Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Usborne: Οι επιλογές μας για τον Οκτώβριο 2019




     Άλλος ένας μήνας όπου οι αγγλικές εκδόσεις Usborne μας κράτησαν συντροφιά! Πρώτη φορά σας μίλησα για τον οίκο αυτό, όταν ξεκίνησα μέσω του blog να συνεργάζομαι με τη Λίντα, η οποία μένει στην Αθήνα και πουλά βιβλία της Usborne μέσω της σελίδας της ByTheBell Books (Facebook και Instagram) σε όλη την Ελλάδα. Από τότε, επιλέξαμε με τα παιδιά βιβλία για να τα παίξουμε και να σας τα παρουσιάσω και τον Ιούνιο 2019.




Εδώ τα κουτσούνια μου εν δράση!

     Να λοιπόν, τα πρωτότυπα βιβλία που επέλεξαν τα παιδιά αυτό το μηνα, τα οποία μας εντυπωσίασαν όλους, τα κράτησαν και τα κρατούν αρκετά απασχολημένα στον ελεύθερο χρόνο τους!


Η επιλογή της πεταλουδίτσας



     Η κόρη μου είναι 6 ετών και της αρέσει πολύ η ζωγραφική και οι κατασκευές. Ήθελε ένα βιβλίο με δακτυλικά αποτυπώματα από το Πάσχα, τότε που η ανιψιά είχε επιλέξει το αντίστοιχο πασχαλινό βιβλίο ζωγραφικής, το οποίο ήταν πραγματικά καταπληκτικό! Δείτε τη σε αυτό το βίντεο (είναι το πρώτο βιβλίο) να φτιάχνει όμορφα πράγματα με τα δαχτυλάκια της!




     Το βιβλίο που διάλεξε, λοιπόν, ονομάζεται "Fingerprint Activities" και περιλαμβάνει 8 σφουγγαράκια με διαφορετικά χρώματα και πολλές σελίδες με δραστηριότητες και οδηγίες, για να φτιάξει διάφορα αντικείμενα και ζωάκια, μόνο με το αποτύπωμα του δαχτύλου της και ένα μολύβι!




     Αυτό που μου αρέσει στα βιβλία με δαχτυλάκια της σειράς Fingerprint and rubber stamps είναι ότι δείχνουν στο παιδί βήμα-βήμα πώς να σχεδιάζει διάφορες εικόνες και αυτό για την πεταλουδίτσα μου είναι τεράστιας σημασίας!






     Την εικονογράφηση τη βρίσκω πολύ γουστόζικη και οι συνδυασμοί των χρωμάτων απλά με ενθουσιάζουν! Έχω μια αδυναμία στα έντονα και χαρούμενα χρώματα!








Το βιβλίο κοστίζει 13,50€ και μπορείτε να δείτε όλη τη σειρά εδώ.

Η επιλογή της ζουζούνας ανιψιάς



     Η 5,5 ετών ανιψιά μου αγαπά τη μόδα και τις νύφες!!! Η επιλογή της περιλαμβάνει και τα δύο! Το βιβλίο που επέλεξε ονομάζεται "Fashion Designer Wedding Collection" και ειλικρινά δεν περίμενα να έχει τόση ουσία και να σε βάζει τόσο πολύ στο σκεπτικό του fashion designing!!






     Το βιβλίο δεν είναι απλώς άλλο ένα βιβλίο με αυτοκόλλητα. Μέσα στις σελίδες του, μιλά για διαφορετικές γαμήλιες ενδυμασίες, αναλόγως χρονικής περιόδου, χώρας, τόπου και εποχής διαξαγωγής του μυστηρίου. 






     Μας ξεναγεί στα νυφικά διάφορων δεκαετιών, εξηγώντας τα βασικά χαρακτηριστικά των εκάστοτε ενδυμάτων, μαθαίνουμε τις παραδοσιακές γαμήλιες ενδυμασίες στη Σκωτία, την Αφρική και την Κίνα, αντλούμε πληροφορίες για το έθιμο των παράνυμφων (bridesmaids) και εξοικειωνόμαστε με τους συνδυασμούς χρωμάτων, υφών και μοτίβων, οι επιλογές των οποίων μπορεί να διαφέρουν, αναλόγως του αν ο γάμος γίνεται χειμώνα ή καλοκαίρι, κοντά σε κήπο ή στη θάλασσα.






     Τα κορίτσια εννοείται ότι ξετρελάθηκαν με το βιβλίο και την πρώτη φορά κάθισαν με αυτό πολλές ώρες συνεχόμενες! Κι εγώ για να πω την αλήθεια, εντυπωσιάστηκα με τις πληροφορίες και την συνοπτική μεν, μεστή δε παρουσίαση τους! Και εκτός αυτού, είναι ένα βιβλίο με αυτοκόλλητα νυφικά, φορέματα, ανθοδέσμες, πέπλα και διακοσμητικά! Πώς να μη μας αρέσει;;;







Το βιβλίο κοστίζει ..... και μπορείτε να δείτε όλη σειρά Sticker Dolly Drassing Fashion Designer εδώ. Όλα τα βιβλία της σειρά φαίνονται ΠΟΛΥ ενδιαφέροντα!!


Η επιλογή του σαμψωνάκου



     Ο 4,5 ετών σαμψωνάκος, αυτόν το μήνα έμεινε πιστός στη μεγάλη του αγάπη: τη μαγική ζωγραφική! Η επιλογή του για τον Οκτώβριο το Magic Painting - Under The Sea!


Ακόμη και η πρώτη σελίδα ζωγραφίζεται!


     Η σειρά βιβλίων Magic Painting περιλαμβάνει χρωμοσελίδες και ένα απλό πινελάκι, το οποίο βουτάτε στο νερό και... ζωγραφίζετε! Τα χρώματα εμφανίζονται σχεδόν μαγικά πάνω στο χαρτί!!! Είναι ιδανική δραστηριότητα για να σας συνοδεύσει στην έξοδο σας για φαγητό ή καφέ, γιατί είναι mess free! Δείτε το πώς ζωγραφίζεται, σε αυτό το βίντεο που είχα φτιάξει παλιότερα, στο 1:57'!




     Στο συγκεκριμένο βιβλίο της σειράς, μπορεί κανείς να ζωγραφίσει πλάσματα του βυθού. Οι χρωμοσελίδες έχουν ξεχωριστή εικονογράφηση! Ιππόκαμποι, αστακοί, γιγάντια χταπόδια, κάθε εικόνα πυκνοσχεδιασμένη για να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του μικρού ζωγράφου, από τη μια άκρη της σελίδας ως την άλλη!




Το βιβλίο κοστίζει 8€ και μπορείτε φυσικά και αυτό να το παραγγείλετε από τη Λίντα.


Δυο βιβλία για δωράκι
Εκτός των επιλογών μας για τα παιδιά και το blog, αγόρασα και δυο βιβλία για να τα κάνω δώρο σε δυο παιδάκια!

Το ένα είναι το "Dinosaurs" της σειράς Little First Stickers, το οποίο περιλαμβάνει 200 επαναχρησιμοποιούμενα αυτοκόλλητα με δεινοσαύρους και διάφορα σαλόνια-τοπία, ώστε το παιδί να δημιουργήσει τις δικές του σκηνές δράσης!!






     Παρόλο που είχαμε ξαναπάρει βιβλίο δεινοσαύρων με αυτοκόλλητα, της σειράς First Sticker Books (το νο. 6 σε αυτή την ανάρτηση), τα αυτοκόλλητα ήταν πιο ήπιου design, πιο μωρουδίστικα! Αυτό το βιβλίο είναι μεν μικρό, αλλά οι δεινόσαυροι είναι πιο "δεινοί", ενώ το προόριζα για παιδάκι μικρότερης ηλικίας! Οπότε μάλλον θα το κρατήσω σαν δώρο για το σαμψωνάκο, για κάποια στιγμή που θα συμπληρώσει τα αυτοκόλλητα καλής συμπεριφοράς και θα αναζητήσω κάτι από τη σειρά για μικρότερα παιδάκια που σας ανέφερα παραπάνω!






Το δεύτερο το γνωρίζουμε καλά και ξέρω πως είναι εγγυημένο δώρο! "Magic Painting Book: Dinosaurs" με μαγικές χρωμοσελίδες δεινοσαύρων! Σας το έχω παρουσιάσει εδώ!




Αν σας άρεσαν τα βιβλία, μπορείτε να πάρετε μέρος στους διαγωνισμούς που τρέχουν σε Facebook και Instagram με δώρο ένα "Sticker Dolly Dressing: Fashion Designer" και ένα "Fingerprint activities"!




Πώς σας φάνηκαν οι επιλογές μας γι' αυτό το μήνα;
Ξεχωρίσατε κάποιο βιβλίο περισσότερο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips