Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Βιβλιο-παίζουμε: Ο μικρός δράκος Καρύδας - Δρακάκια στο σχολείο




 Να ένα παραμύθι με κεφάλαια, σχετικό με το σχολείο και ειδικά για τα παιδάκια που πηγαίνουν για πρώτη φορά! Ο μικρός δράκος Καρύδας έχει την ολοδική του σειρά από 20 βιβλία με ποικίλες αυτοτελείς περιπέτειες, όλα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο (πέρυσι σας είχα δείξει το σχολικό του ημερολόγιο)!

Σε αυτό το βιβλίο, ο μικρός δράκος Καρύδας πηγαίνει στο σχολείο για πρώτη φορά και βέβαια έχει πολλή αγωνία! Κάπου ανάμεσα στους θάμνους, εκεί στο δρόμο που προχωρά παρέα με τους γονείς του, ανακαλύπτει κρυμμένο έναν φαγανόδρακο! Μα τι κάνει άραγε εκεί;;




Η αλήθεια είναι πως οι φαγανόδρακοι, όπως και κάποια άλλα είδη δράκων, δεν πηγαίνουν στο σχολείο. Μαθαίνουν από μικροί να κυνηγούν και να τρώνε. Έλα, όμως, που αυτός ο μικρός φαγανόδρακος διψάει για μάθηση και θέλει να παρακολουθήσει κι εκείνος τα μαθήματα, μα οι γονείς του δεν τον αφήνουν!




Ο δράκος Καρύδας αποφασίζει να βοηθήσει το νέο του φίλο, πηγαίνοντας να μιλήσει στους γονείς του μήπως και τους μεταπείσει. Μάταια όμως. Με τα πολλά, αποφασίζει να παρακολουθήσει κρυφά το σχολείο! Το πρώτο μάθημα, κολύμπι! Μα οι φαγανόδρακοι δεν ξέρουν να κολυμπούν! Κι όμως, ο Όσκαρ μαθαίνει και γίνεται ο καλύτερος κολυμβητής της τάξης! Η χαρά του νέου μαθητή κρατάει μέχρι που οι γονείς του ανακαλύπτουν πού πηγαίνει τα πρωινά! Θα καταφέρει άραγε τελικά να τους πείσει για το πόσο σπουδαίο και χρήσιμο είναι το σχολείο και να κρατήσει τη θέση του ανάμεσα στους μαθητές της δρακοτάξης; 




Το μικρό αυτό βιβλιαράκι, το οποίο έγραψε ο Ίνγκο Ζίγκνερ και αποτελείται από 72 σελίδες, είναι κατάλληλο αφενός για να προετοιμάσει τα παιδάκια για τη σχολική ζωή στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό, αφετέρου για να τα βοηθήσει να κατανοήσουν τι μεγάλη ευλογία είναι να μπορεί κάποιος να πάει στο σχολείο, γιατί αυτό δεν είναι δεδομένο για όλα τα παιδάκια (και τα δρακάκια) του κόσμου! Πολλά δεν έχουν σχολείο στην περιοχή τους και πρέπει να ταξιδέψουν χιλιόμετρα, άλλα τα αναγκάζουν να εργαστούν από μικρά και για άλλα υπάρχει αδιαφορία και παραμέληση. Ας αφήσουμε λοιπόν τη γκρίνια, μικροί και μεγάλοι και ας εστιάσουμε στα καλά του σχολείου, νιώθοντας ευγνώμονες για την ευλογία της μάθησης!




Εσείς πώς νιώθετε που πλησιάζει η πρώτη μέρα στο σχολείο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips