Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια - γλυκά!



     Η σημερινή ανάρτηση υλοποιήθηκε με τη βοήθεια της all creative, arts and crafts κουνιάδας μου! Λέω να την αποκαλώ ac2 από εδώ και στο εξής! Στην κατασκευή των γλυκών-στολιδιών συμμετείχαν οι μικροί μας βοηθοί: η πεταλουδίτσα κόρη (5,5 ετών), η ζουζούνα ανιψιά (σχεδόν 5 ετών) και ο σαμψωνάκος μου (σχεδόν 4 ετών). Guest star και μουσική υπόκρουση ο μπεμπούλης!

     Όλα τα υλικά που θα δείτε στο post, εκτός όσων δεν έχουν link, είναι μάρκας Luna και The Littlies! Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Διακάκης Εισαγωγική Α.Ε. για την παραχώρηση των υλικών!

Πάμε να σας δείξουμε τι φτιάξαμε όλα μαζί τα νυφο-κουνιαδο-αδερφο-ξαδέρφια!!!



Υλικά που χρησιμοποιήσαμε:

Για όλα τα στολίδια



    Για όλα τα στολίδια (εκτός από τις καραμέλες)




    Προετοιμασία (για όλα τα στολίδια εκτός από τις καραμέλες)
         Τα παιδιά φόρεσαν τις τέλειες ποδίτσες τους, οι οποίες έχουν αρκετά μακρύ μανίκι για να κάνουν και για πιο μεγάλες ηλικίες, λάστιχο στον καρπό, τσέπες, είναι μακριές από μπροστά και κοντές από πίσω και πιάνονται με βέλκρο.




    Τοποθετήσαμε κάθε μπάλα πάνω σε ένα καλαμάκι για σουβλάκια, ώστε τα παιδιά να μπορούν με άνεση να τις βάφουν, κρατώντας και γυρνώντας τις από εκεί.

    Στη συνέχεια, έβαψαν τις μπάλες με τις ακρυλικές μπογιές στα χρώματα που τους άρεσαν. 




         Ενώ η μπογιά ήταν ακόμη νωπή, έριξαν χρυσόσκονη, επίσης στα χρώματα που προτιμούσαν. Στο σαμψωνάκο κρατούσα εγώ τη μπάλα κι εκείνος έριχνε, ενώ τα κορίτσια τα κατάφεραν μια χαρά μόνες τους. Σε μερικές μπάλες που δεν είχε πιάσει καλά η χρυσόσκονη, βουτήξαμε τα σφουγγαράκια στη λευκή κόλλα, τις περάσαμε ένα χέρι και ξαναρίξαμε χρυσόσκονη από πάνω. Τοποθετήσαμε τις μπάλες με τα καλαμάκια τους σε βάζα και τις αφήσαμε για λίγο να στεγνώσουν. 




    Μέχρι να γίνει αυτό, φτιάξαμε τις καραμέλες:


    Καραμέλες
    Χρειαστήκαμε επιπλέον:

    • Χαρτί γκοφρέ μεταλλιζέ σε μπλε και φούξια χρώμα
    • Κορδέλες από μπομπονιέρες


         Κόψαμε από ένα κομμάτι μεταλλιζέ γκοφρέ για κάθε μπάλα (χρησιμοποιήσαμε μεγάλες και μικρές) και τις τυλίξαμε. Έπειτα, κάναμε στις άκρες από ένα διακοσμητικό φιόγκο. Τα παιδιά με τις γκλίτερ κόλλες σχημάτισαν διακοσμητικές κουκκίδες. Από τη μία πλευρά τις αφήσαμε σκέτες ώστε να μπορούμε να τις ακουμπήσουμε στο χαρτί για να στεγνώσουν.



     Έτοιμες οι καραμέλες!!




    Γλειφιτζούρια
    Χρειαστήκαμε επιπλέον:


    Αφαιρέσαμε το ξύλινο καλαμάκι και στη θέση του τοποθετήσαμε τα μικρά ξυλάκια. Έπειτα, τους κολλήσαμε από ένα κομμάτι σπάγκο προσθέσαμε μια κορδέλα! Πανεύκολα τα γλειφιτζούρια μας!!




    Παγωτά
    Χρειαστήκαμε επιπλέον:
    • Χαρτόνι κανσόν καφέ


         Σε τετράγωνα κομμάτια από καφέ χαρτόνι σχεδιάσαμε με χάρακα γραμμές κάθετες και παράλληλες. Η πεταλουδίτσα μου επέλεξε να περάσουμε τις γραμμές με κόλλα με το σφουγγαράκι και να ρίξει πάνω χρυσόσκονη. Το αποτέλεσμα υπέροχο.




    Η ζουζούνα ανιψιά αποφάσισε να σκορπίσει κόλλα γκλίτερ και χρυσόσκονη με τυχαίο τρόπο και να την απλώσει με το σφουγγαράκι. Το αποτέλεσμα έξτρα λαμπερό.




         Ο σαμψωνάκος επέλεξε να πατήσει τις γραμμές με γκλίτερ κόλλα. Εκεί σώθηκε όλο το σετ, αλλά πάλι δεν του έφτασε! Οπότε είπαμε να την απλώσουμε με το σφουγγαράκι. Το αποτέλεσμα σουρρεαλιστικό!!




    Αφού στέγνωσαν, κολλήσαμε τα χαρτόνια με σιλικόνη και τα ενώσαμε με τις μπάλες επίσης με σιλικόνη, πάνω στις οποίες νωρίτερα είχαμε κολλήσει τα σχοινάκια - μαντέψτε με τι!



    Voila! Bon appetit!




    Cupcakes
    Χρειαστήκαμε επιπλέον:



         Με σιλικόνη κολλήσαμε τις μπάλες στα καραμελόχαρτα. Στην κορυφή κολλήσαμε τις τσόχινες μπαλίτσες. Τα σχοινάκια από τις μπαλίτσες παίρνουν το σχήμα που θα τους δώσετε, γιατί από μέσα έχουν συρματάκι. Τέλειο για να παίξει το ρόλο του σπάγγου!





    Πόσο πιο απλά και λαχταριστά cupcakes να φτιάξει κανείς;;;;




         Και επειδή η all creative, arts and crafts κουνιάδα είχε όρεξη, σας δίνουμε και μερικές προτάσεις διακόσμησης (τουτέστιν φωτογραφήσαμε τα στολίδια σε όλο το σπίτι). Μπορείτε να τα κρεμάσετε απλά στο δέντρο...












    ...να δημιουργήσετε μια σύνθεση για το τραπέζι...






    Εδώ πιο εμπλουτισμένη!








    Και με το φως των κεριών!






    ...ή να τα βάλετε σε πιατέλα! It's up to you!






    Πώς σας φαίνονται τα γλυκάκια μας;
    Θα δοκιμάζατε να τα φτιάξετε με τα παιδιά;







    8 σχόλια:

    1. Οκ, μακράν το πιο γλυκό δέντρο και η πιο γλυκιά διακόσμηση!!!
      ;-)
      Αλλά είχατε και σούπερ βοηθούς, βρε κορίτσια!
      Μπράβο σε όλους σας!!!
      ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Χαχα ευχαριστούμε! Πράγματι μέσα στη ζάχαρη είναι το δέντρο!! Όσο για τους βοηθούς, αυτοί έκαναν όλη τη βρώμικη δουλειά!! Φιλάκια!!

        Διαγραφή
    2. υπεροχη ιδεα για να το απολαυσουν τα παιδια κ οχι μονοοοοοοοο μπραβο μανουλα...το δεντρο κ η διακοσμηση ανηκουν στα παιδια οταν ειναι ακομα στο σπιτι κ μικρα φιλιαααααααααααα

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Συμφωνώ μαζί σου! Τι νόημα έχει να τα έχουμε όπως θέλουμε και τα παιδιά να μη νιώθουν οικεία;; Τα φιλιά μου!!

        Διαγραφή

    Εσείς τι λέτε;

    Διαβάστε επίσης:

    Blog Widget by LinkWithin
    Blogging tips