Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Πώς να οργανώσετε ΟΛΕΣ τις γιορτινές εργασίες σας!




Πέρυσι το Πάσχα, σας ετοίμασα ένα εκτυπώσιμο για να οργανώσετε ΟΛΕΣ τις πασχαλινές σας εργασίες! Μέχρι πέρυσι τα Χριστούγεννα, οργανωνόμουν για τις γιορτές με το holiday control journal της FlyLady και παρόλο που με βοηθούσε πάρα πολύ, η αλήθεια είναι πως χρειαζόμουν κάτι πιο εξειδικευμένο σε ό,τι φορά την οργάνωση, καθώς από τη μία τα έθιμα είναι διαφορετικά (π.χ. Thanksgiving, Άγιος Βασίλης τα Χριστούγεννα) και από την άλλη δεν υπήρχε πρόνοια για άλλους τομείς που είχα ανάγκη να οργανώσω, όπως το ξωτικό μας, το advent calendar, τα τηλεφωνήματα που πρέπει να γίνουν κλπ. Το θέμα είναι όπως σας έχω πει, ότι αν δεν γράψω σε χαρτί τις σκέψεις μου τις ξεχνάω, νιώθω σύγχυση, δεν θυμάμαι τι πρέπει να κάνω και η σκέψη μου κάνει συνέχεια κύκλους γύρω από τα ίδια πράγματα!

Και όπως λένε (δεν ξέρω ποιοί, αλλά κάποιοι θα το λένε σίγουρα) "αν δεν βρίσκεις κάτι, φτιάξτο μόνος σου!" (ίσως πάλι να το λέω μόνο εγώ). Όπως και να 'χει, ό,τι φτιάχνω για μένα είναι και για εσάς και φέτος ετοίμασα το πιο γιορτινό, το πιο γλυκούλι, μα ταυτόχρονα το πιο σκληροπυρηνικά οργανωτικό εκτυπώσιμο, που θα κάνει τις γιορτινές ετοιμασίες να μοιάζουν παιχνιδάκι!!

Θέλετε να σας δείξω τι έχει μέσα και πώς θα σας οργανώσει; Σας ακούω να λέτε "Ναιιιι, δείξε μας Τριανταφυλλένια, σε παρακαλούμε, ψοφάμε να μάθουμε περισσότερα!!!" Εντάξει, εντάξει, πάμε τότε κατευθείαν στο sneak peek του εκτυπώσιμου "Αξέχαστα Χριστούγεννα"! Στο τέλος του ποστ θα δείτε πώς μπορείτε να το κατεβάσετε!




Οδηγίες
Αρχικά σας γράφω tips για πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο μέγιστο το εκτυπώσιμο!

Ο μήνας με μια ματιά
Μπορείτε να τυπώσετε το γιορτινό μηνιαίο ημερολόγιο πολλές φορές, για να οργανώσετε από το μενού, τις δραστηριότητες των παιδιών, ραντεβού, εκδρομές, πότε πρέπει να γίνουν τα ψώνια, οτιδήποτε χρειάζεται να μην ξεχάσετε αλλά και να μην έχετε συνεχώς στο μυαλό!

Elf on  shelf
Ειδική σελίδα για να οργανώσετε τις σκανταλιές, τα δώρα, τα γράμματα και τα γλυκίσματα του ξωτικού σας! Αν δεν έχετε ιδέα περί τίνος μιλάω, διαβάστε εδώ το αναλυτικό μου ποστ.

Advent calendar
Αν χρησιμοποιείτε το δικό σας αυτοσχέδιο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης μέχρι τα Χριστούγεννα, μπορείτε σε αυτή τη σελίδα να οργανώσετε τις δραστηριότητες για κάθε ημέρα! Αν δεν έχετε ιδέα περί τίνος μιλάω, διαβάστε εδώ το αναλυτικό μου ποστ.

Τι θα κάνετε με τα παιδιά τα Χριστούγεννα;
Εδώ μπορείτε να σημειώσετε όλα όσα θέλετε να κάνετε με τα παιδιά. Εκδρομές, δραστηριότητες, βιβλία, ταινίες, έθιμα, οικογενειακές παραδόσεις.

Η to-do list μου
Γιατί εκτυπώσιμο οργάνωσης χωρίς to-do list, τι εκτυπώσιμο είναι (να θυμηθώ να προσθέσω και στα άλλα εκτυπώσιμα 🙊)! Απαραίτητη για τα πάντα!!!

Family's Christmas Wishlist
Εδώ υπάρχει χώρος για να σημειώσετε τα μεγέθη ρούχων και παπουτσιών για όλη την οικογένεια, καθώς και τα ενδιαφέροντα τους και τις προτιμήσεις τους σε παιχνίδια και δώρα. Όποιος και αν ρωτήσει τι δώρο να πάρει σε κάποιο μέλος, έχετε έτοιμες τις απαντήσεις!

My Christmas Budget
Φύλλο προϋπολογισμού για να μη βγείτε εκτός πορείας με  τα οικονομικά σας τις γιορτές!

Λίστα δώρων
Τι θα πάρετε, για ποιόν; Το παραγγείλατε/φτιάξατε; Εστάλη; Παραδόθηκε;

Λίστα βρώσιμων και μη βρώσιμων υλικών
Για να σημειώνετε ΟΛΑ όσα χρειάζεται να αγοράσετε!

Γιορτινά γλυκά
Αλήθεια, θα φτιάξετε; Και αν ναι, τι;

Το μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
Οργανώστε το πλάνο σας για να προετοιμαστείτε έγκαιρα!

Holiday Missions
Όλες οι αποστολές της FlyLady για να προετοιμαστείτε για τα Χριστούγεννα, από αυτό το ποστ, τις πρόσθεσα στο εκτυπώσιμο για να τις έχετε πάντα εύκαιρες και να σβήνετε ό,τι κάνετε κάθε φορά!

Χριστούγεννα στην εκκλησία
Προγραμματίστε και βάλτε στην άκρη τι θα φορέσει ο καθένας και τι θα πάρετε μαζί σας!

Ποιούς θα πάρω τηλέφωνο για "Χρόνια Πολλά"
Πόσους ξεχνάτε κάθε φορά; Εγώ αρκετούς! Όχι πια!!!

Άγιος Βασίλης έρχεται!
Ετοιμάστε τα πάντα για τη νυχτερινή άφιξη του Άγιου Βασίλη, με μια δόση μαγείας!!!


Κι αν δεν τα χρειάζομαι ΟΛΑ αυτά;
Κανένα πρόβλημα! Πριν την εκτύπωση, μπορείτε να επιλέξετε ποιές σελίδες θα τυπώσετε και να έχετε στα χέρια σας μόνο ό,τι σας είναι χρήσιμο!

Πώς μπορώ να κατεβάσω τα "Αξέχαστα Χριστούγεννα";
Το παρών εκτυπώσιμο μπορείτε να το βρείτε στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του blog, στην οποία έχουν πρόσβαση οι συνδρομητές του newsletter. Αν είστε ήδη συνδρομητής, τσεκάρετε τη βιβλιοθήκη, έχει ήδη προστεθεί! Αν δεν είστε συνδρομητής, μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ. Θα σας έρθει e-mail καλωσορίσματος με οδηγίες και τον κωδικό πρόσβασης στην ψηφιακή βιβλιοθήκη! Μπορείτε να εγγραφείτε είτε για να λαμβάνετε νέες αναρτήσεις, είτε το εβδομαδιαίο newsletter με νέα και tips. Αν δυσκολεύεστε, μπορείτε να μου στείλετε e-mail στο koritsimalama.blog@gmail.com για να σας βοηθήσω!


Καλή οργάνωση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips