Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Βιβλιο-παίζουμε: Γίνε αστέρι μαθαίνοντας!



     Οι εκδόσεις Μεταίχμιο πρόσφατα κυκλοφόρησαν δύο εκπαιδευτικά βιβλία με τίτλο "Γίνε αστέρι μαθαίνοντας με τον αρκούδο και τους φίλους του" και "Γίνε αστέρι μαθαίνοντας με τη ζέβρα και τους φίλους της". Τα βιβλία αυτά περιέχουν δραστηριότητες προανάγνωσης, προγραφής αλλά και μαθηματικών. Έχουν πολύ όμορφη εικονογράφηση που ελκύει τα παιδικά ματάκια.






     Απευθύνονται σε παιδάκια ηλικίας από 4 ετών, είναι δηλαδή ιδανικά για παιδάκια που πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο! Εγώ, βέβαια, δεν απέκλεισα τον 3,5 ετών σαμψωνάκο μου από το να συμμετέχει κι αυτός. Σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι τα βιβλία περιέχουν δραστηριότητες που ποικίλουν σε βαθμό δυσκολίας. Σε γενικές γραμμές, καταπιάνονται από λίγο με όλους τους παρακάτω τομείς:

  • Λεπτή κινητικότητα (σχεδίασε τις ακτίνες του ήλιου)
  • Γνώσεις (τι τρώνε οι πιγκουίνοι;)
  • Ζωγραφική (ζωγράφισε μπλε τα πλοκάμια, κόκκινο το τρακτέρ κλπ.)
  • Πρόσθεση (ο σκίουρος έχει 1 βελανίδι. Χρωμάτισε τόσα ώστε να έχει 4 βελανίδια.)
  • Καταμέτρηση (μέτρησε πόσα είναι τα πουλιά και γράψε τον αριθμό)
  • Παρατηρητικότητα (σε ποιόν ανήκει αυτή η σκιά;)
  • Γραφή (Ο αρκούδος θα μαζέψει τα αυγά. Γράψε ¨αυγά")
  • Αριθμοί (Ένωσε τους αριθμούς με τη σειρά για να σχηματιστεί η κρυμμένη εικόνα)
  • Προανάγνωση (Οι λέξεις των ζώων ή των εικονιζόμενων αντικειμένων είναι γραμμένες και μπροστά από αυτές γραμμένο το πρώτο γράμμα τους μόνο του. Με την επανάληψη το παιδί εν τέλει μαθαίνει να "διαβάζει" τις λέξεις και να αναγνωρίζει τα γράμματα)

Να και ένα sneak peek  από τις σελίδες των βιβλίων!!












Οι τελευταίες σελίδες είναι ασπρόμαυρες και το παιδί καλείται να τις χρωματίσει αλλά και να ακολουθήσει κάποιες εύκολες οδηγίες.




     Επίσης, σε δύο δισέλιδα περιέχονται τα μικρά γράμματα της αλφαβήτας και οι αριθμοί ως το δέκα με τελίτσες, για όποιο παιδάκι αγαπά να κάνει εξάσκηση. Θυμηθείτε: στο νηπιαγωγείο ποτέ δεν πιέζουμε τα παιδιά να γράψουν παρά τη θέληση τους! Αυτό θα τους δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα για τη γραφή, κάτι που ενδεχομένως να βλάψει αργότερα τη σχολική τους επίδοση.




     Όπως σας είπα, από το βιβλίο δε λείπουν τα αυτοκόλλητα και πολύ καλά κάνουν και δε λείπουν, γιατί τα αυτοκόλλητα ενθουσιάζουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας, τα χαλαρώνουν και τα διασκεδάζουν. Είναι οι καλύτεροι φίλοι της μαμάς και της εκπαιδευτικού, με δεύτερες τις σφραγίδες!




     Προσωπικά, τα βιβλία της σειράς έχω σκοπό να τα χρησιμοποιήσω κατά κύριο λόγο του χρόνου, τότε που η πεταλουδίτσα μου θα πηγαίνει πια Δημοτικό και θα έχει διάβασμα, οπότε και τα απογεύματα θα απασχολώ με αυτά το σαμψωνάκο μου που θα είναι πια προνηπιάκι!

     Άκου προνηπιάκι ο σαμψωνάκος μου! Σαν χθες μου φαίνεται που τον γέννησα και από την πρώτη μέρα σήκωνε το κεφάλι του όρθιο!! Γι' αυτό του έδωσα και  το καλλιτεχνικό "σαμψών"!


Πώς σας φάνηκαν τα βιβλία μας;

4 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ όμορφα βιβλία και κάνουν την διαφορά νομίζω στην κατηγορία τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Κάλη μου, έχουν μεγαλύτερη ποικιλία και πρωτοτυπία στις δραστηριότητες που περιλαμβάνουν!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ναι Ειρήνη μου είναι πολύ! Αλλά εσένα αυτά θα σε απασχολήσουν σε λίγα χρόνια από τώρα!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips