Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Βιβλία για παιδάκια 2-3 ετών!





Συγκέντρωσα και σας παρουσιάζω σήμερα μερικά βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, που είναι κατάλληλα για παιδάκια ηλικίας 2-3 ετών, μια ηλικιακή ομάδα για την οποία δεν σας έχω παρουσιάσει πολλά!


Ζωγραφίζω & ανακαλύπτω (σειρά βιβλίων)



Η σειρά "Ζωγραφίζω και ανακαλύπτω" αποτελείται από βιβλία ζωγραφικής με θέμα τα αντίθετα! Κάθε βιβλίο ασχολείται με διαφορετική ομάδα αντιθέτων: Σπρώξε-Τράβα, Μακρύ-Κοντό (αντίθετες έννοιες) και Χαρά-Λύπη (συναισθήματα).



 Σε κάθε σελίδα αναφέρεται η εκάστοτε έννοια και υπάρχει μια σχετική εικόνα κι ένα μικρό κείμενο, το οποιο αναφέρεται στη σύνδεση εικόνας και έννοιας, καθώς και μια προτροπή για το παιδί! Για παράδειγμα, στις έννοιες "κλειστό-ανοιχτό" μας γράφει το βιβλίο: "Βρέχει! Ζωγράφισε μια μικρή ομπρέλα για να μη βραχούν το κουνέλι και το παπί", ενώ ήδη στη διπλανή σελίδα μας δείχνει την αρκούδα που προσπαθεί να ανοίξει την κλειστή της ομπρέλα!



Τα βιβλία αυτά είναι κατά τη γνώμη μου ένας πολύ ωραίος τρόπος να απασχοληθεί ήσυχα το παιδί για κάποια ώρα, κατά τη διάρκεια της μελέτης των μεγαλύτερων αδερφών του! Ακόμη, είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να μάθει ή να εμπεδώσει βασικές έννοιες και συναισθήματα! Είναι μια σειρά που σας προτείνω!


Συγγραφέας και εικονογράφος των βιβλίων είναι η Γιάσμιν Ίσμαελ, της οποίας τα σχέδια θεωρώ πολύ κατάλληλα για μικρά παιδιά!!


Οι πρώτες μου χρωμοσελίδες (σειρά βιβλίων)



Βιβλία της σειράς αυτής σας έχω δείξει στο παρελθόν εδώ. Είναι ακριβώς αυτό πoυ λέει το τίτλος: Χρωμοσελίδες για μικρά παιδάκια! 



Τα βιβλία της σειράς αυτής αρέσουν πολύ στον τρίχρονο γκαστονάκο μου, από τότε που ήταν 2,5 ετών (λίγο πιο μικρός μου έλεγε "μαμά, βαγιέμαι όμως να κάνω όλο έτσι έτσι έτσι", εννοούσε να κουνάει το μαρκαδόρο πέρα δώθε!!! Το δίχρονο βαριόταν!!!) Μάλιστα, αρέσουν ακόμη και στον 6χρονο σαμψωνάκο και συχνά έχουν διαμάχη για το ποιός θα χρωματίσει τι! 



Αυτή τη φορά, το Μεταίχμιο μας έστειλε τα βιβλία "Στη θάλασσα" και "Στον κήπο", τα οποία είναι άκρως διασκεδαστικά! Οι εικόνες είναι πολύ απλές και αποτυπώνουν αγαπημένα ζωάκια, φυτά και θαλάσσια πλάσματα, όπως πουλάκια, σαλιγκάρια, λουλούδια, καβουράκια, χταπόδια και ιππόκαμπους! Τα παιδιά ενθουσιάζονται όταν τα βλέπουν και αυτό είναι ένα κίνητρο για εκείνα να χρωματίσουν!! Επίσης ένας καλός τρόπος απασχόλησης των μικρών κατά την ώρα του διαβάσματος, αλλά και ένα τρόπος ήσυχης απασχόλησης στην καφετέρια ή  στο γιατρό!



Όλα τα βιβλία της σειράς είναι τα εξής: Τα μεταφορικά μέσα, τα ζώα, στον κήπο και στη θάλασσα.



Καλή αρχή στον παιδικό σταθμό!


Ένα υπέροχο βιβλίο με φύλλα δραστηριοτήτων για παιδιά 3-4 ετών! Περιλαμβάνει πολύ απλά φύλλα εργασίας με βασικές έννοιες και καλλιέργεια των πιο σημαντικών δεξιοτήτων λεπτής κινητικότητας!



Σχήματα, χωρική τοποθέτηση, αριθμοί, χρώματα, αντιστοιχήσεις, απλά παιχνίδια λογικής, ψάξε βρες, ασκήσεις λεπτής κινητικότητας, αλλά και οδηγίες και πατρόν για κατασκευές και παιχνίδι!



Η εικονογράφηση της Κατερίνας Χριστογέρου μου θύμισε πολύ τη σειρά "Ζωγραφίζω και ανακαλύπτω" για την οποία σας μίλησα πιο πάνω! Κάθε δραστηριότητα είναι διαφορετική και δεν ακολουθείται σε όλες το ίδιο μοτίβο, κάτι που θεωρώ πολύ ενδιαφέρον, γιατί τα παιδιά συχνά βαριούνται τα βιβλία που ακολουθούν παρόμοια λογική σε όλες τις σελίδες, γιατί εύκολα την αναγνωρίζουν και έτσι οι δραστηριότητες παύουν να έχουν ενδιαφέρον για εκείνα!



Το βιβλίο αυτό σκοπεύω να το αξιοποιήσω τη νέα σχολική σεζόν, όταν τα δυο δημοτικάκια μου θα διαβάζουν και θα θέλω απεγνωσμένα να απασχολήσω ήσυχα τον γκαστονάκο μου!


Ο Μαξ και το κουνέλι (σειρά βιβλίων)

 


Ο Μαξ είναι ένα μικρό αγοράκι που διαπραγματεύεται σε κάθε βιβλίο του διάφορα πράγματα που απασχολούν κάθε παιδάκι προσχολικής ηλικίας, όπως οι φόβοι και το σχολείο!



Το κείμενο των βιβλίων είναι γραμμένο σε στιχάκια και οι μικρές ιστοριούλες είναι γεμάτες φαντασία! Ο γκαστονάκος μου απολαμβάνει ιδιαίτερα τα δυο αυτά μικρά βιβλιαράκια και τα διαβάζει ανελλιπώς κάθε βράδυ!



Είμαι πολύ τυχερή που τα βρήκα για να τα φωτογραφήσω και να γράψω αυτή την παρουσίαση, ένας Θεός ξέρει σε πόσες κρυψώνες θα μπορούσε να τα έχει χώσει!!!





Καλά διαβάσματα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips