Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Βιβλιο-παίζουμε: Μικρές καληνύχτες – Τα κλασικά




Η σειρά Μικρές Καληνύχτες των εκδόσεων Μεταίχμιο αποτελείται από χαριτωμένα, μικρού μεγέθους βιβλία, τα οποία περιλαμβάνουν αυτοτελείς ιστορίες από Έλληνες συγγραφείς, ιδανικές ανάγνωση με τα παιδιά πριν τον ύπνο!

Η σειρά πρόσφατα εμπλουτίστηκε με τρία κλασικά παραμύθια, τη διασκευή των οποίων έχουν επιμεληθεί ποικίλοι γνωστοί και αξιόλογοι συγγραφείς.



Τα παραμύθια αυτά είναι:





"Τα Τρία Γουρουνάκια" σε διασκευή της Λίνας Σωτηροπούλου και εικονογράφιση του Γιώργου Πετρίδη,





"Ο Τζακ Και Η Φασολιά" σε διασκευή του Δημήτρη Μπογδάνου και εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου...



...και "Η Κοκκινοσκουφίτσα" σε διασκευή της Ιωάννας Μπαμπέτα και εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου.


Θα μου πείτε «γιατί να επιλέξω να πάρω άλλο ένα βιβλίο με κάποια από τις ιστορίες αυτές;» Εν μέρει έχετε δίκιο, όλο και κάποια εκδοχή από τα παραπάνω θα κυκλοφορεί στο σπίτι σας.




     Θα σας πω όμως και μια άλλη άποψη, από τη δική μου προσωπική οπτική. Τα κλασικά παραμύθια που έχουμε στο δικό μας σπίτι είναι στην πλειονότητα τους φθηνές εκδόσεις, με μη προσεγμένο κείμενο και μέτρια εικονογράφηση. Είναι βιβλία που είχα αγοράσει ήδη από όταν η πεταλουδίτσα μου ήταν πολύ μικρούλα (βάλτε 6 χρόνια πριν), απλά για να έρθει σε μια πρώτη επαφή με τα βιβλία, να είμαι εγώ πιο άνετη στην περίπτωση που τα σκίσει και φυσικά επειδή όταν ξεκινάς οικογένεια και αποκτάς το πρώτο σου παιδί, σου λείπουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ και προσπαθείς να πάρεις όσο περισσότερα μπορείς με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα!




     Και ερχόμαστε στο σήμερα! Όλα τα βιβλιαράκια της σειράς θα τα βρείτε πολύ οικονομικά (γύρω στα 5€), το κείμενο είναι ιδιαίτερα επιμελημένο, το ίδιο και η εικονογράφηση. Στα τρία κλασικά βιβλία δε βρήκα τρομακτικές εικόνες, ούτε το κείμενο είχε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Ξέρετε, τα παιδιά δεν τα βλάπτει να ακούσουν ότι ο λύκος έφαγε την Κοκκινοσκουφίτσα, αλλά αν ο συγγραφέας αρχίσει να λέει, για παράδειγμα, ότι της μασούλαγε τα χέρια, το παιδί θα σοκαριστεί! Και οι τρεις συγγραφείς έχουν δώσει προσοχή στην απόδοση της δράσης και οι εικονογράφοι το ίδιο.




     Τέλος, να σας πω ότι το κείμενο είναι ιδανικό για τα παιδάκια που ξεκινούν να διαβάζουν! Μεγάλα γράμματα και απλό λεξιλόγιο! Έχετε κι αυτό υπόψη σας, εσείς οι δασκάλες και οι μανούλες με παιδάκια στο δημοτικό!




Εσείς ποιές εκδοχές των κλασικών παραμυθιών έχετε στα ράφια σας;

2 σχόλια:

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips