Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ο 10λογος της αρχάριας πλέκτριας



Το άρθρο αυτό ήταν το πρώτο που έγραψα για το περιοδικό Familives, για το τεύχος Δεκεμβρίου 2015! Enjoy!!


     Το πλέξιμο με βελόνες και βελονάκι ολοένα και κερδίζει έδαφος και μάλιστα στις νεότερες ηλικίες! Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού το πλέξιμο είναι μια αγχολυτική, δημιουργική και οικονομική απασχόληση, η ιδανική διέξοδος από την αγχώδη και γκρίζα, πολλές φορές, καθημερινότητα που ζούμε! Πώς, όμως, θα ξεκινήσετε; Ο δεκάλογος της αρχάριας πλέκτριας θα σας λύσει τα χέρια! 



1. Αναζητήστε τον κατάλληλο χρόνο. Ποιά ώρα της ημέρας σας βολεύει να ξεκινήσετε τη νέα σας συνήθεια; Μια ώρα όπου θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε, ειδικά στην αρχή που οι βελονιές θα αποζητούν την αποκλειστική προσοχή σας. Ίσως σας ταιριάζει το πρωί, που είστε πιο ξεκούραστη, το απόγευμα με το καφεδάκι σας ή το βράδυ που όλοι κοιμούνται. Όταν οι βελονιές σας θα φεύγουν πια αυτόματα, θα μπορείτε ίσως να πλέκετε και παράλληλα με κάποια άλλη δραστηριότητα, όπως με το διάβασμα των παιδιών ή με την αγαπημένη σας σειρά! 


2. Αναζητήστε τον κατάλληλο χώρο. Αναλόγως της ώρας που θα επιλέξετε, θα χρειαστείτε και τον κατάλληλο χώρο. Τα απολύτως απαραίτητα είναι ένα μέρος με καλό φωτισμό και ένα κάθισμα με καλή στήριξη στην πλάτη και ιδανικά στα μπράτσα. Αν πλέκετε πρωί, μια πολυθρόνα δίπλα στο παράθυρο είναι ιδανική για να χουχουλιάσετε με τα νήματά σας. Το βράδυ, ένα καλό φωτιστικό θα κάνει τη δουλειά. 


3. Αναζητήστε τον κατάλληλο για εσάς δάσκαλο. Μπορεί να είναι η γειτόνισσα, το YouTube ή ένα σχετικό blog (στο blog μου θα βρείτε οδηγίες εδώ). Διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα!!


Καλή ανάγνωση!!

6 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά, φίλη μου! Ελπίζω φέτος να βρω λίγο χρόνο να πλέξω κάτι, έστω τερλικάκια, αν και δε το βλέπω με το μωράκι μου φέτος. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω όλο και κάτι θα φτιάξεις εσύ κυρία Δραστήρια! Δεν θα μπορείς να κάτσεις! Άσε που με το θηλασμό είναι πολύ ωραία απασχόληση!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips