Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Βιβλιο-παίζουμε: Ζωύφια και Στο Αγρόκτημα




Άλλα δύο βιβλία από την αγαπημένη μας σειρά κυκλοφόρησαν πρόσφατα! Αναφέρομαι στα "Ζωύφια" και "Στο Αγρόκτημα" από τη σειρά Μικροί Εξερευνητές των εκδόσεων Μεταίχμιο!

Η συγκεκριμένη σειρά περιλαμβάνει τετράγωνα, χαρτονένια βιβλία γνώσεων με παραθυράκια και με του εξής τίτλους:


Να σας πω όμως λίγα λόγια και για τα συγκεκριμένα βιβλία που προστέθηκαν πρόσφατα στη βιβλιοθήκη μας, το Αγρόκτημα και τα Ζωύφια.

Ζωύφια



Ο συγκεκριμένος τίτλος είναι μεγάλο ατού στη συλλογή (θα έλεγα σχεδόν όσο και οι δεινόσαυροι) γιατί τα έντομα είναι ένα θέμα που ειδικά στα αγόρια, τους τραβά πάρα πολύ το ενδιαφέρον!




Τα ζωύφια είναι τόσα πολλά σε είδος και σε ποσότητα και το βιβλίο αυτό θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα! Θα μάθετε για τα πιο μεγάλα και τα πιο μικρά, κάποια που πετούν και άλλα που έρπονται, έντομα που ζουν σε μεγάλες αποικίες και άλλα που είναι πανέμορφα και ιδιαίτερα! Έντομα που χρησιμεύουν στον άνθρωπο και άλλα που τρώγονται!




Στη συγκεκριμένη σελίδα με τα βρώσιμα έντομα, ο σαμψωνάκος κάθε φορά που τη διαβάζει, έρχεται και μου λέει: "Μαμά, να, σε αυτή τη σελίδα δείχνει από που ξεκίνησε ο κορονοϊός!" Ο μικροβιολόγος Stephen Turner θα ήταν περήφανος!


Στο αγρόκτημα



Ναι, ξέρω. Υπάρχουν ΑΜΕΤΡΗΤΑ βιβλία στο εμπόριο σχετικά με τη φάρμα και τα ζώα της. Αλλά πόσες πραγματικά πληροφορίες παρέχουν γύρω από το θέμα; Συνήθως, τέτοια βιβλία προορίζονται για μικρές ηλικίες και έχουν ήχους ζώων ή εικόνες, για να μάθουν τα παιδάκια τα ονόματα των ζώων.




Αυτό, λοιπόν, δεν είναι ένα μέσο βιβλίο για φάρμες. Είναι ένα βιβλίο γνώσεων, που θα σας μάθει περισσότερα για τη φροντίδα των αλόγων, τα μωρά ζωάκια που έρχονται στον κόσμο την άνοιξη, το άρμεγμα των αγελάδων, το κούρεμα των προβάτων, την καλλιέργεια των φρούτων και των λαχανικών, το θερισμό, αλλά και τα μεγάλα αγροτικά μηχανήματα και τις χρήσεις τους. Πιάνει τη φάρμα ολόπλευρα και μας δίνει μια πιο βαθιά οπτική στο τι θα πει να είσαι αγρότης!




Τους Μικρούς Εξερευνητές τους έχουμε πολύ αγαπήσει στο σπίτι μας, αλλά και στο νηπιαγωγείο. Είναι δομημένοι με τρόπο που να ελκύουν το ενδιαφέρον των παιδιών, αφού μας δίνουν πληθώρα πληροφοριών με τρόπο απλό και εύληπτο.




Τα παραθυράκια είναι ένα δυνατό ατού, αφού στα παιδιά αρέσει να τα ανοίγουν και να ανακαλύπτουν τι κρύβεται από πίσω! Μάλιστα, εγώ τα βάζω να ανοίγουν με τη σειρά ένα το καθένα και η χαρά τους είναι μεγάλη!




Τα βιβλία αυτά, δε διαβάζονται μονορούφι. Τουλάχιστον εγώ ποτέ δεν τα έχω καταφέρει να το κάνω. Τα χωρίζω, συνήθως, σε 4 μέρη, ώστε να μπορούμε να συζητήσουμε και πάνω σε όσα βλέπουμε και διαβάζουμε. Όπως σας είπα, οι πληροφορίες είναι πολλές και χρειάζεται λίγο "αέρα" ανάμεσα για να εμπεδώσουν τα παιδιά τα όσα καινούργια μαθαίνουν.

Ένα ακόμη θετικό, είναι οι χοντρές, στρογγυλεμένες στις γωνίες σελίδες, οι οποίες δεν επιτρέπουν στο βιβλίο να επηρεάζεται από πτώσεις και πάσης φύσεως κακουχίες! Αν έχετε μικρά παιδάκια στο σπίτι, είναι ιδανικά! Θέλει μόνο λίγη προσοχή στα παραθυράκια, που είναι πιο λεπτοκαμωμένα. Εγώ τα αφήνω χωρίς ιδιαίτερο άγχος και στον 1,5 έτους γκαστονάκο να τα ξεφυλλίζει. Κι αν κανένα παράθυρο σκιστεί, στο κολλάω με σελοτέιπ και όλα καλά!




Πώς σας φάνηκαν τα βιβλία;
Έχετε κάποιο από αυτή τη σειρά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips