Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Τα παιδια διαβάζουν: Το αγόρι που ζούσε με δράκους!



Η συνέχεια του βιβλίου Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους (διαβάστε την παρουσίαση εδώ), που αγαπήσαμε πολύ με τα παιδιά και με το οποίο γελάσαμε μέχρι δακρύων, κυκλοφορεί πλέον και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με τον τίτλο Το αγόρι που ζούσε με δράκους! Το διαβάσαμε και σας τα λέμε όλα!!!

Η υπόθεση

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, ο Τόμας, ο οποίος ανακάλυψε στον κήπο του παππού του ένα δρακόδεντρο, έχει πλέον τον δικό του δράκο και το ίδιο καθένας από τους 3 φίλους του! Όλα ωραία ως εδώ! Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι οι δράκοι μεγαλώνουν με ταχύ ρυθμό και δεν είναι πια εύκολο να τους κρύβουν μέσα στις σχολικές τους σάκες και κάτω από τη μπλούζα τους! Αφήστε που οι δράκοι όσο πάνε γίνονται και πιο σκανταλιάρηδες και κινδυνεύουν να εκθέσουν μόνοι τους την ύπαρξη τους! Δεν ακούν κανέναν πια και οι 4 φίλοι πρέπει επειγόντως να βρουν τρόπο να τους εκπαιδεύσουν!




Τα προβλήματα, όμως, της παρέας δεν σταματούν εδώ! Το δρακόδεντρο δείχνει να ψυχορραγεί και τίποτα δε φαίνεται να μπορεί να το συνεφέρει, παρόλα τα κόλπα που δοκιμάζει ο Τόμας και είναι γραμμένα σε ένα σκονισμένο βιβλίο που ξεθάβει με τον παππού του!



Παράλληλα, ο Λίαμ, ο ορκισμένος εχθρός της παρέας, φέρεται πολύ παράξενα τελευταία, γεγονός που τους προβληματίζει έντονα! Τι να σκαρώνει άραγε ο Λίαμ; Μήπως έχει κάποια σχέση με το μαραζωμένο δρακόδεντρο; Κι ο γείτονας του παππού τι κρύβει μέσα στην αποθήκη του κήπου του; Θα καταφέρουν τελικά τα παιδιά να σώσουν το δέντρο και να εκπαιδεύσουν τους δράκος τους, χωρίς να τους πάρει είδηση κανείς άλλος; Πολλά τα ερωτήματα!!!


Οι εντυπώσεις μας

"Το αγόρι που ζούσε με δράκους" μας συνεχίζει την πλοκή από εκεί που την άφησε το πρώτο βιβλίο. Προχωρά, λοιπόν, την ιστορία του Τόμας και των φίλων του και μας δείχνει πως είναι η ζωή τους με τα ασυνήθιστα κατοικίδιά τους. Οι νέες τους περιπέτειες είναι διαφορετικές και πολύ ενδιαφέρουσες! Τα παιδιά ανυπομονούσαν κάθε βράδυ να διαβάσουμε τη συνέχεια! Ήταν ένα βιβλίο που το απόλαυσαν πολύ και είναι λογικό! Ποιό παιδί δεν θα ήθελε να έχει το δικό του δράκο και να ζει περιπέτειες μαζί του! Επίσης, ήταν ευχάριστο στην αφήγηση κι ευχαριστήθηκα κι εγώ να τους το διαβάζω!



Σαν ενήλικας βέβαια, προσωπικά μου έλειψε το συχνό γάργαρο και αβίαστο γέλιο που μας έβγαζαν οι ατάκες του πρώτου βιβλίου (όχι πως αυτό δεν είχε πλάκα) και επίσης η γρηγορότερη εξέλιξη στην πλοκή. Στο δεύτερο βιβλίο η αμφιβολίες τραβούν αρκετά και η κορύφωση της δράση έρχεται στα 2 τελευταία κεφάλαια. Λεπτομέρειες θα μου πείτε, αλλά σας είπα θα σας τα πω όλα! 

Πέρα από αυτό, είναι ένα βιβλίο που πιάνει το τέμπο των παιδιών, έχει αρκετές περιγραφές σκηνών που ο 6 ετών σαμψωνάκος δυσκολεύτηκε να οπτικοποιήσει, ενώ με το πρώτο βιβλίο του ήταν πιο εύκολο. Δηλαδή θεωρώ ότι αν το πρώτο ήταν για παιδιά από 6 ετών πολύ εξοικειωμένα με τα βιβλία, αυτό απευθύνεται σε ηλικίες 7+. Το βιβλίο βέβαια, αναφέρει ως ηλικιακή ομάδα την 8+, τοποθέτηση με την οποία συμφωνώ, με παιδιά 8+ κατά τη γνώμη μου οπωσδήποτε θα πέσετε μέσα!



Σας το προτείνω σίγουρα αν έχετε ήδη διαβάσει το πρώτο βιβλίο ή μπορείτε ακόμη και να τα αγοράσετε μαζί! Τα κεφάλαια είναι μικρά και βγαίνουν εύκολα! Εμείς ανυπομονούμε να διαβάσουμε και το τρίτο μέρος της σειράς, Το αγόρι που πετούσε με δράκους, το οποίο θα μας λύσει όλα τα ανεξιχνίαστα μυστήρια, όπως ποιά είναι η ιστορία του δρακόδεντρου, που βρίσκεται η πατρίδα των δράκων και πώς θα πείσουν τα δρακοκατοικίδια τους να επιστρέψουν εκεί, όταν περνούν τόσο ωραία όλοι μαζί!


Εσείς διαβάζετε βιβλία με δράκους στο σπίτι σας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips