Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Βιβλιο-παίζουμε: 3 παραμυθάκια για τα Όνειρα του Θοδωρή!




Τα 3 βιβλία για τα οποία σας γράφω σήμερα μου τα έστειλε η ίδια η συγγραφέας τους, η κυρία Χριστίνα Ντούμα, όχι μόνο για να σας παρουσιάσω τις όμορφες ιστορίες τους, αλλά και γι να ευαισθητοποιήσουμε ακόμη περισσότερα άτομα σχετικά με το όνειρο το δικό της και του παιδιού της, το Όνειρο του Θοδωρή!

Ο 25χρονος Θοδωρής πάσχει από μια θανατηφόρα νόσο, που με βάση τα ως τώρα ιατρικά δεδομένα, δεν αναμενόταν να ζήσει πάνω από το 20ο έτος της ηλικίας του. Αν αυτό δεν είναι θαύμα, τότε τι είναι!  Οι επιστήμονες εκπονούν έρευνες για να βρουν θεραπεία και μάλιστα είναι αισιόδοξοι πως σύντομα θα μπορούν να την προσφέρουν στο Θοδωρή!


Πέρα όμως από αυτό, ο Θοδωρής χρειάζεται αφενός να λαμβάνει μια θεραπεία συντήρησης υψηλού κόστους, αφετέρου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που θα του επιτρέψει να μεταβεί στην Αμερική και να εφαρμοστεί σε αυτόν η θεραπεία.




Εδώ είναι που έρχονται τα τρία αυτά βιβλιράκια! Με την αγορά κάθε βιβλίου, συμβάλετε στην προσπάθεια θεραπείας του Θοδωρή με 2€! Δεν είναι και μικρό ποσό, αν υπολογίσετε ότι κοστίζουν μόλις 6-7€ το καθένα!

Άξια για μένα η μανούλα αυτή, που πρόσφερε το ταλέντο της στην υπηρεσία της οικογένειας της κι εμάς μας χάρισε όμορφα παιδικά ανάγνωσμα. Συγχαρητήρια και στην Ελληνοεκδοτική που αγκάλιασε και υποστήριξε αυτό το εγχείρημα! Περισσότερα για το "Θαύμα του Θοδωρή" όπως αναφέρεται στο βιβλίο, μπορείτε να μάθετε στο www.theodoresmiracle.org. Εμείς με τη σειρά μας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στο Θοδωρή, να ζήσει σαν τα ψηλά βουνά και καλή δύναμη στη μητέρα του!


Ήρωας του βιβλίου είναι ένα ταπεινό λαγουδάκι, το οποίο με το θάρρος και την καλοσύνη της καρδιάς του καταφέρνει να βοηθήσει ένα λιοντάρι που πιάστηκε σε παγίδα! Μέσα από μια παρεξήγηση, τα ζωάκια του δάσους τον ανακηρύσσουν ήρωα, αφού θεωρούν ότι εκείνος είναι που κατατρόπωσε το άγριο ζώο, τον φόβο και των τρόμο των μικρών κατοίκων του δάσους!




Τιμές και τραπεζώματα προσφέρονται στο λαγουδάκι μας, το οποίο όμως, εκτός από γενναίο και καλό, ήταν και τίμιο και δεν είχε ήσυχη τη συνείδησή του με όλα αυτά! Τι θα γίνει όταν πει στα υπόλοιπα ζωάκια την αλήθεια; Και ποιός τελικά θα σώσει τα ζωάκια από την τρομερή αγέλη των λιονταριών;




Την ιστορία του Χνούδη την απολαύσαμε πολύ κι εγώ και τα παιδιά, γιατί εκτός από το ότι ήταν ευχάριστη στην αφήγηση, μας έδωσε καλά παραδείγματα συμπεριφοράς μέσα από όλους τους ήρωες, αλλά κυρίως μέσα από το λιοντάρι και το λαγό. Τιμιότητα, καλοσύνη, ευγνωμοσύνη, συγχώρηση, γενναιότητα, δικαιοσύνη.




Η εικονογράφηση της Γιώτας Κοκκόση είναι μεν απλή, λιτή κι απέριττη, αλλά προσωπικά με τρελαίνει! Πώς μπορεί με τόσο απλά σχέδια, να πιάνει τόσο καλά τα συναισθήματα των ηρώων; Αφήστε που η υφή της ξυλομπογιάς μου θυμίζει έντονα το νηπιαγωγείο!





Ο Φούσκας είναι ένας ΠΟΛΥ περήφανος κόκκορας! Εξ ου και το καλλιτεχνικό όνομα που του προσέδωσαν τα υπόλοιπα ζωάκια της φάρμας! Μα η αλήθεια είναι πως και όμορφος ήταν και χρήσιμος πολύ, αφού φρόντιζε να ξυπνούν όλοι στην ώρα τους και να έχουν χρόνο για να κάνουν όλες τις δουλειές τους!




Όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που στη φάρμα προστέθηκε ένα νέο μέλος, ένα παγόνι! Τώρα πια την προσοχή όλων την μονοπωλούσε η εντυπωσιακή ουρά και τα λαμπερά χρώματα του παγονιού! Τι τον θες τον Φούσκα, να σκάσει ήτανε!!! Αποφασίζει λοιπόν, να κάνει τα πάντα για να γίνει ομορφότερος!




 Όσο όμως έδινε προτεραιότητα στην εμφάνιση του, τόσο παραμελούσε τη βασική του δουλειά, με αποτέλεσμα να μη λαλεί ούτε δυνατά, ούτε στην ώρα του! Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό για τον κοκορίκο μας, μέχρι που αποφασίζει να αλλάξει στάση απέναντι στην όλη κατάσταση, ξαναπήρε τα πάνω του και μετανοιωμένος πια, γίνεται φίλος με τον Παγόνη!




Πολύ όμορφη και αυτή η ιστοριούλα! Είχε και την πλάκα της, είχε και τα όμορφα μηνύματα, ήταν καλοστημένη στην πλοκή της, την ευχαριστηθήκαμε με λίγα λόγια! Και πάλι η εικονογράφηση πολύ απλή και πολύ εκφραστική!!!





Η κυρα-αλεπού μας, πονηρή όπως πάντα και σε ρόλο μοδίστρας αυτή τη φορά, ανακατεύει ολόκληρο το δάσος με μοναδικό της σκοπό να αυξήσει τις πωλήσεις της! Δημιουργεί ζήλιες και σκορπά τη διχόνοια, αδιαφορώντας για το αν τα ρούχα που ράβει ταιριάζουν και εξυπηρετούν το εκάστοτε ζωάκι!




Κάποια στιγμή, τα ζώα την παίρνουν χαμπάρι, γιατί μπορείς να κοροϊδέψεις έναν και για πάντα και πολλούς για λίγο, αλλά όλους και για πάντα ποτέ! Αλίμονο, είναι όλα τους πολύ θυμωμένα! 




Ευτυχώς, μεσολαβεί ο σοφός βασιλιάς τους και τους ζητά να μην αφήσουν την οργή να υπαγορεύσει την τιμωρία της αλεπούς! Έτσι, η αλεπού, μετανιωμένη πια, γλιτώνει τη φυλακή προσφέροντας, όμως, τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς στο δάσος!




Το βιβλίο αυτό μου άρεσε για έναν επιπλέον λόγο: είναι σχετικό με το ράψιμο! Και ξέρετε πόσο αγαπώ το ράψιμο!!! Κατά τα άλλα κινείται στη νοοτροπία των άλλων δύο βιβλίων: μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα ιστορία, με όμορφα διδάγματα για τα παιδιά!



Εύχομαι τα βιβλιαράκια να σας άρεσαν 
και να στηρίξετε κι εσείς το Όνειρο του Θοδωρή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips