Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Βιβλιο-παίζουμε: Πώς βρήκε τη δουλειά του ο Αϊ-Βασίλης!




Αυτό το παραμύθι θα μπορούσε άνετα να είναι στην κατηγορία "Η μαμά διαβάζει", γιατί βρίσκεται ανάμεσα στα 5 αγαπημένα μου χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία! Απλά το αγαπώ!!

Θες το μικρό, τετράγωνο μέγεθος του; Θες η αστεία εικονογράφηση του, που είναι σαν καμωμένη με ξυλομπογιές; Θες η τέλεια δεμένη ιστορία του; Δε χορταίνω να το διαβάζω, τόσο στα παιδιά όσο και μόνη μου!!

Το βιβλίο μας μιλά για τον Άγιο Βασίλη και για το πώς τελικά κατέληξε να μοιράζει δώρα στα παιδιά! Στις πρώτες σελίδες τον δείχνει στα νιάτα του να ψάχνει για δουλειά, αλλά σε όσες δουλειές πήγαινε, ενώ ήταν πολύ εργατικός, δεν μπορούσε να στεριώσει!!




Στην αρχή εργάστηκε ως καπνοδοχοκαθαριστής, φορώντας άσπρα ρούχα, μα ήταν τόσο επιμελής στην καθαριότητα, που παρόλο που περνούσε μέσα από τις καμινάδες, τα ρούχα του δε λερώνονταν ούτε μια σταλιά! Ποιός να τον πιστέψει ότι έκανε σωστή δουλειά, όταν δεν είχε πάνω του ούτε μια μαυρίλα;


Παρόμοια έπαθε στις επόμενες δουλειές του, σαν ταχυδρόμος, φροντιστής στο ζωολογικό κήπο (το αγαπημένο μου σημείο, εκεί έπιασε φιλία με τους ταράνδους και τα άλλα ζώα ζήλευαν!!!), ζαχαροπλάστης και σαν ακροβάτης στο τσίρκο! Δεν μπορούσε να σταθεί πουθενά!




Τελικά, γνώρισε μια παρέα νάνων που έφτιαχναν παιχνίδια και τους πρότεινε να χαρίζουν τα παιχνίδια τους στα παιδιά! "Θα το κάνω εγώ!" είπε!


Έτσι, με αρκετή εξάσκηση, ο Άγιος Βασίλης κάνει από τότε τη δουλειά που όλοι γνωρίζουμε! Όσο εξασκείται σε αυτήν, τη μαθαίνει καλύτερα, αν και πάλι κάποιες φορές του τυχαίνουν αναποδιές!!




Μέσα στις σελίδες του, το βιβλίο δένει με υπέροχο μα και αστείο τρόπο, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχει ο φανταστικός Άγιος Βασίλης των ημερών μας: τα κόκινα ρούχα, τα περιττά κιλά, το χαρακτηριστικό "χο χο χο", τη συνεργασία του με τους ταράνδους και τους νάνους, τη διανομή των δώρων μέσα στη νύχτα και δια μέσου των καμινάδων!


Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από τον Stephen Krensky και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη φορά που εκδίδεται. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2002 από τις ίδιες εκδόσεις και σίγουρα κάπου το είχε πάρει το μάτι μου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Όταν είδα ότι εκδόθηκε και πάλι φέτος, η χαρά μου ήταν τεράστια!!


Αν θέλετε μια αστεία χριστουγεννιάτικη ιστορία, που να έχει καθαρά ψυχαγωγικό χαρακτήρα, σας το προτείνω! Θα το ευχαριστηθείτε μικροί και μεγάλοι!




Πώς σας φάνηκε το βιβλίο;
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο δικό σας αγαπημένο;







2 σχόλια:

  1. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!
    *Και έχει πανέμορφη εικονογράφηση απ' ό,τι μπορώ να διακρίνω!
    Ευχαριστούμε για την πρόταση!
    Τα ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ μου, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πολύ καλά διέκρινες, έχει τέλεια εικονογράφηση!! Φιλιά Γιάννα μου!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips