Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Βιβλιο-παίζουμε: Οι πρώτες μου χρωμοσελίδες


 

Το Μεταίχμιο μας έστειλε δυο χαριτωμένα βιβλία με χρωμοσελίδες για μικρά παιδάκια!

Η σειρά στην οποία ανήκουν ονομάζεται "Οι πρώτες μου χρωμοσελίδες" και προς το παρόν περιλαμβάνει 4 βιβλία, τα οποία μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα των εκδόσεων εδώ.




Εμείς παραλάβαμε "Τα ζώα" και "Τα μεταφορικά μέσα". Ό,τι πρέπει για τον 2,5 ετών γκαστονάκο μου! Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Μεταίχμιο!



Στην ηλικία των 3 ετών περίπου, ενώ αρέσει στα παιδιά να δημιουργούν "μουτζούρες" με τους μαρκαδόρους, είναι δύσκολο για εκείνα να μπορέσουν να ζωγραφίσουν εντός μιας συγκεκριμένης εικόνας. Όμως, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι εδώ υπάρχει ένα σχέδιο και ότι ζωγραφίζουμε το σχέδιο και όχι οποιοδήποτε τυχαίο μέρος της σελίδας (ή του τραπεζιού!).


Δημιουργία 2,5 ετών άντρα εδώ!!!


Τέτοια σχέδια όπως της σειράς αυτής, είναι εύληπτα από το μικρό παιδί, το οποίο δυσκολεύεται να κατανοήσει τις εικόνες με πολλές λεπτομέρειες και επίσης τα θέματα των βιβλίων είναι σχετικά με τα ενδιαφέροντα τους. Ποιό μικρό παιδάκι δεν τρελαίνεται με τα ζωάκια και ποιό αγοράκι δεν θα ενθουσιαστεί με τα μέσα μεταφοράς;



Επιπλέον, σε κάθε χρωμοσελίδα είναι γραμμένη και μια φράση, για να τη διαβάσουμε στα παιδάκια καθώς εκείνα χρωματίζουν!




Μπορεί οι χρωμοσελίδες να απευθύνονται κυρίως σε παιδάκια 3-4 ετών, αλλά κέντρισαν και το ενδιαφέρον του 6 ετών σαμψωνάκου, ο οποίος με την άδεια του αδερφού του, ζωγράφισε έναν πολύχρωμο ελέφαντα!



Τα βιβλία της σειράς είναι πάρα πολύ οικονομικά (στη σελίδα του Μεταίχμιο θα τα βρείτε και με επιπλέον έκπτωση) και αν ψάχνετε κάποιον τρόπο για να εισάγετε τα παιδιά στις χρωμοσελίδες ή να απασχολήσετε τα μικρά αδερφάκια όσο τα μεγαλύτερα διαβάζουν, πιστεύω ότι θα σας ταιριάξουν!



Εσείς χρησιμοποιείτε βιβλία με χρωμοσελίδες στο σπίτι;


2 σχόλια:

  1. Όταν ο γιος μου ήταν μικρούλης θυμάμαι πόσο του άρεσε να ζωγραφίζει. Τώρα βλέποντας αυτές τις όμορφες χρωμοσελίδες ανυπομονώ να μεγαλώσει ο ανιψιός μου να του πάρω δώρο. Πρώτη επιλογή οι χρωμοσελίδες με τα ζώα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το χαίρεσαι το ανιψάκι σου! Με το καλό να μεγαλώσει και να ζωγραφίζετε μαζί!!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips