Ετοίμασα λοιπόν 15 tips που προσωπικά εφαρμόζω και που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το λογαριασμό!!

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Βιβλιο-παίζουμε: 3 παραμυθάκια για τα Όνειρα του Θοδωρή!




Τα 3 βιβλία για τα οποία σας γράφω σήμερα μου τα έστειλε η ίδια η συγγραφέας τους, η κυρία Χριστίνα Ντούμα, όχι μόνο για να σας παρουσιάσω τις όμορφες ιστορίες τους, αλλά και γι να ευαισθητοποιήσουμε ακόμη περισσότερα άτομα σχετικά με το όνειρο το δικό της και του παιδιού της, το Όνειρο του Θοδωρή!

Ο 25χρονος Θοδωρής πάσχει από μια θανατηφόρα νόσο, που με βάση τα ως τώρα ιατρικά δεδομένα, δεν αναμενόταν να ζήσει πάνω από το 20ο έτος της ηλικίας του. Αν αυτό δεν είναι θαύμα, τότε τι είναι!  Οι επιστήμονες εκπονούν έρευνες για να βρουν θεραπεία και μάλιστα είναι αισιόδοξοι πως σύντομα θα μπορούν να την προσφέρουν στο Θοδωρή!


DIY χειμωνιάτικα αξεσουάρ από παλιό πουλόβερ!

 


Έχετε πουλοβεράκι που σας αρέσει πολύ αλλά δεν το φοράτε πια, είτε γιατί είναι φθαρμένο ή επειδή σας είναι λίιιγο μικρό; (Όχι, δεν μου έτυχε σας λέω, μην επιμένετε, υποθετικά μιλάω!!)


Σε αυτό το παλιό άρθρο του Familives σας καθοδηγώ βήμα βήμα πώς να μετατρέψετε ένα πουλοβεράκι σε χειμωνιάτικα αξεσουάρ, συγκεκριμένα γκέτες, λαιμό και ear warmer, κορδέλα για τα μαλλιά που ζεσταίνει και τα αυτιά δηλαδή!!


Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Ένα πουλόβερ
  • Ψαλίδι
  • Ασορτί κλωστή
  • Ραπτομηχανή ή βελόνα (τόσο απλά!!!)

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Podcast #8: Πώς διαχειρίζομαι τους τσακωμούς των παιδιών

 


Ήρθε το πρώτο Podcast του 2021!!! Woohooo!!!

Θέμα του 8ου επεισοδίου είναι οι καβγάδες των παιδιών και πώς τους αντιμετωπίζω στο σπίτι, σαν μαμά και όχι σαν νηπιαγωγός!!! Ένα θέμα που μου ζητήσατε πολλές αναγνώστριες!!


Ακούστε το 8ο επεισόδιο εδώ:



Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Βιβλιο-παίζουμε: Οι πρώτες μου χρωμοσελίδες


 

Το Μεταίχμιο μας έστειλε δυο χαριτωμένα βιβλία με χρωμοσελίδες για μικρά παιδάκια!

Η σειρά στην οποία ανήκουν ονομάζεται "Οι πρώτες μου χρωμοσελίδες" και προς το παρόν περιλαμβάνει 4 βιβλία, τα οποία μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα των εκδόσεων εδώ.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Βιβλιο-παίζουμε: Το νησί του Χρόνου




Την περασμένη εβδομάδα διαβάσαμε το παραμυθάκι Το νησί του χρόνου της Μαρίας Μπάμπου - Συρδάρη, με εικονογράφηση Γαριφαλιάς Τεπελένη, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite. Η ίδια η συγγραφέας μας έστειλε ένα αντίτυπο για να το διαβάσουμε με τα παιδιά και, αν το θεωρούσα αξιόλογο, να το παρουσιάσω στο blog! Ευχαριστούμε πολύ την Μαρία Συρδάρη για το βιβλίο! Πάμε να δούμε περί τίνος πρόκειται!

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Η λέξη που επέλεξα για το 2021!




Πέρυσι, είχα επιλέξει για λέξη της χρονιάς την "ΕΥΕΞΙΑ", επειδή ήθελα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με την ποιότητα ζωής μου και τις συνήθειες μου. 

Φέτος, νιώθω να αναζητώ κάτι διαφορετικό και αυτό είναι η "ΗΣΥΧΙΑ". Αυτή είναι και η λέξη μου για τη νέα χρονιά!

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Η μαμά διαβάζει: ΧΑΠΙ-ΕΝΤ!




Το "ΧΑΠΙ-ΕΝΤ!" το διάβασα τον προηγούμενο μήνα και ίσως είδατε κάποια σχετικά αποσπάσματα που ανέβασα στα στόρις μου! Το βιβλίο έχει γράψει ο πατήρ Διονύσιος Ταμπάκης (ο συγγραφέας επίσης του "Αγιορείτικες κουβέντες") και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως. Ευχαριστώ πολύ τις εκδόσεις για το αντίτυπο που μου έστειλαν.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Η μαμά διαβάζει: Η δύναμη του ΟΧΙ




Μήπως δυσκολεύεστε να πείτε "όχι" όταν οι άλλοι ζητούν πράγματα από εσάς ή όταν παραβιάζουν τα προσωπικά σας όρια; Μήπως είστε "people pleaser" που λένε και οι φίλοι μας οι αγγλόφωνες coaches; Μήπως θέλετε να βρείτε τρόπους να αποκτήσετε περισσότερη πυγμή, το θάρρος της γνώμης σας και των επιθυμιών σας; Αν ναι, τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς!

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

4 βιβλία για να διαβάσετε με τα παιδιά εν μέσω πανδημίας




Τα βιβλία για τα οποία θα σας μιλήσω σε αυτή την ανάρτηση είναι των εκδόσεων Μεταίχμιο και μου τα έχουν στείλει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους το καθένα. Συνδύασα, όμως, τα συγκεκριμένα, καθώς πιστεύω ότι είναι πολύ ταιριαστά αναγνώσματα για τις ιδιαίτερες συνθήκες που περνάμε αυτό το διάστημα λόγω της πανδημίας.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Μυρωδιές και χρώματα από τα Χριστούγεννα! - 2020 Edition




Φέτος παρόλο που ήμασταν μέσα στο σπίτι, περάσαμε τα πιο γεμάτα Χριστούγεννα! Γεμάτα όχι με άγχος και με υποχρεώσεις, αλλά με όμορφες, δημιουργικές κι αξέχαστες στιγμές! Ακολουθούν πολλές πολλές φωτογραφίες!!!

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

2 γιορτινά βιβλία & 1 παιχνίδι από την Ελληνοεκδοτική!




 Η Ελληνοεκδοτική μας έστειλε πρόσφατα, ανάμεσα στα άλλα, δυο πρωτοχρονιάτικα βιβλία και ένα παιχνίδι! Μακάρι να τα είχαμε νωρίτερα στα χέρια μας και να σας έκανα την παρουσίαση πιο νωρίς! Δεν πειράζει, εμείς τα διαβάσαμε, τα παίξαμε, θα σας μιλήσω γι' αυτά κι εσείς κρίνετε τι σας ταιριάζει και πότε! Ευχαριστούμε την Ελληνοεκδοτική για το πακέτο της!

Διαβάστε επίσης:

Blogging tips