Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Διαβάζουμε για δεινοσαύρους και πριγκίπισσες!




Το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Cleverbooks.gr μας πρότεινε να επιλέξουμε δυο βιβλία από την τεράστια γκάμα του και να τα παρουσιάσουμε στο blog! 


Πρέπει να πω ότι, εκτός από το γεγονός των αμέτρητων τίτλων που υπάρχουν στο e-shop, το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο έχει εξαιρετική κατηγοριοποίηση στα παιδικά βιβλία του, τέτοια που δεν έχω συναντήσει αλλού! Αν πατήσετε στο μενού που γράφει "παιδικό βιβλίο", θα το καταλάβετε κι εσείς! Έχει χωρισμένα τα παιδικά βιβλία σε 10 κατηγορίες, καθεμιά με πολλές υποενότητες, ώστε να μη χάνεστε και εύκολα να βγαίνουν μπροστά σας μόνο βιβλία με περιεχόμενο που να σας ενδιαφέρει!! Στην αρχική σελίδα, ακόμη, είναι ομαδοποιημένα διάφορα προτεινόμενα παιχνίδια και βιβλία, από best sellers και νέες κυκλοφορίες, μέχρι προσφορές συν επιλογή αναζήτησης ανά εκδοτικό οίκο!


Εμείς επιλέξαμε βιβλία από την κατηγορία Παιδικά βιβλία 6-9 ετών, ένα η πεταλουδίτσα κι ένα ο σαμψωνάκος! Να ευχαριστήσουμε πολύ το Clever Books για τα βιβλία που μας πρόσφερε και μετά τις συστάσεις ας περάσουμε στο ψητό!!!


Ιστορίες για πριγκίπισσες



Αυτό το βιβλίο χτύπησε στο μάτι της 8χρονης πεταλουδίτσας μου! Και η αλήθεια είναι πως η εικονογράφηση του μου θύμισε τα παραμύθια με πριγκίπισσες που διάβαζα κάποτε κι εγώ!




Οι "Ιστορίες για πριγκίπισσες", οι οποίες κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Σαββάλας, μιλούν ουσιαστικά για ένα κοριτσάκι, τη Λαλίλα, η οποία θέλει να γίνει πριγκίπισσα, αλλά δεν μπορεί να αποφασίσει τι είδους πριγκίπισσα της ταιριάζει καλύτερα να είναι! Έτσι, ο φίλος της ο χαμαιλέοντας Παρδαλίνος (με ένα σαρδάμ που έκανα με το όνομα του, ΚΛΑΙΓΑΜΕ από τα γέλια για μέρες) της διαβάζει διάφορες ιστορίες με πριγκίπισσες ποικίλων ειδικοτήτων, ώστε να τη βοηθήσει στον επαγγελματικό της προσανατολισμό!!!



Έτσι, μαζί με τη Λαλίλα, διαβάζουμε κι εμείς τις ιστορίες 7 μαγικών πριγκιπισσών: τη Λουλουδένια των λουλουδιών, τη Ροδοσυννεφέννια των ανέμων, τη Νυχτοβελουδένια και τη Ηλιοχρυσαφένια, της νύχτας και της ημέρας αντίστοιχα, τη Χρυσοπορφυρένια της φωτιάς, την Κοραλλένια της θάλασσας και τη Μαλαματένια των αστεριών (η Τριανταφυλλένια είναι στο blog και σας γράφει αυτή τη στιγμή)! Η Λαλίλα τελικά συνειδητοποιεί ότι θέλει να είναι μια διαφορετική πριγκίπισσα από τις άλλες: ο εαυτός της!




Το βιβλίο είναι πολύ μεγάλο σε έκταση (140 σελίδες μεγέθους περίπου Α4) και γι' αυτό δε διαβάζεται μονοκοπανιά. Αντίθετα, κάθε βράδυ διαβάζουμε ένα κεφάλαιο πριν τον ύπνο, συμπληρωματικά με το βιβλίο του σαμψωνάκου που θα δείτε παρακάτω.




Αυτό που μας άρεσε όπως σας είπα, είναι αρχικά η εικονογράφηση και βέβαια το γεγονός ότι μιλάει για πριγκίπισσες! Οι ιστορίες είναι πασπαλισμένες με πολύ "γκλίτερ" και η πλοκή τους είναι σχετικά απλή. Θα μπορούσε, πιστεύω, σε τέτοια έκταση κεφαλαίων να έχει και ακόμη περισσότερη δράση. Η πεταλουδίτσα όμως έχει άλλη άποψη, οπότε εφόσον είναι αυτή ευχαριστημένη, εμένα μου περισσεύει!



Γενικά, θεωρώ ότι είναι ένα εύκολο δώρο για κορίτσια, καθώς είναι δύσκολο να μην τους αρέσει όλο το στήσιμο και το κόνσεπτ, ηλικίας βέβαια από 6 ετών (ίσως και για ώριμα 5άρια), καθώς παρόλο που το κείμενο είναι εύκολο, η έκταση των κεφαλαίων είναι αρκετή και θα κουράσει τα πιο μικρά παιδιά.


Δεινομαχίες



Το βιβλίο αυτό το επέλεξε ο σαμψωνάκος μου, ο οποίος τόσα χρόνια δεν έχει πάψει να ενδιαφέρεται για τους δεινόσαυρους!

Αρχικά και με βάση το εξώφυλλο θεωρήσαμε πως το βιβλίο θα είναι γεμάτο αναμετρήσεις ανάμεσα σε δεινόσαυρους! Όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.




Παρόλο που έχει αρκετές σελίδες με αναμετρήσεις και με πιθανούς νικητές σε κάθε μάχη, το βιβλίο είναι πραγματικά ο πληρέστερος οδηγός δεινοσαύρων που έχουμε πιάσει ποτέ στα χέρια μας! Τα περισσότερα από τα είδη που αναφέρονται στις 144 σελίδες του, τα ακούσαμε για πρώτη φορά! Αν θέλετε ένα βιβλίο με ΟΛΟΥΣ τους γνωστούς δεινοσαύρους και όλες τις προϊστορικές περιόδους, αυτό είναι για εσάς!


Οι Δεινομαχίες έχουν ποικιλία τρόπων παρουσίασης των δεινοσαύρων: όπως σας είπα, σε κάποιες σελίδες όντως αναμετρούνται οι δεινόσαυροι μεταξύ τους και μέσα από τα φυσικά χαρακτηριστικά τους, ο συγγραφέας βγάζει κάποιον νικητή, με την ανάλογη εικονογράφηση φυσικά!!



Σε άλλες, πάλι, σελίδες, μας παρουσιάζονται ανά δύο τα προϊστορικά πλάσματα της εκάστοτε περιόδου, με επιπλέον βαθμολογία για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως τη δύναμη, τη θωράκιση, την τρομακτική εμφάνιση κλπ. Μου θύμισε πολύ τα ΥΠΕΡΑΤΟΥ, που έπαιζα κι εγώ μικρή και τα παιδιά μου πλέον, όλοι με ενθουσιασμό! 




Ένα άλλο θετικό, εκτός από την πολύ ρεαλιστική εικονογράφηση, είναι ότι παρόλο που κάποιες πληροφορίες είναι παρόμοιες για τους δεινόσαυρους, ο συγγραφέας τις δίνει με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο, έτσι ώστε το βιβλίο να μη γίνεται βαρετό σε κανένα σημείο του! Άριστη επιλογή βιβλίου, παρόλο που δεν ήταν γεμάτο αιματοβαμμένες μάχες όπως περίμενε αρχικά ο σαμψωνάκος!


Αυτά είχα να σας πω για τα βιβλία! Να προσθέσω μια πληροφορία για το cleverbooks που ίσως σας ενδιαφέρει! Mε την εγγραφή σας στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, κερδίζετε κουπόνι έκπτωσης -5% στην πρώτη σας αγορά! Κάθε έκπτωση δεκτή, σωστά;;


Εσείς ποιά παιδικά βιβλία διαβάζετε αυτό το διάστημα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips