Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Τα βιβλία του Οκτωβρίου 2021!



Ήρθε κι έφυγε και ο Οκτώβρης και είναι πια ώρα να σας μιλήσω για όλα τα βιβλία που μας απασχόλησαν το μήνα που μας πέρασε!!!


Προγραφικές ασκήσεις και ασκήσεις λεπτής κινητικότητας




Ένα βιβλίο που αφορά καθαρά την εξάσκηση του χεριού, τον συντονισμό ματιού-χεριού και γενικότερα την καλλιέργεια της λεπτής κινητικότητας, η οποία, εκτός των άλλων, είναι πολύ σημαντική στο γράψιμο!



Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Παρόλα αυτά, επειδή ο 3χρονος γκαστονάκος μου έχει δείξει μια μεγάλη αγάπη για την ενασχόληση με τη ζωγραφική, τις χρωμοσελίδες και τα φύλλα εργασίας γενικότερα (όχι δεν τα κάνει ακόμη, απλά χρωματίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ), του το έδωσα να δω τι θα κάνει! Ε, λοιπόν, το τίμησε δεόντως! Αν και είναι μικρούλης ακόμη, χρωμάτισε ότι χρωματιζόταν και συμπλήρωσε ό,τι καταλάβαινε ότι έπρεπε να συμπληρωθεί! 



Αν θέλετε να δουλέψετε στο σπίτι το χεράκι του παιδιού ή στο σχολείο, συμπληρωματικά με άλλες δραστηριότητες, αυτό το βιβλίο θα σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο!



Τι φύλλα εργασίας περιέχει όμως; Ένα μεγάλο μέρος του αφορά δραστηριότητες τύπου "ένωσε τις τελίτσες και σχημάτισε τις γραμμές". Στο δεύτερο κεφάλαιο υπάρχουν εικόνες που σχηματίζονται καθώς το παιδί ενώνει τις τελίτσες, αλλά και δραστηριότητες "από τελεία σε τελεία" με αριθμούς, για τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά! Ακόμη, έχει λαβύρινθους, σχηματισμό σχεδίων με το κόλλημα μικρών αυτοκολλήτων και κόψιμο με ψαλίδι πάνω στις γραμμές! Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει και έπαινος για να δώσετε στο παιδί, μόλις ολοκληρώσει όλες τις σελίδες!






Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Κατερίνα Χριστογέρου, πολλά από τα βιβλία της σας έχω παρουσιάσει στο blog (το Πάσχα της Χαράς, Καλή Αρχή στον Παιδικό Σταθμό, Είμαι 5 και πάω διακοπές, Στη γειτονιά των γραμμάτων, Είμαι 5 και μπορώ) Θα βρείτε όλα τα βιβλία της συγκεντρωμένα εδώ, στην καρτέλα "Συνολική βιβλιογραφία".

Ο απόλυτος οδηγός διασκέδασης για το σπίτι




Ντάξει, τι να πω γι' αυτό το βιβλίο;;;; Είναι τέλειο!!! Έχει μέσα ένα σωρό ιδέες για δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά στο σπίτι και πάντα όταν βαριούνται το θυμούνται, το ξεφυλλίζουν και πάντα κάτι βρίσκουν για να κάνουν! Μα καταπέλτες, μα αστείους αγώνες, μα ζωγραφική με κλειστά μάτια, μα έναν αυτοσχέδιο δρόμο μετ' εμποδίων στο σπίτι! Είμαι πολύ χαρούμενη για το κέφι και τη δημιουργικότητα που τους επιτρέπει να αναπτύξουν!!!





Το βιβλίο αφορά παιδιά από 4 ετών, αλλά όσο πιο μεγάλο είναι το παιδί, τόσο περισσότερα από τα παιχνίδια θα μπορεί να παίξει, καθώς κάποια από αυτά σχετίζονται με τον γραπτό λόγο. Εδώ μπορείτε να δείτε πώς μια μέρα, το βιβλίο με έσωσε από τη γκρίνια!!!




Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Mike Lowery, ο οποίος στην αφιέρωση ευχαριστεί τη γυναίκα του, επειδή χάρη σε εκείνη κατάφερε να μη χάσει το μυαλό του κατά την καραντίνα της πανδημίας, μέσα από τις δραστηριότητες που έκανε εκείνη με τα παιδιά, αλλά και για το γεγονός ότι δεν θύμωνε μαζί του όταν έβαζε το λάθος σαπούνι στο φούρνο μικροκυμάτων και περίμεναν έπειτα μια ώρα στην αυλή για να ξεμυρίσει το σπίτι!!! Η πιο ξεκαρδιστική αφιέρωση που διάβασα ποτέ!!


Έξυπνες ερωτήσεις, απίστευτες απαντήσεις



Το βιβλίο αυτό το χαρήκαμε πολύ που το διαβάσαμε! Τα παιδιά από 6-7 ετών αναπτύσσουν μεγάλο ενδιαφέρουν, αλλά και αρχίζουν να ωριμάζουν γνωστικά, έτσι ώστε να διψούν για βιβλία γνώσεων!




Μέσα στις σελίδες του, το βιβλίο μας απαντά σε πολλές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, όπως ποιό είναι το πιο ζεστό και πιο κρύο μέρος του κόσμου, ποιά είναι η τάφρος των Μαριανών (το αγαπημένο των παιδιών μου!), αν υπάρχουν σήμερα πειρατές και πώς μοιάζουν, πώς φτιάχνονταν παλιά τα βιβλία, ποιό είναι το γρηγορότερο μέσο μεταφοράς, πώς λειτουργούν οι μαγνήτες και τι είναι ο τρισδιάστατος εκτυπωτής! Έχει θέματα σχετικά με την επιστήμη και την τεχνολογία, τη γεωγραφία, την ιστορία και την κοινωνία.




Μια λεπτομέρεια του βιβλίου είναι τα παραθυράκια-συρόμενα μέρη, τα οποία κρύβουν επιπλέον πληροφορίες και κάνουν το διάβασμα ακόμα πιο διασκεδαστικό!



Πες κάτι!



Ένα ΥΠΕΡΟΧΟ βιβλίο που δίνει στα παιδιά την ενθάρρυνση να σταθούν στο ύψος τους και να τολμήσουν να εκφραστούν, να βοηθήσουν, να είναι ο εαυτός τους! Είναι ιδανικό για παιδιά που είναι πιο ντροπαλά και συνεσταλμένα, που δυσκολεύονται να βγουν μπροστά και να μιλήσουν, αλλά και για τα παιδιά που συνηθίζουν να μιλούν με λάθος τρόπο, πληγώνοντας ενίοτε τους γύρω τους!




Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Πίτερ Ρέινολντς, ο οποίος έχει γράψει και το best sellet "H Τελεία"!



Χρωματίζω, κόβω και κολλάω



Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών, προσφέροντας τους φύλλα για να ζωγραφίσουν, να κόψουν και να κολλήσουν, δημιουργώντας κολλάζ και κατασκευές! 



Είναι ένας ωραίος τρόπος απασχόλησης των παιδιών στο σπίτι αλλά και τον παιδικό σταθμό, και ένας καλός τρόπος να εισάγετε τα παιδιά στη χρήση του ψαλιδιού, καθώς μάλιστα οι δραστηριότητες έχουν προοδευτικό βαθμό δυσκολίας! 




Ο γκαστονάκος μου τρελαίνεται για μαρκαδόρο και ψαλίδι, αλλά του έκρυψα για λίγο το βιβλίο πριν το κάνει φύλλο και φτερό, γιατί μετά δεν θα ήταν για παρουσίαση!!! Να όμως ένα κολαζάκι που έκανε, με λίγη βοήθεια από εμένα!




Το βιβλίο αυτό έχει ετοιμάσει πάλι η Κατερίνα Χριστογέρου, όπως και τις "Προγραφικές Ασκήσεις" που σας ανέφερα πιο πάνω!


 Ο Ρούντι και το κατακόκκινο παλτό




Καλά, αυτό ήταν το highlight του μήνα! Ο Ρούντι είναι αναπόσπαστο μέρος του βραδινού μας διαβάσματος με τον 3χρονο γκαστονάκο! Δεν κοιμάται αν δε διαβάσουμε το Ρούντι! Έρχεται τρέχοντας στο κρεβάτι μόλις πω "Ρούντι"! Έχουμε φτάσει σε σημείο που λέω τη μισή πρόταση και εκείνος συμπληρώνει την άλλη μισή!




Ο Ρούντι λοιπόν, είναι ένα σκυλάκι, το οποίο φορά ένα καινούργιο κατακόκκινο παλτό! Όμως, του Ρούντι δεν του αρέσει καθόλου το παλτό του! Μια και δυο, καταφέρνει και το βγάζει! 


Να σου έρχεται και η φίλη του η Ρούμπι! Καθώς παίζουν μαζί, ο Ρούντι γίνεται μούσκεμα με τα νερά της βροχερής μέρας και καθώς εκείνος κρυώνει χωρίς το παλτό του, (αντίθετα με τη Ρούμπι, που φορά το δικό της και είναι αρχόντισσα), του κόβεται η όρεξη για παιχνίδι!! Χμ, η Ρούμπι στεναχωριέται και φεύγει, ξανάρχεται όμως με το κόκκινο παλτουδάκι! Ο Ρούντι το φορά αμέσως, γιατί περισσότερο από όλα, του Ρούντι του αρέσει η Ρούμπι!!! Τι γλυκούλι!!!




Συγγραφέας του βιβλίου, αλλά και ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ εικονογράφος επίσης, είναι ο David Melling! Κάθε φορά που βλέπω τα σκυλάκια, μου κάνει φοβερή εντύπωση το πώς αποτυπώνει εκπληκτικά τα συναισθήματα τους, χωρίς καν να τους έχει σχεδιασμένο στόμα!!! Φοβερό!!!!




Πώς σας φαίνονται τα βιβλία που μας κράτησαν συντροφιά τον Οκτώβριο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips