Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

Βιβλιο-παίζουμε: Δεινόσαυροι και το Διάστημα (+ Διαγωνισμός!!)     Μήπως το παιδί σας περνά μια φάση όπου δείχνει ένα έντονο ενδιαφέρον για τους δεινόσαυρους, τα ζώα ή το διάστημα; Ο σαμψωνάκος μου που είναι 3 ετών, έχει μια τρέλα με τα ζώα γενικότερα αλλά και με τους δεινόσαυρους ειδικότερα! Αλλά και η πεταλουδίτσα μου δήλωσε ότι και εκείνης της αρέσουν οι δεινόσαυροι και ας είναι κορίτσι! Της εξήγησα, βέβαια, ότι οι δεινόσαυροι δεν είναι κάτι αγορίστικο, είναι απλά ιστορία και μπορεί να αρέσει σε όλους!


     Επειδή, όμως, έχουμε ήδη βιβλία για τα ζώα, κάθε μεσημέρι που επιστρέφαμε από τον παιδικό σταθμό και περνούσαμε από ένα γειτονικό βιβλιοπωλείο, με σταματούσε μπροστά στη βιτρίνα και μου έδειχνε ένα βιβλίο με δεινόσαυρους! Κάθε φορά μου έλεγε πόσο πολύ ήθελε να αγοράσουμε ένα τέτοιο βιβλίο!

     Λίγο καιρό αργότερα, σαν δώρο εξ ουρανού, λάβαμε δυο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! Και μαντέψτε! Το ένα από αυτά ήταν σχετικό με τους δεινόσαυρους!

     Μόλις τα είδε, ο σαμψωνάκος μου αναφώνησε: "Ένα βιβλίο με δεινόσαυρους! ΗΘΕΛΑ ένα βιβλίο με δεινόσαυρους"! Η χαρά του ήταν βέβαια και δική μου χαρά, αλλά και παραπάνω γιατί ούτε βιβλίο για το διάστημα είχαμε και ήθελα πολύ να τους μιλήσω για το μαγευτικό κόσμο του διαστήματος! Να η ευκαιρία! Με ένα σπάρο δυο τριγόνια!
     Τις ημέρες που ακολούθησαν, τα βιβλία δεν έφυγαν από τα χέρια των παιδιών, κάτι που με ευχαρίστησε ιδιαίτερα, αλλά μέσα μου είχα κι ένα φόβο μήπως τα χαλάσουν, επειδή δεν σας τα είχα παρουσιάσει ακόμη και φοβόμουν μην τα βρω καμιά μέρα σε κατάσταση που δεν έπαιρνε φωτογράφηση!
     Γιατί η αλήθεια είναι ότι τα πήραν παντού μαζί! Στην καφετέρια, στην παραλία, στο κρεβάτι τους, στο σούπερ μάρκετ, στο σπίτι της ξαδέρφης τους! Αλλά τα βιβλία πέρασαν το crash test και να τα σώα και αβλαβή! Δεν είναι τυχαίο αυτό! Οι σελίδες τους είναι από χοντρό χαρτόνι και οι γωνίες τους στρογγυλεμένες. Δύσκολο να πάθουν κάτι! Αυτό είναι πολύ καλό και συμφέρον για εμάς, γιατί θα τα έχουμε περισσότερο καιρό σε πολύ καλή κατάσταση!
     Τα βιβλία αυτά, εκτός από την ανθεκτικότητα, χαρακτηρίζονται και από το ενδιαφέρον περιεχόμενο. Χρησιμοποιούν γλώσσα προσιτή για παιδιά ηλικίας από 5 ετών, ενώ για το σαμψωνάκο μου έπρεπε να απλοποιώ λίγο το λεξιλόγιο!


     Συγκεκριμένα, το βιβλίο με τους δεινοσαύρους ήταν πολύ πιο προσιτό για το σαμψωνάκο μου, ενώ το βιβλίο για το διάστημα είναι σίγουρα για παιδάκια 5 ετών και πάνω, γιατί μην ξεχνάμε ότι μιλώντας για πλανήτες, έχουμε να κάνουμε με έννοιες όπως η σφαιρικότητα και η κίνηση των πλανητών, που σε μικρότερα παιδιά δεν μπορούν εύκολα να γίνουν κατανοητές. Παρόλα αυτά, τους άρεσαν πολύ και τα δυο βιβλία! Άλλωστε, όπως έχει πει και ο Bruner, μπορείς να μιλήσεις για τα πάντα στα παιδιά, αρκεί να τα προσαρμόσεις στην ηλικία τους!
     Μη σας ξεγελούν οι χοντρές σελίδες! Τα βιβλία έχουν πολύ ζουμί και δεν ξέρω αν θα καταφέρετε να τα διαβάσετε μονορούφι! Εμείς βέβαια το κάναμε αλλά δεν είχα και άλλη επιλογή! Το διαλειμματάκι μου το χρειάστηκα μετά!!


     Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος, αλλά φαντάζομαι ότι ήδη το προσέξατε στις φωτογραφίες! Οι σελίδες του βιβλίου είναι γεμάτες παραθυράκια που το παιδί καλείται να ανοίξει για να ανακαλύψει περισσότερες εικόνες και γνώσεις! Αυτό είναι κάτι που ελκύει ιδιαίτερα τα παιδιά, καθώς θυμάμαι πως κι εγώ μικρή τρελαινόμουν για τέτοια βιβλία!


     Για να μην έχουμε τσακωμούς, όταν διαβάζουμε βιβλία με παραθυράκια, πάντα κάθομαι ανάμεσα στα παιδιά (αυτό βέβαια το κάνω σε όλα τα βιβλία για να βλέπουν καλά και τα δυο) και αναθέτω σε κάθε παιδί να ανοίγει ένα παραθυράκι εναλλάξ! Η χαρά τους!
     Όπως σας είπα, οι πληροφορίες που παρέχονται είναι πολλές, αλλά είναι με τέτοιο τρόπο δομημένες ώστε αφενός να κρατούν το ενδιαφέρον του παιδιού, αφετέρου να μπορεί να τις συγκρατήσει, λόγω του ότι συνδέονται πολύ άρτια μεταξύ τους. Θυμάμαι πως αφού διαβάσαμε τα βιβλία, πήγαιναν στη μητέρα μου (έτυχε εκείνες τις ημέρες να μας επισκεφθεί) και της έλεγαν τι έγραφε το βιβλίο δίπλα σε κάθε εικόνα!!!


     Στην ίδια σειρά θα βρείτε και το βιβλίο "Ο κόσμος των ζώων" το οποίο φαντάζομαι θα είναι το ίδιο ενδιαφέρον και πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσουν άλλα δύο στην ίδια σειρά, "Το σώμα μας" και "Τα μεταφορικά μέσα".


Ο διαγωνισμός
     Το "Κορίτσι Μάλαμα" σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, κληρώνει σε δύο τυχερούς αναγνώστες του blog από ένα αντίτυπο των βιβλίων "Δεινόσαυροι" και "Το Διάστημα" από τη σειρά "Μικροί εξερευνητές".


     Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Μπορείτε να λάβετε μέρος μέσω Facebook ή μέσω της φόρμας Google που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης. Η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό με οποιονδήποτε από τους δύο τρόπους, συνιστά αυτόματα και αποδοχή των όρων του διαγωνισμού. 

     Μπορείτε να πάρετε μέρος και με τους δύο τρόπους!


Μέσω Facebook:

1. Like στις σελίδες "Κορίτσι Μάλαμα" και "Εκδόσεις Μεταίχμιο" στο Facebook.
2. Σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία του διαγωνισμού με το βιβλίο που προτιμάτε.


3. Κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού.Μέσω φόρμας Google (μόνο για εγγεγραμμένους στο newsletter):
1. Εγγραφείτε στο newsletter του blog εδώ. Παρακαλώ διαβάστε πρώτα την Πολιτική Απορρήτου του blog. Η εγγραφή σας στο newsletter συνιστά αυτόματα και αποδοχή της Πολιτικής Απορρήτου.

2. Συμπληρώστε τη φόρμα Google στο τέλος της ανάρτησης.


Προσοχή! Το e-mail που θα δώσετε θα πρέπει να είναι ενεργό, γιατί οι νικητές που θα συμμετέχουν μέσω της φόρμας Google θα ενημερωθούν μέσω e-mail.


     Προαιρετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε το "Κορίτσι Μάλαμα" στο Instagram, το Twitter, το Pinterest, τo Bloglovin και το Google+, καθώς και να εγγραφείτε στο newsletter του blog!Όροι διαγωνισμού
1. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρουν σε δύο τυχερούς αναγνώστες του blog από ένα αντίτυπο των βιβλίων "Δεινόσαυροι" και "Το Διάστημα" της σειράς "Μικροί Εξερευνητές".
2. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 3/6/2018 έως και τις 17/6/2018 και ώρα 23.59 μ.μ.
3. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός μόνο για συμμετοχές από Ελλάδα.
4. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκυρη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό αποτελεί:
 • για όσους αναγνώστες έχουν Facebook και επιθυμούν να λάβουν μέρος μέσω αυτού, τα 3 βήματα που αναφέρθηκαν 
 • για τους εγγεγραμένους στο newsletter αναγνώστες, η συμπλήρωση της φόρμας Google.
Μπορείτε να πάρετε μέρος και με τους δύο τρόπους.
Συμμετοχές μετά τη λήξη του διαγωνισμού θα θεωρούνται επίσης άκυρες.
5. Τα στοιχεία που σας ζητώ να συμπληρώσετε στη φόρμα Google είναι το ονοματεπώνυμο, το e-mail σας και ποιό βιβλίο προτιμάτε. Τα ζητώ αυτά ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η κλήρωση και να είναι εφικτή η επικοινωνία με το νικητή. Τα στοιχεία αυτά τα βλέπω και τα επεξεργάζομαι μόνο εγώ, ενώ σε καμία περίπτωση δε γνωστοποιούνται σε τρίτους, με εξαίρεση τα ονόματα των νικητών στο παρόν ιστολόγιο και στη σελίδα μου στο Facebook, καθώς και τα στοιχεία ταχυδρόμησης του δώρου τους στις εκδόσεις Μεταίχμιο, στοιχεία τα οποία παραχωρούνται με τη συγκατάθεση των νικητών.
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την παραλαβή των δώρων, όλα τα στοιχεία που μου παρέχετε μέσω της φόρμας Google (εκτός των ονομάτων των νικητών) διαγράφονται και δεν υπάρχει πλέον πρόσβαση σε αυτά. Ολόκληρη την Πολιτική Απορρήτου του blog μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.
6. Οι νικητές του διαγωνισμού θα κληρωθούν μέσω της σελίδας Random.org, θα ειδοποιηθούν μέσω e-mail ή μέσω Facebook, αναλόγως με ποιον από τους δύο τρόπους θα συμμετάσχουν και θα ανακοινωθούν στο Facebook κάτω από τη φωτογραφία του διαγωνισμού και στην παρούσα ανάρτηση.
7. Οι νικητές θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μου εντός 2 ημερών από την ημέρα που θα ειδοποιηθούν, διαφορετικά η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής:
 • Εφόσον οι νικητές κατοικούν στην Αττική, παραλαμβάνουν το αντίτυπό τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
 • Εφόσον οι νικητές κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα το λάβουν ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης. Τα έξοδα αποστολής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο.
9. Το blog "Κορίτσι Μάλαμα" δε φέρει καμία ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Ο διαγωνισμός προβάλλεται στις σελίδες SaveAndWin, KerdiseTo.


Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο:

 1. "Δεινόσαυροι"
  Ευχαριστούμε πολύ! ! !
  Απίθανο δώρο!
  Μακάρι να είμαι τυχερή! ! ! !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips