Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΛΑ τα βιβλία που διαβάσαμε το καλοκαίρι από το Μεταίχμιο!





Μπορεί να μη διαβάσαμε πολύ το καλοκαίρι, αλλά δε διαβάσαμε και λίγο! Σήμερα σας γράφω για ΟΛΑ τα παιδικά βιβλία που πέρασαν από τα χέρια μας το καλοκαίρι από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! 


Κουνέλι και αλεπού


Ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά βιβλία της πεταλουδίτσας μου, για να μην πω το αγαπημένο της!

Η αλεπού και το κουνέλι είναι δυο καλοί φίλοι και περνούν μαζί διάφορες μικροπεριπέτειες! Η αλεπού είναι πιο αυθόρμητος και αισιόδοξος τύπος, ενώ το κουνέλι είναι πιο οργανωτικό και διστακτικό! Παρόλα αυτά, ο ένας φίλος συμπληρώνει τον άλλον και παρέα περνούν τις μέρες τους, χαρίζοντας σε εμάς πολύ πολύ ατακαδόρικους διαλόγους!



Το βιβλίο είναι ΙΔΑΝΙΚΟ για τα παιδιά που ξεκινούν να διαβάζουν (πρωτάκια και δευτεράκια), αλλά πιστέψτε με θα το ευχαριστηθούν και μεγαλύτερα παιδιά, γιατί οι διάλογοι είναι φοβεροί!!! Εγώ το ξεφύλλισα για να δω περί τίνος πρόκειται και τελικά το διάβασα όλο επί τόπου! Δεν ήθελα να το αφήσω από τα χέρια μου!


Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Μπεθ Φέρι και εικονογράφος η Γκέργκεϊ Ντούντας.


100 απλές δραστηριότητες STEAM



Ένα βιβλίο που τα παιδιά αξιοποίησαν πολύ μέσα στο καλοκαίρι!

Το βιβλίο περιλαμβάνει ένα σωρό διασκεδαστικές δραστηριότητες σχετικά με τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική, τις τέχνες και τα μαθηματικά!


Φώτο by σαμψωνάκος!


Από τις αγαπημένες κατασκευές των παιδιών ήταν οι εκτοξευτές που φτιάχνονται πανεύκολα με πλαστικά ποτήρια και μπαλόνια! Σκαρώσαμε και μερικές μπαλίτσες από αλουμινόχαρτο και τα παιδιά έπαιζαν για ΜΕΡΕΣ! Δείτε τα εδώ εν δράση!!



Σε γενικές γραμμές είναι ένα βιβλίο με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, που είναι κατάλληλο κατά τη γνώμη μου για παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι και όλο το δημοτικό, καθώς υπάρχουν και 2 κεφάλαια αφιερωμένα στα παιδιά 1-3 ετών και στο αισθητηριακό παιχνίδι (sensory play), επομένως, είναι μια επένδυση για όλη την οικογένεια!!!

Από μακριά


Το νέο βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση μας μιλά για την Άλη, ένα παιδάκι Ρομά, το οποίο τριγυρνά στους δρόμους έξω από το λούνα παρκ και έχει την ατυχία να πέσει στην αντίληψη της παρέας παιδιών της ιστορίας. Λόγω του ότι τους φαίνεται διαφορετική, τα παιδιά αρχίζουν και την πειράζουν, ώσπου της κάνουν τη ζωή μαρτύριο! Εκείνη όμως με την καλοσύνη της τα συγχωρεί και τα καλεί σε έναν μαγικό κόσμο, τον κόσμο του λούνα παρκ μετά το κλείσιμο του!



Τα παιδιά αγαπούν την Άλη και την έχουν καλύτερη τους φίλη! Η παρέα μαζί της τα έχει κάνει πιο ατίθασα, περίεργα και σίγουρα χαρούμενα! Αυτή την αλλαγή την προσέχουν οι γονείς και καθόlου δεν τους αρέσει! Έτσι, όλοι μαζί καταφέρνουν να τη διώξουν μακριά! Ένα πολύ λυπητερό τέλος για την παρέα των παιδιών, που ελπίζουν πως το επόμενο καλοκαίρι ίσως η φίλη τους ξαναφανεί, μαζί με το λούνα παρκ...

Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από το τραγούδι 'Γκελέμ γκελέμ", το οποίο μιλά για το Ολοκαύτωμα των Ρομά, που συνέβη κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν είχα ιδέα ότι οι Ναζί θανάτωσαν το 25-50% του πληθυσμού των Ρομά, δεν είχα ξανακούσε ποτέ κάτι σχετικό, να όμως που συνέβη!



Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Αγγελική Δαρλάση και την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί ο Βασίλης Κουτσογιάννης.


Γνώρισε τους πλανήτες


Ένα βιβλίο για παιδιά προσχολικής ηλικίας, σχετικό με το ηλιακό μας σύστημα!



Το βιβλίο αφιερώνει ένα δισέλιδο για κάθε πλανήτη και με χαριτωμένα τετράστιχα μας τον συστήνει, μαθαίνοντας μας τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον καθένα ξεχωριστό!



Συγγραφέας είναι ο Κάριλ Χαρτ, την απόδοση έχει κάνει η Μάρω Ταυρή, η οποία είχε φανερή έμπνευση όταν το μετέφραζε και η εικονογράφος Μπέθαν Γούλβιν έδωσε ρεσιτάλ με τα έντονα φωσφοριζέ χρώματα που πλαισίωσε το κείμενο!!!

Το βιβλίο είναι ιδανικό σαν πρώτη επαφή του παιδιού με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, σε ηλικίες 4-5 ετών.


Να είσαι ο εαυτός σου!



Ένα βιβλίο που καλεί το παιδί να τολμήσει να είναι αυθεντικό, περιπετειώδες, υπομονετικό, γενναίο, ένα βιβλίο έμπνευση για μικρούς και μεγάλους!



Συγγραφέας και εικονογράφος του είναι ο Πίτερ Ρέινολντς. Θεωρώ πως ηλικιακά ταιριάζει σε παιδιά από 5 ετών και όχι μικρότερα. Παρόλο που το κείμενο είναι μικρό, το λεξιλόγιο είναι ιδιαίτερα εμπλουτισμένο με λέξεις όπως αυτόνομος, ιδιόρρυθμος, ζώνη άνεσης κλπ. Εκτός αν δεν σας πειράζει να σταματάτε κάθε λίγο για να εξηγείτε πράγματα ή να τα απλοποιήσετε μόνοι σας στο πως θα τα πείτε στο παιδί!



Σοφούλι, ένα πρόβατο με χαρακτήρα



Καλά, το Σοφούλι το αγάπησαν πάρα πολύ τα παιδιά μου κι ας έχουν φύγει από το προσχολικό στάδιο!!!



Στο βιβλίο "Το πρόβατο που έπλεκε πουλόβερ" το πολύχρωμο πρόβατο Σοφούλι αποφασίζει να πλέξει πουλοβεράκι με το μαλλί της σε όλα τα πρόβατα ενός θλιμμένου κοπαδιού, για να τα χαροποιήσει! Παρόλο που το σχέδιο της πετυχαίνει, έρχεται αντιμέτωπη με ένα ανέλπιστο πρόβλημα: ξεμένει η ίδια από μαλλί και γίνεται εκείνη λυπημένη τελικά! Όμως, όλα τα λουλούδια και οι πεταλούδες του δάσους μαζεύτηκαν και την έντυσαν και πάλι με χρώματα πολλά!!!



Το βιβλίο "Το πρόβατο με κόκκινα αυτιά" μας αφηγείται τον πειρασμό που είχε το Σοφούλι, να κρατήσει μια μπάλα που δεν ήταν δική του και τις συνέπειες που αυτό είχε, δηλαδή να γίνουν τα αυτιά του κόκκινα από το ψέμα που είπε! Μόνο με την επανόρθωση και την επιστροφή της μπάλας θα βρει το Σοφούλι ησυχία και θα γίνουν τα αυτιά του άσπρα ξανά!




Συγγραφέας των βιβλίων είναι η Σοφία Μαντουβάλου και εικονογράφος η Αιμιλία Κονταιου, η οποία μας έκανε το Σοφούλι ιδιαίτερα αγαπητό, ό,τι πρέπει για χνουδωτές αγκαλίτσες!!





Εσείς τι διαβάσατε το καλοκαίρι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips