Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

DIY θήκες βιβλιαρίων υγείας!



     Αυτή είναι μια από τις αναρτήσεις που μου ζητήσατε επανειλημμένα αυτό το διάστημα!! Το να φτιάξει κανείς μια θήκη βιβλιαρίου υγείας μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο και εντυπωσιακό, αλλά είναι πραγματικά πολύ πιο εύκολο απ' όσο δείχνει! Σε αυτό συμβάλει το γεγονός ότι όλα τα βιβλιάρια έχουν τις ίδιες διαστάσεις, οπότε χωρίς μετρήσεις, μπορεί κανείς να φτιάξει πολλά και να είναι σίγουρος πως θα εφαρμόσουν καλά!


     Εγώ έφτιαξα δυο βιβλιάρια υγείας το καλοκαίρι πριν γεννήσω, ένα για το σαμψωνάκο μου κι ένα για τον μπεμπούλη που περιμέναμε! Ο σαμψωνάκος ήθελε η θήκη του να έχει πάνω τον Batman! Αυτό δεν ήταν καθόλου δύσκολο να γίνει, γιατί αν στο ίντερνετ γκουκλάρετε στα αγγλικά οτιδήποτε θέλετε να κατασκευάσετε με κομματάκια τσόχας + τις λέξεις "felt pattern" ή "moldes" θα βρείτε πατρόν με όλα κομματάκια της κατασκευής σας!

Εγώ, λοιπόν, γκούγκλαρα "Batman moldes" και από όσα σχέδια είδα, επέλεξα αυτή τη φιγούρα, που ήταν πολύ χαριτωμένη!




     Αφού, λοιπόν, ο σαμψωνάκος επέλεξε Batman και αφού ο μπέμπης δεν μπορεί ακόμη να μας πει τις προτιμήσεις του, είπα να του φτιάξω κάτι παρεμφερές: έναν Superman! Αυτόν θα σας δείξω βήμα βήμα πώς τον έφτιαξα.


1. Εκτύπωσα και έκοψα όλα τα κομματάκια του πατρόν του ήρωα.

2. Τα ξεπατίκωσα με ένα ανεξίτηλο λεπτό μαρκαδοράκι πάνω στα αντίστοιχα χρώματα τσόχας και έπειτα τα έκοψα. Προσέξτε μην τα χάσετε γιατί κάποια είναι πολύ μικρά! Γι' αυτό το λόγο, μην πετάξετε τα χάρτινα κομματάκια πριν ολοκληρώσετε τη θήκη, μπορεί να χρειαστεί να ξανακόψετε κάποιο κομμάτι!




3. Έκοψα ένα κομμάτι γαλάζιας τσόχας διαστάσεων 42 εκ. (μήκος) x 22 εκ. (ύψος).

4. Δίπλωσα τις δύο πλαϊνές πλευρές προς τα μέσα κατά 5 εκ. την καθεμία και τις έπιασα με καρφίτσα. Δοκίμασα το βιβλιάριο για να σιγουρευτώ ότι όντως η θήκη εφαρμόζει καλά.




5. Στο πάνω μέρος της θήκης έγραψα με το ανεξίτηλο μαρκαδοράκι το όνομα του παιδιού και το κέντησα με κόκκινο μουλινέ κεντήματος με τη μέθοδο της πισωβελονιάς (δείτε το πως γίνεται σε αυτό το βιντεάκι). Έπειτα, τοποθέτησα πάνω στη γαλάζια τσόχα, τα κομμάτια του ήρωα, ώστε να δω με ποια σειρά θα τα ράψω το ένα πάνω στο άλλο. 




6. Έβγαλα μουλινέδες στα χρώματα των κομματιών, όμως χρησιμοποίησα για το ράψιμο μόνο τις 3 από τις 6 κλωστούλες του μουλινέ. Το ίδιο έκανα και με το κέντημα του ονόματος.






7. Έραψα κανονικά με βελόνα και κλωστή τα κομμάτια ένα-ένα.




Εδώ βλέπετε πώς φαίνεται η πίσω πλευρά και πως η μπροστά όταν τις έραψα.



Έκανα το ίδιο  με όλα τα κομμάτια του ήρωα.




8. Πέρασα περιμετρικά όλη τη θήκη με κόκκινο μουλινέ, με τη βελονιά που είναι για τις κουβέρτες (blanket stitch). Έτοιμη η Superman θήκη μας!




Η πεταλουδίτσα μου έχει από χρόνια τη δική της χειροποίητη θήκη, μόνο που δεν την έφτιαξα εγώ, αλλά την κέρδισα σε ένα διαγωνισμό της σελίδας "Giota's Creations"!




Δεν ήταν και τόσο δύσκολο τελικά!
Καλή επιτυχία!


4 σχόλια:

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips