Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Γνωρίζουμε τις εκδόσεις Έαρ & δύο βιβλία που διαβάσαμε για το 1821




Το διάστημα πριν ξεκινήσει η καραντίνα, ήμουν σε αναζήτηση νέων συνεργασιών με εκδοτικούς οίκους που αγαπώ και των οποίων τα βιβλία πραγματικά λαχταρώ να διαβάζω. Ένας από αυτούς είναι και οι εκδόσεις Έαρ, με τις οποίες έχω την τιμή να ξεκινήσω συνεργασία μέσω του blog! Οι εκδόσεις άρχισαν να εκδίδουν βιβλία το 2017, είναι δηλαδή ένας σχετικά νέος εκδοτικός, που όμως έχει λαμπρά βιβλία να επιδείξει, τα οποία μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του.


Πολλοί από εσάς ξέρω πως θα χαρείτε με τη νέα αυτή προσθήκη, γιατί οι εκδόσεις Έαρ είναι αξιόλογες, με βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου, πολλά παιδικά σχετικά με την ελληνική ιστορία, βιβλία ενηλίκων (όπως Τα Μωρά Της Λίμνης, θα επιδιώξω να σας το παρουσιάσω κι αυτό κάποια στιγμή) καθώς και για όλη την οικογένεια (όπως το Κουταλάκια και Πιρουνάκια). Συμβαδίζει, λοιπόν, με τη φιλοσοφία τη δική μου και του blog και με χαρά θα σας παρουσιάζω βιβλία του!

Πάμε να σας μιλήσω για τα δυο βιβλία που διαβάσαμε αυτές τις ημέρες, τα οποία μιλούν για το 1821 αλλά μπορείτε να τα διαβάσετε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου! Εμείς, λόγω καθυστερημένης παραλαβής (μας έφαγε ο κορονοϊός) τα διαβάσαμε τις μέρες μετά την 25η και μάθαμε ένα σωρό πράγματα! Δε χρειάζεται να είναι γιορτή για να μάθουμε για την ιστορία μας!





Δυο αδέρφια, ο Παναγιώτης και η Σοφία, ανακαλύπτουν την ιστορία του Γεώργιου Καραϊσκάκη, μέσα από τις αφηγήσεις της γιαγιάς τους και την ξενάγηση που τους κάνει σε ένα εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στο Κερατσίνι, εκεί όπου είχε το στρατηγείο του κάποτε ο μεγάλος ήρωας του 1821!




Το βιβλίο είναι πλούσιο σε ενδιαφέρουσες ιστορικές πληροφορίες, οι οποίες όμως περνούν με τρόπο που δεν μπουκώνει τα παιδιά. Μέσα από αυτό, εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας για τη ζωή στην τουρκοκρατία, τους κλέφτες και τους αρματωλούς, τη ζωή του "λιονταριού της Ρούμελης" και μας μετέφερε την ατμόσφαιρα της ελληνικής επανάστασης, με απλό και ζωντανό τρόπο.

Στο οπισθόφυλλο αναγράφεται ότι είναι για παιδιά από 7 ετών, αλλά εμείς διαβάζουμε ένα κεφάλαιο κάθε βράδυ και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα κατανόησης και παρακολούθησης με τα παιδιά (η πεταλουδίτσα μου είναι 6,5 και ο σαμψωνάκος 5 ετών).




Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Σταυρούλα Ζώρζου και εικονογράφος η Πέγκυ Φούρκα. Το "Λιοντάρι της Ρούμελης" έχει τιμηθεί με το Α' Βραβείο Παιδικού Ιστορικού Βιβλίου από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών το 2017. Και δίκαια κατά τη γνώμη μου!


Αληθινοί Ήρωες (άλμπουμ 1821)



Όσοι με διαβάζετε καιρό, γνωρίζετε την αγάπη που έχουμε στο σπίτι μας για τα αυτοκόλλητα!

Το βιβλίο αυτό, μας δίνει όλες τις βασικές πληροφορίες για τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μέσα από 200 αυτοκόλλητα (20 φύλλα με 10 αυτοκόλλητα το καθένα)!




Τα αυτοκόλλητα στις καρτέλες δεν ακολουθούν αριθμητική σειρά, παρά μόνο στην αρίθμηση του βιβλίου, κάτι που αρχικά βρήκα ενδιαφέρον, αφού θα πρέπει να αναζητάμε τον κάθε αριθμό και θα είναι μια καλή εξάσκηση και για την πεταλουδίτσα μου.




Στην εισαγωγή, όμως του βιβλίου, αναφέρεται ότι ο σκοπός της μπερδεμένης αρίθμησης είναι να επιστρέφει το παιδί ξανά και ξανά στις ίδιες σελίδες, έτσι ώστε μέσω της επανάληψης, να εμπεδώνει καλύτερα τις πληροφορίες που διαβάζει! Πολύ μελετημένο σκεπτικό και μου άρεσε! Φαίνεται πως δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια και στον τρόπο μάθησης των παιδιών. Φυσικά, ακολουθήσαμε κι εμείς αυτό το σκεπτικό, κολλώντας μια δεκάδα αυτοκόλλητων την ημέρα, όπως μας προτείνει!

Και μια ματιά στις εσωτερικές σελίδες!








Εδώ, τα μικρά εν δράσει!!!










Πώς σας φάνηκαν τα ιστορικά βιβλία που διαβάσαμε από τις εκδόσεις Έαρ;
Έχετε άλλα βιβλία να μας προτείνετε από τον συγκεκριμένο εκδοτικό;


1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικά τα βιβλία που παρουσίασες.. Ευχαριστούμε! Θα τα παραγγείλω οπωσδήποτε στο άμεσο μελλον.. Και όπως είδα το βιβλίο "αληθινοί ήρωες" έχει και β'μερος οπότε θα το έχω και αυτό στο μυαλό μου. Εμείς έχουμε αρκετά βιβλία από τις συγκεκριμένες εκδόσεις. Το "ελάτε στο τραπέζι", το "έχω αδερφάκι" όπως και επίσης τα περισσότερα βιβλία της Ιωάννας Σκαρλάτου. Από τα βιβλία ενηλίκων το αγαπημένο μου είναι το "όταν ψιθυρίζει ο Θεός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips