Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

4 βιβλία δραστηριοτήτων για νήπια από το Μεταίχμιο!




Οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας έστειλαν πριν λίγες ημέρες 4 βιβλία δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας 5-6 ετών (δείτε εδώ το σχετικό ποστ στο Insta). Τα βιβλία είναι ακριβώς για τον σαμψωνάκο μου, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι 5 ετών και κάτι και το Σεπτέμβρη θα είναι μεγάλο νήπιο!




Στο σπίτι μας γενικώς, χρησιμοποιούμε ευρέως βιβλία δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα για τον σαμψωνάκο μου, κάθε εργάσιμη ημέρα, καλοκαιρινή ή σχολική, είναι στο πρόγραμμά του να κάνει τουλάχιστον 2-3 σελίδες από τέτοιου είδους βιβλία.




Ο γκαστονάκος παίζει με το Ο κόσμος με αυτοκόλλητα.


Πάμε να σας δείξω αναλυτικά τα νέα μας βιβλία!


Ώρα για διακοπές!



Το βιβλίο αυτό μας το είχαν στείλει και πέρυσι, αλλά αναφερόταν σε μικρότερες ηλικίες, συγκεκριμένα σε παιδάκια 4-5 ετών. Το παρών είναι για νήπια (5-6 ετών).




Το "Ώρα για διακοπές!" είναι το πρώτο βιβλίο που πιάσαμε να κάνουμε, καθώς ταιριάζει με την εποχή, αλλά όπως και τα υπόλοιπα, μπορεί να δουλευτεί άνετα και τον υπόλοιπο χρόνο.




Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι ότι διατήρησε το ενδιαφέρον του σαμψωνάκου, γιατί οι δραστηριότητες είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Κάθε δισέλιδο αφορά ένα συγκεκριμένο θέμα, πχ. φάρμα, απόκριες, οικολογία, λούνα παρκ κλπ. και όλα τα παιχνίδια στηρίζονται στο εκάστοτε θέμα.




Επίσης, στη μέση του βιβλίου περιλαμβάνονται αυτοκόλλητα, κάποια από τα οποία συμπληρώνουν μερικές ασκήσεις και άλλα χρησιμοποιούνται από το παιδί ως επιβράβευση, για κάθε δισέλιδο που τελειώνει!


Είμαι 5 και μπορώ



Η σειρά περιλαμβάνει και άλλα δύο βιβλία, τα "Είμαι 3 και μπορώ" και "Είμαι 4 και μπορώ", τα οποία σας τα έχω παρουσιάσει σε παλαιότερη ανάρτηση εδώ. Ακόμη και το βιβλίο για παιδάκια 3 ετών έχει χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω σε πολύ αδύναμα παιδάκια στο νηπιαγωγείο.




Το "Είμαι 5 και μπορώ" έχει κάποια θετικά στοιχεία. Έχει μονόχρωμες σελίδες, τις οποίες μπορείτε με άνεση να φωτοτυπήσετε, σε περίπτωση που θέλετε να κρατήσετε το βιβλίο για να το χρησιμοποιήσετε και για άλλο παιδάκι, τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ, τόσο για το σπίτι όσο και για το νηπιαγωγείο.




Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνονται παρατήρησα πως σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τα μαθηματικά, αλλά έχει και κάποιες ασκήσεις γλώσσας, καθώς και παιχνίδια που μπορείτε να κόψετε και να υλοποιήσετε!




Προσωπικά τα έχω χρησιμοποιήσει αρκετά τα βιβλία της σειράς, καθώς έχουν πολλές σελίδες και θα βρείτε σίγουρα κάτι για κάθε περίσταση!




Οι δραστηριότητες έχουν μέτριο βαθμό δυσκολίας και τις θεωρώ βατές για παιδάκια που πηγαίνουν ή θα πάνε στα μεγάλα νήπια.


Στη γειτονιά των γραμμάτων



Ένα πιο κλασικό βιβλίο, που ασχολείται αποκλειστικά με τα γράμματα. Κάθε δισέλιδο είναι αφιερωμένο σε ένα γράμμα και περιέχει ασκήσεις αντιγραφής, ορθής φοράς, και αναγνώρισης του εκάστοτε γράμματος.




Στις τελευταίες σελίδες θα βρείτε επαναληπτικές δραστηριότητες αξιολόγησης και εμπέδωσης, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε τι θυμάται το παιδί και τι όχι και να προσαρμόσετε τις επόμενες κινήσεις σας αναλόγως!




Ακόμη, το βιβλίο περιέχει καρτούλες με όλα τα γράμματα, καθώς και τα γράμματα μεταμφιεσμένα σε διάφορα πλάσματα και αντικείμενα, τα οποία ξεκινούν από το συγκεκριμένο γράμμα! Πολύ πρωτότυπο και ιδιαίτερα βοηθητικό στην απομνημόνευση των γραμμάτων!




Μεγαλώνω, μαθαίνω, αλλάζω



Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει απ' όλα!

Στην αρχή θα βρείτε ένα δισέλιδο με οδηγίες, σχετικά με το πως να δουλέψετε το βιβλίο και γενικότερα τη μάθηση μέσα στο περιβάλλον του σπιτιού. Σούπερ βοηθητικό! Επίσης, στη γωνία κάθε σελίδας, θα βρείτε και από μία συμβουλή, δραστηριότητα ή παιχνίδι που θα σας βοηθήσει να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να κάνει τη μάθηση πιο διασκεδαστική!




Είναι αδύνατο να σας γράψω για όλα όσα περιλαμβάνει το βιβλίο, γιατί σχεδόν κάθε σελίδα έχει και κάτι διαφορετικό! Από κλασικές δραστηριότητες, όπως η αντιγραφή γραμμάτων και "από τελεία σε τελεία", μέχρι ιδιαίτερα ξεχωριστές, όπως καλλιγραφία και αγγλικά! Τα παιδιά μαθαίνουν, ακόμη, για τη βύθιση και επίπλευση, τις ομάδες τροφίμων, το γενεαλογικό δέντρο και πολλά άλλα που ανήκουν στον τομέα της μελέτης περιβάλλοντος. 




Ένα ξεχωριστό στοιχείο είναι οι σελίδες "Η ώρα της ηρεμίας", που μαθαίνει στα παιδιά ασκήσεις χαλάρωσης, αλλά και αναγνώρισης και διαχείρισης συναισθημάτων. Προσοχή, όμως, εδώ, διότι σε κάποια φύλλα περιέχονται και ασκήσεις γιόγκα και αν δεν θέλετε να τις διδάξετε στα παιδιά σας, έχετε το υπόψη σας αυτό. Δεν καταργεί επ' ουδενί ολόκληρο το βιβλίο, αλλά καλό θα είναι να επιβλέπετε και να κατευθύνετε εσείς το παιδί, όταν πρόκειται για ασκήσεις ηρεμίας.




Στο τέλος δε λείπουν και τα αυτοκόλλητα, τα οποία συμπληρώνουν κάποιες ασκήσεις. Τα παιδιά πάντα τρελαίνονται για αυτοκόλλητα, οπότε είναι ένα σίγουρο θέλγητρο!




Εσείς έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά τα βιβλία;
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο για τον σαμψωνάκο μου;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips